ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στο Δημόσιο
Κοινωνία

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στο Δημόσιο

Παραλύει σήμερα το Δημόσιο, λόγω της εικοσιτετράωρης απεργιακής κινητοποίησης κινητοποίησης που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ ζητεί την άμεση απόσυρση του νέου συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11.00 π.μ., στη Βουλή.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης έχουν καλέσει τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα για την απόσυρση του νομοσχεδίου που, όπως καταγγέλλουν, «κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο».

Στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμού στην εκπαίδευση και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στη δημόσια Υγεία, Πρόνοια και το ΕΚΑΒ.

«Και στην εκπαίδευση, όπως και με τους χιλιάδες συμβασιούχους στην Υγεία, η κυβέρνηση παίζει πολιτικά παιχνίδια. Δημιουργεί συνθήκες ομηρίας σε χιλιάδες εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης για ψηφοθηρικούς λόγους. Καλλιεργεί φρούδες ελπίδες για πρόσληψη με ψεύτικες προσλήψεις που υποτίθεται ότι κάνει» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε σχετική της ανακοίνωση.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet