Πεδίο μάχης μέχρι αργά τα Εξάρχεια – Δεκάδες προσαγωγές, 13 συλλήψεις
Κοινωνία

Πεδίο μάχης μέχρι αργά τα Εξάρχεια – Δεκάδες προσαγωγές, 13 συλλήψεις

Σε εξέλιξη βρίσκονταν μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης 6 Δεκεμβρίου 2018 εκτεταμένα επεισόδια, μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων της Αστυνομίας, στην περιοχή των Εξαρχείων. Τα επεισόδια ξεκίνησαν αμέσως μετά το τέλος των συλλαλητηρίων για την επέτειο από τα 10 χρόνια της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Από τις 19:30 και μετά, η πλατεία Εξαρχείων, η Τοσίτσα, η Στουρνάρη, η Σπ. Τρικούπη και οι χώροι γύρω από το Πολυτεχνείο και το υπουργείο Πολιτισμού μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης. Βόμβες μολότοφ, φωτοβολίες ευθείας βολής, πέτρες, κομμάτια μάρμαρο και καδρόνια από τη μία πλευρά, χημικά, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης από την άλλη, ενώ το «παρών» έδωσε και ο «Αίαντας» της ΕΛ.ΑΣ. -όπως και στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, οι προσαγωγές για τα επεισόδια ανέρχονται σε 66, εκ των οποίων οι 13 έγιναν συλλήψεις.

Λίγο πριν τις 22:00 έγινε γνωστό ότι ένας ανήλικος τραυματίστηκε στην πλατεία Εξαρχείων, με διασώστες του ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο να προσεγγίζουν το σημείο μετά από σχετικές διαβουλεύσεις, καθώς κυριολεκτικά εκείνη την ώρα η «μάχη» βρίσκονταν στο αποκορύφωμα της. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό».

Λίγο αργότερα έγιναν γνωστές αναφορές για ακόμη 2-3 τραυματίες πολίτες, κυρίως από αναπνευστικά προβλήματα. Στο 401 ΓΣΝΑ μεταφέρθηκαν δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι τουλάχιστον 4 οχήματα που βρίσκονταν σταθμευμένα στις οδούς Στουρνάρη και Ζωσιμάδων παραδόθηκαν στις φλόγες.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet