Με την υποστήριξη της ΠΕΔΑ ασύρματο Wi Fi 4EU σε δημόσιους χώρους 14 Δήμων της Αττικής
Αυτοδιοίκηση

Με την υποστήριξη της ΠΕΔΑ ασύρματο Wi Fi 4EU σε δημόσιους χώρους 14 Δήμων της Αττικής

Ποσοστό επιτυχίας 87,5%  πέτυχε η Περιφερειακή Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) στον τομέα χρηματοδότησης 16 Δήμων της Αττικής στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος WI FI 4EU.

Από τις 16 αιτήσεις για ισάριθμους Δήμους που υποβλήθηκαν, μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΠΕΔΑ και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΝΠΙΔ και εποπτευόμενο από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων) εγκρίθηκαν οι 14 και μόλις 2 αποκλείστηκαν στην τρέχουσα φάση για τυπικούς λόγους.

Οι αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα που έτυχαν έγκρισης αφορούν στους Δήμους Αίγινας, Βύρωνος, Γαλατσίου, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Μεγαρέων, Περάματος, Πετρούπολης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαλαμίνος, Σαρωνικού, Σπετσών και Ωρωπού.

Το πρόγραμμα παρέχει σε κάθε ωφελούμενο Δήμο ένα κουπόνι αξίας 15.000€ για τη δημιουργία ασύρματων hotspots WI FI σε δημόσιους χώρους υψηλής επισκεψιμότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΕΔΑ και 16 Δήμοι της Αττικής τον περασμένο Μάιο προχώρησαν σε σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το ΕΚΕΤΑ προκειμένου να παρασχεθεί στους συμμετέχοντες Δήμους κάθε δυνατή υποστήριξη για την ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο της διεκδίκησης ένταξης η ΠΕΔΑ διοργάνωσε στα γραφεία της ειδική ημερίδα ενημέρωσης, με συμμετέχοντες και τους 16 δημάρχους Αττικής.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό λήψης κουπονιών χρηματοδότησης σε εθνικό επίπεδο, εξαιρουμένων των Δήμων που υποστηρίχθηκαν από την ΠΕΔΑ και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) ανήλθε στο 34%, έναντι 87,5% των Δήμων που εκπροσωπήθηκαν από την ΠΕΔΑ και το ΕΚΕΤΑ.

Ο ανταγωνισμός στην διεκδίκηση των κουπονιών ήταν ακόμη μεγαλύτερος μεταξύ των Δήμων της Ευρώπης, δεδομένου ότι υποβλήθηκαν 13.198 αιτήσεις για μόλις 2.800 κουπόνια, δηλαδή λιγότερο από 1 στις 5 αιτήσεις.

Αναφερόμενος στη θετική έκβαση που είχε το εγχείρημα της διεκδίκησης ένταξης 16 Δήμων στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα WI FI 4EU, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Γιώργος Ιωακειμίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «η ΠΕΔΑ  μπόρεσε να φανεί χρήσιμη προς τους συγκεκριμένους Δήμους και να δικαιώσει την εμπιστοσύνη με την οποία την περιβάλλουν οι αντίστοιχες δημοτικές αρχές. Τι ωραιότερο συναίσθημα από τη χαρά που νοιώθεις όταν μπορείς να υποστηρίξεις αποτελεσματικά μια προσπάθεια που ο καρπός της ενδυναμώνει τη χρηστική καθημερινότητα των πολιτών κάθε Δήμου χωριστά. Συνεχίζουμε το έργο μας με το ίδιο κέφι…!».

Η δεύτερη αντίστοιχη πρόσκληση για ένταξη στο πρόγραμμα WI FI 4EU θα ξεκινήσει στις αρχές του 2019, με την ΠΕΔΑ  να είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις προσπάθειες όσων Δήμων από το σύνολο των 23 που έμειναν εκτός προγράμματος ζητήσουν τη συνδρομή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 8.000 δήμοι από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορέσουν έως το 2020 να επωφεληθούν από το πρόγραμμα WI FI 4EU.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet