Τι συζητήθηκε σε συνάντηση της Ένωσης Γονέων Δήμου Κηφισιάς με τη δημοτική Αρχή
Κοινωνία

Τι συζητήθηκε σε συνάντηση της Ένωσης Γονέων Δήμου Κηφισιάς με τη δημοτική Αρχή

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κηφισιάς συναντήθηκε, την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 με τον δήμαρχο Κηφισιάς, Γιώργο Θωμάκο, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία πάγιων αιτημάτων της Ένωσης που σχετίζονται με την ανέγερση νέων και επέκταση των υφιστάμενων σχολικών υποδομών. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Κ. Καραλή και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, Π. Παπανικολόπουλος.

Στη συνάντηση είχε καλεστεί και ο κ. Αυλήτης, όπως ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ο δήμαρχος, αλλά δεν ήταν παρών.

Όπως ενημερώνει η Ένωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα εξής:

Ανέγερση 9ου Δημοτικού και 10ου Νηπιαγωγείου στην Κάτω Κηφισιά

Έχει εκδοθεί η άδεια για το 10ο Νηπιαγωγείο και αναμένεται η δημοπράτηση του από την Κτ. Υπ. Α.Ε.

Η διαδικασία ανέγερσης του 9ου Δημοτικού είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο διότι: δεν έχει εγκριθεί από το Υπ. Υποδομών το αίτημα παρέκκλισης από τους όρους δόμησης και επιπλέον σύμφωνα με τις πληροφορίες της αρμόδιας υπηρεσίας αναμένεται η απόρριψή του, διότι το αίτημα παρέκκλισης δεν συνοδεύεται από την απαιτούμενη «Μελέτη για το περιβαλλοντικό ισοζύγιο».

Μεταστέγαση 2ου Νηπιαγωγείου

Προβλέπεται να μεταστεγαστεί στο οικόπεδο που βρίσκεται το «Λεβέντιο Ίδρυμα». Δεν είναι ακόμα σαφές εάν ο χώρος είναι επαρκής με βάση τις προδιαγραφές της Κτ. Υπ.ΑΕ. Με την προσθήκη κάποιας λυόμενης αίθουσας Βαρέως τύπου θα μπορούσε να υποδεχτεί νήπια και προνήπια της περιοχής.

1ο Δημοτικό Κηφισιάς

Σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις από τον εργολάβο που ανέλαβε. Δεν έχει ακόμα εκδοθεί οικοδομική άδεια για την ανέγερση της νέας πτέρυγας.

1ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας

Αναμένεται έκδοση των τευχών δημοπράτησης. Ο δήμαρχος μας είπε ότι ο υπουργός Υποδομών (κ. Σπίρτζης) δεσμεύτηκε για την άμεση υλοποίηση του εν λόγω έργου το οποίο χρηματοδοτείται από ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής.

Επίσης συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

  • Όσον αφορά την υλοποίηση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής ο κ. Δήμαρχος έχει δεσμευτεί έναντι του διευθυντού Π.Ε. Β΄ Αθηνών και του προέδρου εκπροσώπου των Δασκάλων της περιοχής μας για την έναρξη της με το νέο σχολικό έτος δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2019. Για να υλοποιηθεί αυτή η δέσμευση πρέπει να υπάρχουν επιπλέον 4-6 σχολικές αίθουσες στα νηπιαγωγεία της Κηφισιάς. Υπάρχουν διάφορες σκέψεις από την πλευρά του Δήμου και αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις τους.
  • Από την Ένωση Γονέων ζητήθηκε αναλυτική εν ημέρωση για τα έργα που περιλαμβάνονται στην «ανοικτή εργολαβία» του Δήμου για τα σχολεία (200.000 ευρώ) καθώς και για τα έργα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ». Ο δήμαρχος μας είπε ότι η Τεχνική Υπηρεσία θα μας δώσει τη σχετική σύμβαση.
  • Τέθηκε το αίτημα της αξιοποίησης των γυμναστών που έχουν προσληφθεί από τον «Βικέλα» (Πολιτιστικό – Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου) για την πραγματοποίηση δωρεάν απογευματινών αθλητικών δραστηριοτήτων στα σχολεία σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Αναμένεται συνάντηση με τον «Βικέλα» για να δούμε πρακτικά που και πώς μπορεί να ξεκινήσει.
  • Συζητήθηκε το πρόβλημα της πλημμελούς εκτέλεσης ορισμένων εργασιών και έργων στα σχολεία και της έλλειψης ενός μηχανισμού ελέγχου και παραλαβής τους. Η Ένωση Γονέων επιμένει στη δημιουργία οργανωμένων αρχείων για όλα τα σχολεία και επιτελικής δομής του Δήμου για τον προγραμματισμό, παρακολούθηση, έλεγχο όλων των τεχνικών εργασιών. Η Ένωση Γονέων επιθυμεί επίσης να ενημερώνεται έγκαιρα για τις πραγματοποιούμενες εργασίες προκειμένου να συμβάλλει στην αποφυγή κακοτεχνιών.
  • Από την μεριά του προέδρου της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής τέθηκε το πρόβλημα της σύναψης με προμηθευτές και εργολάβους συμβάσεων που δεν περιέχουν σαφείς προδιαγραφές με συνέπειες σε βάρος της ποιότητας και τη μείωση της διάρκειας ζωής των έργων.
  • Το πρόβλημα της πλημμελούς μόνωσης των ταρατσών και του μη συχνού καθαρισμού των λουκιών τέθηκε και από την Ένωση και από τον πρόεδρο της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Η πρόεδρος της ΔΕΠ επεσήμανε και νέα περιστατικά που σχετίζονται με τα προβλήματα υγρασίας (ρωγμές στο στηθαίο 1ου Δημοτικού Κηφισιάς, πτώση κομματιών από το ταβάνι σε άλλη αίθουσα του ήδη μη χρησιμοποιούμενου 1ου Δημοτικού Νέας Ερυθραίας).

Στην ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων καλεί τους Συλλόγους Γονέων να παρακολουθούν στενά την πορεία των αιτημάτων τους που αφορούν τις σχολικές υποδομές, να ενημερώνουν το Δ.Σ. της Ένωσης για κάθε πρόβλημα έτσι ώστε Σύλλογοι και Ένωση να συντονίζουν τις διεκδικήσεις τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet