ΕΝιαίο Αυτοδιοικητικό Μέτωπο: Προβληματισμοί και ερωτήματα για το Μαρούσι
Πολιτική

ΕΝιαίο Αυτοδιοικητικό Μέτωπο: Προβληματισμοί και ερωτήματα για το Μαρούσι

«Το Μαρούσι έχει προβλήματα που θέλουν απαντήσεις» τονίζει το ΕΝιαίο Αυτοδιοικητικό Μέτωπο ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2019 και θέτει προβληματισμούς και ερωτήματα για την πόλη του Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, τονίζει τα εξής:

Πολλές φορές σε συζητήσεις με συμπολίτες μας, τίθεται ένα βασανιστικό ερώτημα: Τι θα γινόταν εάν οι Δήμοι είχαν τα χρήματα που έπρεπε να έχουν και το προσωπικό που είχαν πριν την οικονομική κρίση;

Σαφής απάντηση από τους υποψηφίους δεν έχει δοθεί, όχι επειδή πρόκειται για μια υποθετική ερώτηση, αλλά, κατά τη γνώμη μας, επειδή γνωρίζουν ότι με τον «Κλεισθένη Ι» και τις μνημονιακές υποχρεώσεις (μνημόνια), όπως αυτά έχουν δομηθεί και ψηφιστεί, οι Δήμοι υπολειτουργούν ήδη. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι σήμερα οι Δήμοι λειτουργούν από την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων -των λιγοστών που διαθέτουν- με φιλότιμο και μεράκι.

Προβληματισμοί και ερωτήματα:

  • Από τη νέα χρονιά, τα έσοδα (δηλαδή το «ταμείο») των Δήμων περνούν στην ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων). Με δεδομένο λοιπόν και τη μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), οι Δήμοι θα είναι στα… κόκκινα και ως εκ τούτου δεν θα μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα από αυτά που ήδη γίνονται ή που σχεδιάζονται να γίνουν.
  • Με διαδικασίες που έγιναν εν κρυπτώ, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών, 163 ακίνητα που βρίσκονται στο Μαρούσι, μεταξύ των οποίων και το Άλσος Συγγρού, μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ, κατόπιν αιτήματος του Υπερταμείου (στο οποίο υπάγεται η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου «ΕΤΑΔ») για «Αξιοποίηση».
  • Η μετεγκατάσταση του Regency Casino Mont Parnes, στο Μαρούσι, όπου… «αναπτυξιακοί εγκέφαλοι», ευαγγελίζονται ένα νέο Λας Βέγκας στον βόρειο άξονα της Αττικής.
  • Η κατάργηση από τον «πολιτικό χάρτη» της χώρας ολόκληρων χωριών, πόλεων και περιοχών, που επέφεραν πρώτα το πρόγραμμα «Καποδίστριας», στη συνέχεια το πρόγραμμα «Καλλικράτης» και τώρα το πρόγραμμα «Κλεισθένης Ι».
  • Η «οικονομική αυτοτέλεια» των ΟΤΑ που πονηρά προστέθηκε με τη «Βενιζελική» συνταγματική αναθεώρηση του 2001 στο άρθρο 102 του Συντάγματος και μετέτρεψε τους Δήμους σε  Ανώνυμες Εταιρείες, με στόχο το «επιχειρηματικό» και «επενδυτικό» κέρδος και φυσικά σε έρμαια του δανεισμού και υπερδανεισμού από τις Τράπεζες.
  • Η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» του Φούχτελ, ηλίου φαεινότερο δείγμα των προθέσεων της Ε.Ε. για την Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση (που ήδη  ξεσκεπάσουμε τον ρόλο της).

Όλα αυτά πρέπει να ειπωθούν στους δημότες και να πάρουν θέση όλοι οι υποψήφιοι συνδυασμοί, δημόσια και με διάλογο.

Όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στη Αττική και στο Μαρούσι υπό τη διοίκηση των κ. Δούρου και Πατούλη αντίστοιχα (συνεχιστής του οποίου εμφανίζεται ο κ. Καραμέρος) δεν διαφέρουν πολύ από άλλες περιοχές της χώρας.

Αυτό  σημαίνει ότι δεν έφεραν το «Νέο» το οποίο υποσχέθηκαν πριν από πέντε χρόνια και τώρα το υπόσχονται ξανά.

Δυστυχώς όλοι, μέχρι στιγμής, ασχολούνται με την  «επικοινωνία» και καθόλου με την  ουσία.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet