Το πρόγραμμα της παράταξης Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη για τους εργαζόμενους του Δήμου
Κοινωνία

Το πρόγραμμα της παράταξης Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη για τους εργαζόμενους του Δήμου

Το πρόγραμμά της για τους εργαζόμενους του Δήμου Αγίας Παρασκευής ανακοίνωσε η παράταξη Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη.

Η παράταξη, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Αγίας Παρασκευής τον Φώτη Αλεξόπουλο, προέβη στις ακόλουθες προεκλογικές εξαγγελίες που αφορούν στους εργαζόμενους του Δήμου:

Το πρώτο φυλλάδιο του Προγράμματος της Αγίας Παρασκευής – Σύγχρονη Πόλη είναι αφιερωμένο στην «ατμομηχανή» του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Αυτό το φυλλάδιο το καταθέτουμε ως ένα συμβόλαιο τιμής, ένα συμφωνητικό, ανάμεσα στην παράταξή μας  και τους εργαζόμενους του Δήμου μας.

Το πρόγραμμά μας για τους εργαζόμενους του Δήμου:

1. Ειδικό Ταμείο στήριξης μόνιμων και ΙΔΑΧ

Δημιουργείται «ταμείο στήριξης» των υπαλλήλων με δυνατότητα ανάληψης έξι μισθών για έκτακτες και προσωπικές τους ανάγκες και με αποπληρωμή σε 36 ισόποσες δόσεις με επιτόκιο 1%. Η καταβολή των χρημάτων από τον εργαζόμενο θα καταβάλλεται μέσω του τμήματος οικονομικής διοίκησης (Λογιστήριο) και θα παρακρατείται από τη μισθοδοσία του σε ισόποσες  μηνιαίες δόσεις έως και την πλήρη εξόφλησή του. Προσοχή: Προκειμένου όλοι οι υπάλληλοι να μπορούν να κάνουν χρήση του συγκεκριμένου ταμείου θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος υπάλληλος να έχει εξοφλήσει τις οφειλές του από προηγούμενη χρήση του ειδικού ταμείου για να ξανακάνει αίτηση νέας χορήγησης.

2. Ομάδες εργασίας

Δημιουργούνται «ομάδες εργασίας» για τις οποίες οποίες οι χρηματικές απολαβές θα κυμαίνονται ανάλογα με τον βαθμό και το κλιμάκιο του εργαζόμενου (μόνιμοι & ΙΔΑΧ και συμβασιούχοι κάθε ειδικότητας και τομέα) .

Οι ομάδες εργασίας θα είναι σε μηνιαίες καταβολές οι οποίες θα εγκρίνονται από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και θα στέλνονται προς υπογραφή προς τον επίτροπο του Δήμου κάθε 25 του μηνός προκειμένου έως και τις 4 κάθε μήνα να καταβάλλονται στη μισθοδοσία των εργαζόμενων. Προσοχή: Για να καταβληθούν οι συγκεκριμένες χρηματικές απολαβές θα πρέπει ο υπάλληλος να έχει συμφωνήσει ότι θα πραγματοποιήσει τις 12 ώρες κάθε μήνα που του αναλογούν. Οι Ομάδες θα καταβάλλονται στους εργαζόμενους ως χρηματικά ανταποδοτικά αποζημιωσης έργου, προκειμένου ο Δήμος Αγίας Παρασκευής να έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των δημοτών μας,  αφού μπορεί να παραμένει ανοιχτός για τους πολίτες κάθε Δευτέρα & Τετάρτη και μετά το πέρας εργασίας των εργαζόμενων, έως και τις 8 το απόγευμα. Η συμμετοχή των εργαζόμενων στις παραπάνω ομάδες εργασίας δεν είναι υποχρεωτική και είναι στη διάθεση του εργαζόμενου αν θέλει να παραμείνει μετά το τέλος του νόμιμου ωραρίου του και να συμμετέχει. Για την καλύτερη δυνατή λύση, το 1/2 των υπάλληλων θα εργάζονται κάθε Δευτέρα και το άλλο 1/2 των εργαζόμενων κάθε Τέταρτη. Οι ομάδες εργασίας είναι στις 12 ώρες για κάθε εργαζόμενο υποχρεωτικά και η αμοιβή που κυμαίνεται είναι από 190 -360 ευρώ μηνιαίως (ανάλογα τον βαθμό που υπηρετεί ο υπάλληλος καθώς και το κλιμάκιο που κατέχει, κ..π).

3. Τριμηνιαία καταβολή διατακτικών επιταγών

Δημιουργείται η καταβολή διατακτικών (μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ) προς κάθε υπάλληλο μέσω δωρεάς του Δήμου προς τον Σύλλογο Εργαζόμενων, αξίας 240 ευρώ έκαστο για κάθε υπάλληλο (Κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα οι διατακτικές θα προσαυξάνονται 100 ευρώ παραπάνω).

4. Η ετήσια εκδρομή του Συλλόγου Εργαζομένων

Τα χρήματα θα καταβάλλονται στον Σύλλογο Εργαζόμενων από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής ώστε να πραγματοποιείται η ετήσια εκδρομή του Συλλόγου κάθε χρόνο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Σύζυγος και παιδί κάθε εργαζόμενου θα καταβάλει μικρό αντίτιμο για τη συμμετοχή (ανάλογα τον προορισμό και το κόστος της εκδρομής). Παιδιά έως 12 ετών θα είναι εντελώς δωρεάν.

5. Ετήσια χριστουγεννιάτικη εορτή των παιδιών των εργαζομένων του Δήμου

Τελευταίο Σαββάτο πριν τα Χριστούγεννα ο Σύλλογος Εργαζόμενων θα πραγματοποιεί την εορτή για τα παιδιά. Αφού από τον Σεπτέμβριο θα έχει ήδη γίνει η καταγραφή των παιδιών, ο Σύλλογος με τα χρήματα που θα του έχει αποδώσει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα ψωνίζει παιχνίδια για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εορτής.

6. Κατασκηνώσεις τριών εβδομάδων για τα παιδιά των εργαζόμενων. Ανάλογα με τις ηλικίες θα γίνει η πιο καλύτερη κατανομή σε δύο ειδών κατασκηνώσεις (κλειστή τριών εβδομάδων, ημερήσια). Τον συντονισμό, την ευθύνη για την ολοκλήρωση του παραπάνω έργου θα είναι σε απόλυτο έλεγχο από τους δυο συλλόγους εργαζόμενων (ΣΕΔΑΠ, ΣΕΡΔΑΠ) υπό την ευγενική χορηγία του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

7. Επαναφέρονται τα δωρεάν ρούχα, στολές, κοστούμια, κ.λπ. για συγκεκριμένο αριθμό εργαζόμενων που λόγω ειδικότητας και άσκησης έργου πρέπει να προμηθεύονται ανά εξάμηνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet