Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δεξιοτήτων «Mellon» στον Δήμο Βριλησσίων
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δεξιοτήτων «Mellon» στον Δήμο Βριλησσίων

Η τελετή αποφοίτησης 1ου Κύκλου του Επιταχυντή Δεξιοτήτων Mellon πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2018 στο Πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης» (ΤΥΠΕΤ), παρουσία του δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη και του αντιδημάρχου Αλέξη Μαυραγάνη.

Είχε προηγηθεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα τετράμηνης διάρκειας ενίσχυσης δεξιοτήτων για την αγορά εργασίας από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση knowl για την Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση, υπό την αιγίδα του Δήμου Βριλησσίων με μέγα δωρητή το Stavros Niarchos Foundation.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδικούς τόσο για τα «μυστικά» της καλής συνέντευξης για μία θέση εργασίας, όσο και για το project management έργων, εργαλεία που μπορούν να τους βοηθήσουν σημαντικά στην αναζήτηση εργασίας, αλλά και στην καλύτερη διαχείριση των αυριανών επαγγελματικών υποχρεώσεών τους. Το σημαντικότερο, όμως, ήταν ότι δόθηκε εξατομικευμένη εκπαίδευση και συμβουλευτική για την επίτευξη εύρεσης εργασίας στο αντικείμενο ενδιαφέροντος καθεμιάς και καθενός από τους ωφελούμενους του επιταχυντή δεξιοτήτων «MELLON».

Στην τελετή, οι απόφοιτοι μοιράστηκαν την καλή τους εμπειρία με ειδικές αναφορές στους συμβούλους ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους, οι οποίοι σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συμμετεχόντων τους βοήθησαν άμεσα και ουσιαστικά.

Ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, δήλωσε: «Η ενεργή και αποτελεσματική στήριξη των συμπολιτών μας που προσπαθούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για τη διοίκησή μας, ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο όπου η  κοινωνική συνοχή παραμένει ζητούμενο, προκειμένου όλο και περισσότεροι  να βγουν ή να αποφύγουν τη φτώχεια και την περιθωριοποίηση. Η πρωτοβουλία του “Επιταχυντή δεξιοτήτων”, με την υποστήριξη του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, αποτελεί αυξημένης κοινωνικής σημασίας δράση που η πόλη μας την αγκαλιάζει και ο Δήμος μας τη στηρίζει και προγραμματίζει τη συνέχεια της».

Ο αντιδήμαρχος Αλέξης Μαυραγάνης σημείωσε: «Από την έναρξή του, το πρόγραμμα “Mellon – Επιταχυντής δεξιοτήτων” έχει ενισχύσει τις επαγγελματικές δεξιότητες περισσότερων από 2.500 ατόμων, συγκεντρώνοντας πληθώρα καλών μαρτυριών και καταγράφοντας σημαντικές επιτυχίες, καθώς ένας στους δύο ωφελούμενους έχει βρει εργασία. Το ίδιο συνέβη και στο πρόγραμμα που αναπτύχθηκε στα Βριλήσσια και είμαστε υπερήφανοι γι΄ αυτό».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet