Την 56η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής εγκαινίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Την 56η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής εγκαινίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου

Τις πύλες στο κοινό άνοιξε η 56η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής, στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης» (Λεωφ. Κηφισίας 207, Μαρούσι), όπου οι επισκέπτες και φίλοι της κεραμικής τέχνης μπορούν να θαυμάσουν όλα τα διακριθέντα έργα του ετήσιου διαγωνισμού που προηγήθηκε, τον οποίο οργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ), με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.

Την έκθεση κεραμικής εγκαινίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, υπογραμμίζοντας στο εγκάρδιο καλωσόρισμά του: «Το σπουδαίο αυτό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό γεγονός είναι μια μεγάλη γιορτή για τους Έλληνες κεραμίστες και αποτελεί θεσμό για την πόλη του Αμαρουσίου, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία και την πολιτιστική της παράδοση» και πρόσθεσε:

«Είμαστε υπερήφανοι για τους Έλληνες κεραμιστές που κρατούν ζωντανή τη μακραίωνη παράδοση της τέχνης της κεραμικής και την εξελίσσουν με όλες τις σύγχρονες τάσεις και τεχνικές.

»Ο χώρος του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής συνεχίζει να αποτελεί ένα σύγχρονο κέντρο κεραμικής δημιουργίας και πανελλαδικό σύμβολο της κεραμικής τέχνης. 

»Για αυτό και θεωρούμε δίκαιο το αίτημα, και αποτελεί πάγια διεκδίκησή μας, το Ελληνικό Κέντρο Κεραμικής, να κατοχυρωθεί στον Δήμο Αμαρουσίου και να παραχωρηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ στον Δήμο, ο χώρος που μας φιλοξενεί σήμερα, ως διατηρητέο πολιτιστικό οίκημα, ώστε να γίνει το “Σπίτι των Κεραμιστών”, και σύμβολο για την πόλη μας.

»Δεν κάνουμε βήμα πίσω, διεκδικούμε την παραχώρησή του, προκειμένου να συντηρηθεί και να αξιοποιηθεί προς όφελος της πολιτιστικής ανάπτυξης της πόλης και της διατήρησης της κεραμικής τέχνης ζωντανής.

»Ο Δήμος, θεματοφύλακας της τοπικής παράδοσης και κληρονομιάς, ανέκαθεν βρίσκεται στο πλευρό των κεραμιστών της πόλης αλλά και της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών.

»Και θα εξακολουθήσει να στηρίζει το έργο της, γιατί θέλουμε το Μαρούσι να συνεχίσει να αποτελεί πανελλαδικό κέντρο της κεραμικής δημιουργίας» τόνισε ο κ. Πατούλης.

Στους διακριθέντες του διαγωνισμού κεραμίστες ο δήμαρχος Αμαρουσίου και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών, Νίκος Βαλλάτος, απένειμαν τα βραβεία και τους επαίνους.

Βραβεία έλαβαν για τα έργα τους:

  • 1ο βραβείο με τίτλο «Εσώτερα έξωθεν» η κ. Έλενα Σταθοπούλου.
  • 2ο βραβείο με τίτλο «Αγκαλιά» ο κ. Γιάννης Λιάκος.
  • 3ο Βραβείο με τίτλο «Cactus – Seduction» η κ. Νάνσυ Λιβαθινού.

Επίσης, επαίνους έλαβαν οι καλλιτέχνες Ελευθερία Δημητρίου, Κωνσταντίνος Τσουκνίδας και Δήμητρα Κόλλια.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών, Νίκος Βαλλάτος, ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη και όλους όσοι στήριξαν και φέτος το θεσμό της Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής, συγχαίροντας τους συμμετέχοντας στην 56η Έκθεση Κεραμικής, ενώ αναφέρθηκε στο ΙΕΚ Κεραμικής που λειτουργεί στον χώρο, αλλά και για τα δρώμενα που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του 7ου Forum Ελληνικής Κεραμικής.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Βραχνός, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σπύρος Σταθούλης, o αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος, Βασίλης Κόκκαλης, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Κωνσταντίνος Ρώτας, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αμαρουσίου, Νικόλαος Πέππας, ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρος Κόνιαρης, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Στέφανος Τσιπουράκης, Δημήτρης Σμυρνής, Ελένη Βλάχου-Σταματάκη. Επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας Ελευθέριος Μαγιάκης, Πέτρος Κούκουζας και Μαίρη Διακολιού.

Στην εκδήλωση παρέστη ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

7ο FΟRUM Ελληνικής Κεραμικής

Το Forum είναι ένα ταξίδι στην Ελληνική Κεραμική με Εκθέσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις, δράσεις, ιστορικές αναφορές, σεμινάρια, ανοιχτά εργαστήρια, αναψυχή που σε φέρνουν σε άμεση επαφή με την Κεραμική, την Τέχνη του πηλού και της φωτιάς.

Το forum θα λάβει χώρα τα τρία Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου από 1/12 έως 16/12, δίνοντας πνοή δημιουργίας για το 2019, στο πλαίσιο της 56ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής.

Πρόγραμμα του Forum:

1 & 2 Δεκεμβρίου 2018

  • Σάββατο 1η Δεκεμβρίου ώρα 14:00: Μένανδρος Παπαδόπουλος
  • Κυριακή 2 Δεκεμβρίου ώρα 13:00: Σταμάτης Φτούλης

8 & 9 Δεκεμβρίου 2018

  • Σάββατο 8 Δεκεμβρίου ώρα 12:00: Θεοδώρα Χωραφά
  • Κυριακή 9 Δεκεμβρίου ώρα 13:30: Γιωργής Βενετούλιας

15 & 16 Δεκεμβρίου 2018

  • Σάββατο 15 Δεκεμβρίου ώρα 14:00: RichardBillSmith
  • Κυριακή 16 Δεκεμβρίου ώρα 13:00: Νίκος Μοσχονάς 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet