Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Εορτασμός Θεοφανίων στις Δημοτικές Κοινότητες Δήμου Πεντέλης

0
132 Προβολές

Με επισημότητα και με σύμμαχο τον καλό καιρό έγινε ο εορτασμός των Θεοφανίων με τον καθιερωμένο Αγιασμό των Υδάτων και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πεντέλης.

Στα Μελίσσια, ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, παρέστη μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Φώτη Χρυσικό και τον γραμματέα Επιστημονικών Φορέων Ν.Δ., Νίκο Κωστόπουλο, στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής και στη συνέχεια στον Αγιασμό των Υδάτων και στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο.

Ο δήμαρχος επισήμανε στον χαιρετισμό του: «Το 2018 ήταν η πιο καταστροφική χρονιά των τελευταίων ετών για την πατρίδα μας, ήταν μια χρονιά που έδειξε τα κενά εξουσίας και λειτουργίας του κράτους σε όλα του τα επίπεδα. Το 2019 που άρχισε πριν από λίγες ημέρες θα πρέπει να είναι μια χρονιά καλύτερη. Το ξεκίνημά της διαγράφεται μέσα σε ένα εθνικό και διεθνές πλαίσιο που είναι πάρα πολύ ανησυχητικό. Μια ματιά στο Αιγαίο, μια ματιά στα βόρεια σύνορα της πατρίδας μας, δίνει σε όλους μας να καταλάβουμε τους κινδύνους. Η ανατάραξη των υδάτων που έγινε με τη θεϊκή πρόνοια του Σταυρού μας, ας είναι μία ανατάραξη ψυχής, σκέψεων, λειτουργίας, ευθύνης και κυρίως αποφάσεων».

Στις εκδηλώσεις εορτασμού των Θεοφανίων στα Μελίσσια συμμετείχαν οι θεματικοί αντιδήμαρχοι Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Ηλίας Βιλιώτης, ο τοπικός αντιδήμαρχος Μελισσίων, Σεβαστός Βορέας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Καίτη Μασμανίδου, Τίτσα Κυβέλου, Παναγιώτης Μούστρης – πρόεδρος ΟΠΑΘ, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Μελισσίων, Γιώργος Βορέας, ο τοπικός σύμβουλος Δ.Κ. Μελισσίων Γιώργος Μαγιάτης, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΑΘ, Βασίλειος Λάζος, η αντιπρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Χρυσούλα Μπάμπου, η υπεύθυνη Αιμοδοσίας του Δήμου, Αγνή Ζώη, η υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Κ. Μελισσίων, Γιώτα Τσινού, το μέλος Δ.Σ. του ΟΠΑΘ Νίκος Μαυρομάτης, το μέλος Δ.Σ. του ΟΚΠΑ Θεμιστοκλής Μπαλάσκας, ο πρ. δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Παναγιώτης Γκατζόλης, ο πρ. δημοτικός σύμβουλος Ν. Πεντέλης Κώστας Μαργαρίτης, ο πρ. πρόεδρος Δ.Κ. Ν. Πεντέλης Χρήστος Γκολετσόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Δήμου και πλήθος δημοτών.

Στον Αγιασμό συμμετείχαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμητρα Κεχαγιά, Γεωργία Μητροπούλου, Βλάσσης Σιώμος, Αντώνης Φειδοπιάστης, Βασίλης Μπούρας, Δημήτρης Αποστολάκος, Άντα Μπούσουλα-Χάνου, Ευαγγελία Μπουσίου-Μοσχοπούλου, Άγγελος Παλαιοδήμος, Λευτέρης Κοντουλάκος, Κωνσταντίνος Καλλιανιώτης, Ευσταθία Κατοίκου, και επίσης οι τοπικοί σύμβουλοι Σωτήρης Φλίντρας, Απόστολος Φραντζής και Γιάννης Ζούνης.

Στη Νέα Πεντέλη, η Δοξολογία και ο Αγιασμός των υδάτων τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής παρουσία του τοπικού αντιδημάρχου Θεόδωρου Αποστολόπουλου, του προέδρου της Δ.Κ. Ν. Πεντέλης, Μανώλη Μιχελακάκη, των μελών Δ.Σ. του ΟΚΠΑ Νικολάου Οικονομίδη και Ελένης Γκρέτσα, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και πλήθους κόσμου.

Στην Πεντέλη, όπως κάθε χρόνο, έγινε η Δοξολογία και ο Αγιασμός των υδάτων στον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ και Προφήτη Ηλία, παρουσία του τοπικού αντιδημάρχου, Ιωάννη Ζώη, του δημοτικού συμβούλου Κωνσταντίνου Μωραΐτη, της προέδρου της Δ.Κ. Πεντέλης, Χρυσούλας Σουτάδη-Καπράλου, του μέλους Δ.Σ. του ΟΚΠΑ Σπύρου Ξάφη, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και πλήθους πολιτών.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up