Μήνυμα προέδρου ΚΕΔΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης του Παιδιού
Αυτοδιοίκηση

Μήνυμα προέδρου ΚΕΔΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης του Παιδιού

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

Χρέος όλων μας είναι να προστατέψουμε τα παιδιά από ένα σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο, την παιδική κακοποίηση.

Η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι αρμόδιοι φορείς, οφείλουμε να συνεργαστούμε προκειμένου να δημιουργηθεί μια ουσιαστική ασπίδα προστασίας των παιδιών.

Όλοι οφείλουμε να δρούμε σε κάθε περίπτωση που γνωρίζουμε ότι ένα μικρό παιδί είναι θύμα κακοποίησης. Κανείς δεν πρέπει να κλείνει τα αυτιά του, αλλά αντίθετα να προχωρεί σε άμεση καταγγελία.

Οι διαστάσεις που έχει λάβει σε παγκόσμιο επίπεδο το φαινόμενο της κακοποίησης παιδιών είναι τεράστιες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις κάθε χρόνο πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο παιδιά πέφτουν θύματα βίας. Επίσης, εκτιμάται ότι ανά έτος περίπου 275 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο βιώνουν τη βία μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. 

Αν μια κοινωνία θέλει, έστω και στοιχειωδώς να χαρακτηρίζεται πολιτισμένη, οφείλει να λάβει αυστηρά μέτρα για τη δραστική μείωση των φαινομένων παιδικής κακοποίησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet