Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Θερμαϊκού
Αυτοδιοίκηση

Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Θερμαϊκού

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκαν, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τον Δήμο Θερμαϊκού, τα εγκαίνια της νέας δομής του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Θερμαϊκού και ενημερωτική ημερίδα για την πρόληψη νοσημάτων του παχέος εντέρου.

Βασικός στόχος του ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση, η κινητοποίηση όλων των πολιτών μέσω της διοργάνωσης προληπτικών εξετάσεων για οκτώ κύρια νοσήματα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει, αλλά και στα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Τα οκτώ νοσήματα είναι: καρκίνος του παχέος εντέρου, καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, καρκίνος του μαστού, καρδιαγγειακός κίνδυνος, ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, καρκίνος του προστάτη, μελάνωμα και κατάθλιψη.

Την τελετή των εγκαινίων άνοιξε με χαιρετισμό του ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Ιωάννης Μαυρομάτης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Μια νέα κοινωνική δομή παίρνει “σάρκα και οστά” στον Δήμο Θερμαϊκού, ο οποίος καλωσορίζεται και επίσημα πλέον, στην οικογένεια των 90 δήμων πανελλαδικά, που συνθέτουν το δίκτυο δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ). Τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας στέλνουν ένα αισιόδοξο μήνυμα για την ιατρική μέριμνα στον τόπο μας, κάνοντας πράξη την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο και καλύπτοντας καθολικά και ισότιμα τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Ταυτόχρονα, εδραιώνουν μια απλούστερη, αμεσότερη, ποιοτικότερη και ως εκ τούτου, αποτελεσματικότερη επικοινωνία με τους δημότες, οι οποίοι μέσα από υπηρεσίες και δράσεις εστιασμένες στην ενημέρωση, τη συμβουλευτική καθοδήγηση και την έγκαιρη προληπτική παρέμβαση, εξασφαλίζουν την προαγωγή της υγείας τους, διασφαλίζοντας ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο. Και γι΄ αυτό, η διεύρυνση του δικτύου κοινωνικών δομών του Δήμου μας με το καινοτόμο τούτου εγχείρημα, μας γεμίζει βαθιά ικανοποίηση».

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, δήλωσε: «Τα ΚΕΠ Υγείας αποτελούν σημαντικό εργαλείο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που υπηρετεί την Υγεία του Πολίτη προωθώντας την πρόληψη πριν καν ακόμα χρειαστεί ιατρική αντιμετώπιση. Μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας και με βάσει τα πρωτόκολλα του ΠΟΥ, προσφέρουμε στοχευμένα ανά ηλικιακή ομάδα, ενημέρωση και συμβουλευτική για οκτώ θανάσιμα νοσήματα, τα οποία, εάν προληφθούν, είναι ιάσιμα σε συντριπτικό ποσοστό. Ίδη μέσα από την τριετή  πορεία των ΚΕΠ Υγείας ωφελήθηκαν περισσότεροι από 50,000 συνάνθρωποι μας».

Οι δημότες ενημερώθηκαν για την πρόληψη νοσημάτων του παχέος εντέρου από τον δρ. Δανιήλ Παραμυθιώτη, επίκουρος καθηγητής Χειρουργικής ΑΠΘ, ενώ τις ομιλίες συντόνισε ο κ. Παναγιώτης Κολλάρας, διευθυντής ΕΣΥ, παθολόγος, λοιμωξιολόγος, Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, δημοτικός αύμβουλος.

Τα εγκαίνια της νέας δομής υγείας και πρόληψης «ΚΕΠ Υγείας» στήριξαν, με τη παρουσία τους, πλήθος πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet