Συνάντηση περιφερειάρχη Αττικής με Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εκπαιδευτών Οδήγησης Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση περιφερειάρχη Αττικής με Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εκπαιδευτών Οδήγησης Αττικής

Το κρίσιμο πρόβλημα της επί μήνες παρατεινόμενης μη διεξαγωγής εξετάσεων για άδεια οδήγησης, που υπονομεύει την οδική ασφάλεια, έχει φέρει σε αδιέξοδο χιλιάδες συμπολίτες μας και έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία τον επαγγελματικό κλάδο των σχολών οδηγών, βρέθηκε στο επίκεντρο της έκτακτης συνάντησης που είχε σήμερα η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, καθώς και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΚΤΕΟ, Μαρία Χριστάκη, με τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εκπαιδευτών Οδήγησης Αττικής.

Η περιφερειάρχης και οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής – Γ. Βασιάκος, Ν. Γρεντζέλος, Αικ. Μερτίκα, Θ. Μπαραγιώργας, Χρ. Πασχάλης, Ν. Πουλιάσης, Γ. Τρίμης, Δ. Τσαβλής – συμφώνησαν στο ότι το παρατεινόμενο αδιέξοδο στο θέμα έχει τεράστιο κόστος, καθώς απειλεί τις ζωές των συμπολιτών μας, ενώ προκαλεί και οικονομικά προβλήματα σε συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους. «Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο και θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η νομοθέτηση που θα άρει το σημερινό, κοινωνικά επώδυνο και οικονομικά αδιέξοδο, πρόβλημα», συμφώνησαν οι δύο πλευρές.

Ειδικότερα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να προχωρήσει άμεσα, πριν από το τέλος του χρόνου, στην ψήφιση του αναμενόμενου σχετικού νομοσχεδίου, προκειμένου να ξεκινήσουν ξανά οι εξετάσεις που έχουν διακοπεί από τις αρχές Οκτωβρίου φέτος. Συμφώνησαν επίσης να απευθυνθεί έκκληση προς την ΕΝΠΕ, καθώς το θέμα αφορά συνολικά όλες τις Περιφέρειες της χώρας, για ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών.

Τέλος, η περιφερειάρχης και οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Εκπαιδευτών Οδήγησης Αττικής υπογράμμισαν ότι «πρόκειται για θέμα προστασίας της ζωής των συμπολιτών μας, θέμα ύψιστης σημασίας που η επίλυσή του έπρεπε να είχε γίνει από… χθες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet