6οι Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» στο Μαρούσι
Αθλητισμός

6οι Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» στο Μαρούσι

Τους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά ο Δήμος Αμαρουσίου την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 προς τιμήν του Μαρουσιώτη πρώτου Χρυσού Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου Δρόμου, Σπύρου Λούη.

6οι Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» στο Μαρούσι

Η διοργάνωση των Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης» ξεκίνησε με πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, και έχει βρει θερμή ανταπόκριση από τους φίλους του αθλήματος καταγράφοντας χιλιάδες συμμετοχές. Φέτος, οι αγώνες εντάσσονται στο Olympians Run International, και το Μαρούσι αποτελεί τον πρώτο από τους συνολικά τρεις Αγώνες Δρόμου των αθλητών με Ολυμπιακές συμμετοχές σε όλα τα αθλήματα, από όλον τον κόσμο και ανεξαρτήτως ηλικίας.

Το Olympians Run International που διοργανώνουν οι Olympians και ο αθλητικός σύλλογος «Ευεξία» με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου περιλαμβάνει τη διεξαγωγή διεθνούς συμμετοχής Αγώνων Δρόμου:

  • Running 5 χλμ. για άνδρες και γυναίκες.
  • Running 10 χλμ. για άνδρες και γυναίκες.
  • Running 2,5 χλμ. για οικογένειες.
  • Δυναμικό βάδην 2,5 χλμ. για οικογένειες.

Οι 6οι Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» είναι ανοικτοί σε όλους, αθλητές με διεθνείς συμμετοχές, αθλούμενους, οικογένειες και παιδιά, όλους όσοι επιθυμούν να τρέξουν, να βαδίσουν, να διατρανώσουν, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμαρουσίου, την πίστη τους στην ειρήνη και στη συναδέλφωση των λαών.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Δίνουμε Ολυμπιακή διάσταση στους φετινούς Αγώνες “Σπύρος Λούης” στηρίζοντας το μήνυμα ειρήνης του Olympians Run International, έναν αθλητικό θεσμό, τιμητική παρακαταθήκη για την πόλη μας που προάγει το “ευ αγωνίζεσθαι”, τις αξίες της άθλησης και ενός υγιεινού τρόπου ζωής για όλους».

Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα: υπουργείο Τουρισμό, ΕΟΤ, ΚΕΔΕ, «Καλλιπάτειρα».

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου» για την υποστήριξη των ορφανών παιδιών υπό τη σκέπη του πατέρα Αντώνιου και στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή Ατόμων με αναπηρίες για την ενίσχυση της συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Επόμενοι σταθμοί του Olympians Run International είναι:

  • Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, Night Run στο Ρέθυμνο.
  • Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, Day Run στην Αρχαία Ολυμπία.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον διαδικτυακό τόπο www.runolympiansinternational.com.

Όσοι εγγραφούν έως 28 Φεβρουαρίου 2019 θα επωφεληθούν έκπτωσης 15%.

Χορηγός: ΟΠΑΠ

Υποστηρικτές: Amstel free, Φυσικό Μεταλλικό Νερό «ΑΥΡΑ»,

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΕΡΑσπορ, ΕΡΑ1, ΕΡΑ Φωνή της Ελλάδας, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, KISS FM, ACTION 24, Sport 24, RunningNews.gr, SportDay, iRun, SportEvent.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet