Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

13,4 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση με νέο σύγχρονο εξοπλισμό των νοσοκομείων της Αττικής

0
109 Προβολές

Επτά εγκρίσεις χρηματοδότησης ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 10 του ΠΕΠ Αττικής, για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού σε νοσοκομεία της Αττικής υπέγραψε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με γνώμονα, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, «τη διασφάλιση του δικαιώματος όλων των πολιτών στη δημόσια δωρεάν υγεία, η Περιφέρεια Αττικής αποδεικνύει εμπράκτως πως αντιλαμβάνεται τον κοινωνικό της ρόλο προκρίνοντας σταθερά σοβαρές παρεμβάσεις για την έμπρακτη στήριξη του τομέα της υγείας».

Αναλυτικά, η πρώτη φάση της χρηματοδότησης αφορά σε:

  • Προμήθεια και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής αερίου Ο2 καθαρότητας 93±3% σε 5 νοσοκομεία της 2ης Υ.Πε. Πειραιώς και Αιγαίου, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ και συγκεκριμένα στο ΠΓΝ «Αττικόν», το Γ.Ν. Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων», το Γ.Ν. Ελευσίνας «Θριάσιο», το Γ.Ν.«Ασκληπειό» Βούλας και το Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυθήρων.
  • Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του «Κωνσταντοπούλειου» Γ.Ν. Νέας Ιωνίας – Πατησίων, προϋπολογισμού 651.000 ευρώ.
  • Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό», συνολικού προϋπολογισμού 470.000 ευρώ.
  • Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη του Νοσοκομείου Θείας Πρόνοιας «Η Παμμακάριστος», προϋπολογισμού 301.000 ευρώ.
  • Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», προϋπολογισμού 552.000 ευρώ.
  • Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.
  • Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», προϋπολογισμού 390.000 ευρώ.

Οι παραπάνω πράξεις χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Προμήθεια εξοπλισμού μονάδων δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Περιφέρεια Αττικής», συνολικού προϋπολογισμού 13.356.880 ευρώ, η οποία εκδόθηκε μετά από στενή συνεργασία της Περιφέρειας και του Υπουργείου Υγείας, με την καταγραφή των αναγκών των νοσοκομείων. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει τον Μάρτιο 2019. Μέχρι το τέλος της προθεσμίας αναμένεται ότι και τα 25 νοσοκομεία της Αττικής που περιλαμβάνονται στην πρόσκληση θα έχουν υποβάλει τις προτάσεις τους προς χρηματοδότηση και θα έχουν εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις ένταξης.

Η Περιφέρεια επισημαίνει σχετικά:

Πρόκειται για άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των στοχευμένων παρεμβάσεων της Περιφέρειας Αττικής για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Ενδεικτικά, η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, χρηματοδοτεί την προμήθεια υπερσύγχρονου και αναγκαίου εξοπλισμού για τα νοσοκομεία της Αττικής, ύψους 40,6 εκατομμυρίων ευρώ, απόφαση για την οποία μάλιστα χρειάστηκε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να καταστεί δυνατή. Αλλά και την προμήθεια ιατροτεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αττικής, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς και την προμήθεια νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ, προϋπολογισμού 3,6 εκατομμυρίων ευρώ και εξοπλισμού πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Συνολικά λοιπόν η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει τον τομέα της Υγείας με περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ προερχόμενα από ιδίους πόρους και από πόρους του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up