Κινητοποιήσεις πριν από τα Χριστούγεννα ετοιμάζουν οι αγρότες
Κοινωνία

Κινητοποιήσεις πριν από τα Χριστούγεννα ετοιμάζουν οι αγρότες

Τα τρακτέρ ζεσταίνουν αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, με πρώτη σημαντική ημερομηνία την 18η Δεκεμβρίου, οπότε και ψηφίζεται ο Προϋπολογισμός.

Την Κυριακή ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια της Λάρισας και αποφασίστηκε το πρόγραμμα των δράσεών τους, το οποίο και αναμένεται να κορυφωθεί προς το τέλος Ιανουαρίου.

Μεταξύ άλλων, οι αγρότες που συντάσσονται με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων αποφάσισαν ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων με επίκεντρο τα αιτήματά τους για την καλλιέργεια του βαμβακιού, ενώ αναμένονται να γίνουν νέες συσκέψεις τις επόμενες ημέρες, ώστε να γενικευτούν και να συντονιστούν οι κινητοποιήσεις τους προς το τέλος του Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση: «Σε μια περίοδο που τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι οξύνονται από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και η αναθεώρηση της ΚΑΠ της Ε.Ε. θα κινείται σε ακόμη χειρότερη κατεύθυνση, με μείωση των ενισχύσεων, είναι απαραίτητο το οργανωμένο αγροτικό κίνημα να δώσει τη δική του αγωνιστική απάντηση. 

»Να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την πάλη μας για τις σύγχρονες ανάγκες μας, που δεν χωράνε στις πολιτικές που μειώνουν το εισόδημά μας, παίρνουν από την τσέπη μας πάνω από το 50% του εισοδήματός μας. 

»Να συζητήσουμε για την άγρια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ χωρίς αντίκρισμα, τις εξευτελιστικές συντάξεις των 320€, στην ποιότητα της υγείας και πρόνοιας, την εγκατάλειψη Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, τον ΕΛΓΑ, με ελάχιστες ή καθόλου αποζημιώσεις για τις καταστροφές στην παραγωγή, ενάντια στον ΕΝΦΙΑ και σε κάθε είδους χαράτσια που επιβάλλουν συνεχώς. 

»Το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής στα μέσα και εφόδια, τις ανοιχτές και χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας, που φτάνουν πανάκριβα στη λαϊκή κατανάλωση για να κερδοσκοπούν βιομηχανίες και έμποροι σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, σημείωσε ότι, με βάση το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων, το επόμενο διάστημα οι αγρότες θα ζητήσουν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, ώστε να καταθέσουν τα αιτήματά τους, αλλά και ότι θα υπάρξει συμμετοχή των αγροτών στις κινητοποιήσεις για τον προϋπολογισμό στις 18 Δεκεμβρίου.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet