Περίπου 2.000 δρομείς… ξεχύθηκαν στους δρόμους του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού
Αθλητισμός

Περίπου 2.000 δρομείς… ξεχύθηκαν στους δρόμους του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 στο Άλσος Ψυχικού, μία από τις πιο αγαπημένες αθλητικές διοργανώσεις, ο 41ος Αγώνας Δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Ο θεσμοθετημένος αυτός αγώνας διοργανώθηκε από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και τον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού – Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) και τελείται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Στους αγώνες των 10 χλμ., των 5 χλμ., του δυναμικού βάδην 5 χλμ., στους παιδικούς αγώνες και στους αγώνες για ΑμεΑ συμμετείχαν συνολικά περίπου 2.000 άτομα, ενώ στο σύνολο τους οι παρευρισκόμενοι στη διοργάνωση ξεπέρασαν τα 4.000 άτομα.

Την τελετή απονομής προλόγισε ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε μία από τις παλαιότερες αθλητικές διοργανώσεις δήμων, τον 41ο Αγώνα Δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού, που θα γεμίσει ξανά τους καταπράσινους δρόμους του Δήμου μας προσφέροντας σε όλους μία αξέχαστη εμπειρία. Ο Δήμος μας, ως πιστοποιημένος project city του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων δεν θα μπορούσε παρά να αγκαλιάσει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα αυτό ο οποίος προβάλει το Ολυμπιακό ιδεώδες στους συμπολίτες μας. Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά στηρίζουμε τη φιλόδοξη Πρωτοβουλία ενίσχυσης του Ελληνικού Αθλητισμού ο “Δρόμος για το 2020”, στόχος της οποίας είναι η στήριξη συμμετοχής των αθλητών μας σε αθλητικές διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας στο μέλλον. Επίσης τη φετινή χρονιά ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού στηρίζει το έργο του Ιδρύματος Προστασίας & Αποκατάστασης Παιδιών & Νέων με Νοητική Υστέρηση “Η Θεοτόκος”. Μοιραζόμαστε τη δύναμη της διαφορετικότητας, τρέχουμε για καλό σκοπό».

Τη διοργάνωση στήριξαν ευγενικά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ως μέγας χορηγός ο Όμιλος Συγγελίδης, ως χρυσός χορηγός ο Όμιλος Eurobank. Ως υποστηρικτές  η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), το Metropolitan General, η Βιοιατρική Αθηνών και o Όμιλος Interamerican, και ως χορηγοί οι εταιρείες Saucony, Βίκος, Απολλώνιον, Dole, Starguard, Photo Psychiko και Brinx, και τέλος ως χορηγοί επικοινωνίας οι εταιρείες Cosmote tv, Athens Voice, Hellenic mail, Εστία, Δημοκρατία, Join Radio, και Runningnews.gr.

Στη διεξαγωγή του αγώνα καθοριστικής σημασίας ήταν η συμμετοχή πολυάριθμων εθελοντών από όλα τα δημόσια σχολεία του Δήμου, Λύκειο Ψυχικού, Λύκειο Νέου Ψυχικού, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Νέου Ψυχικού, τους ΟΔΙΚ, τα κορίτσια γυμναστικής του ΟΚΑΠΑ, τους συνεχιστές εθελοντές του 2004, τους συλλόγους ΑΟΦ, ΑΕΨ, ΠΟΨ, ΠΟΣΕΙΔΩΝ και τον σύλλογο Filipino Volunteers. Αναπόσπαστο κομμάτι της οργάνωσης του αγώνα τα μέλη της Επιτροπής Εθελοντισμού.

Στην ορθή διεξαγωγή του 41ου Αγώνα Δρόμου συνέβαλλαν ουσιαστικά οι υπάλληλοι του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, καθώς, επίσης, και οι αστυνομικοί της Τροχαίας Κηφισίας και του Αστυνομικού Τμήματος Φιλοθέης – Ψυχικού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet