«Κατά μάνα – κατά κύρη; Το αποτύπωμα του γονιού στο παιδί» στη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων
Κοινωνία

«Κατά μάνα – κατά κύρη; Το αποτύπωμα του γονιού στο παιδί» στη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων

Συνάντηση με τίτλο «Κατά μάνα – κατά κύρη; Το αποτύπωμα του γονιού στο παιδί» πραγματοποιείται από τη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 στις 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων (Κισσάβου 11).

Καλεσμένη της Σχολής, αυτή τη φορά, είναι η κ. Νάνσυ Ψημενάτου, συνθετική θεραπεύτρια ψυχολόγος.

Περίληψη εργαστηρίου

Ποιο είναι άραγε εκείνο το αποτύπωμα που αφήνουμε πάνω στα παιδιά μας μέσα από τη διαπαιδαγώγηση που τους κάνουμε; Μοιάζουμε στους γονείς μας και άρα θα μας μοιάσουν τα παιδιά μας; Είμαστε υπεύθυνοι για τον χαρακτήρα τους;

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα σε σχέση με την προσωπικότητα των γονιών και τον ρόλο που αυτή έχει στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών θα επιχειρηθούν να απαντηθούν στη συνάντηση της Σχολής Γονέων Δήμου Βριλησσίων.

Βιογραφικό Σημείωμα της εισηγήτριας

Η Νάνσυ Ψημενάτου είναι συνθετική θεραπεύτρια, επόπτρια, συγγραφέας και ιδρύτρια των Μαθημάτων Ζωής. Μετά την αποφοίτησή της από το Ελληνικό Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε πρόγραμμα σπουδών στη Ψυχολογία, ακολούθησε πρόγραμμα στη Συμβουλευτική (CPCAB). Συνέχισε τις σπουδές της σε θέματα που αφορούν τη συμβουλευτική πένθους και τη θεραπεία Gestalt (Stonebridge College). Ολοκλήρωσε το B.A. της στη Συνθετική θεραπεία (MiddlesexUniversity). Συνέχισε τις σπουδές της σε θέματα εποπτείας συμβούλων ψυχικής υγείας (COSCA). Διδάσκει σε επιμορφωτικά σεμινάρια μέσω διαδικτύου στην πλατφόρμα Web Seminars με θέμα «Διαχείριση πένθους και απώλειας». Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Φίλντισι τα βιβλία της «Πένθος το Ταξίδι στη Χώρα του Παράδοξου» και «365 + 1 ημέρες χωρίς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet