Η Ενότητα κοντά στους κατοίκους και τους φορείς του Αμαρουσίου
Κοινωνία

Η Ενότητα κοντά στους κατοίκους και τους φορείς του Αμαρουσίου

Πλούσια δράση είχε η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ήρθε σε επαφή με πολίτες και φορείς της πόλης του Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 στελέχη της παράταξης συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Συλλόγου ΚΑΤ – Αγ. Νικολάου, Β. Μπακάλη, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα της περιοχής που είναι, όπως αναφέρει η παράταξη, κυρίως το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός, η συντήρηση των υποδομών (πεζόδρομοι – πράσινο), η ελλιπής δημοτική συγκοινωνία και η προσβασιμότητα πεζών και ποδηλάτων προς το κέντρο της πόλης.

Σχετικά με το αίτημα των γονέων του 1ου Δημοτικού  Σχολείου για την ανέγερση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και τη δημιουργία χώρων υγιεινής σε αντικατάσταση των υπαρχόντων που, όπως επισημάνθηκε, είναι πεπαλαιωμένοι και εγκυμονούν υγειονομικούς κινδύνους, η παράταξη τόνισε ότι όλα αυτά συμφωνεί να γίνουν με σεβασμό στην αρχιτεκτονική του χώρου και τις προδιαγραφές για την επάρκεια του αύλειου χώρου.

Η παράταξη σημειώνει σχετικά: «Τα παραπάνω προβλήματα θα μπορούσαν να έχουν λυθεί αν η δημοτική αρχή Πατούλη δεν ήταν προσανατολισμένη στην κατασκευή έργων βιτρίνας σε βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων στις γειτονιές του Αμαρουσίου και τις ανάγκες για σχολικές αίθουσες. Και αυτή είναι ακριβώς η πολιτική που εμείς προτείνουμε στους Μαρουσιώτες στις επόμενες δημοτικές εκλογές».

Ακολούθως, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 μέλη της παράταξης περιόδευσαν στη λαϊκή του Πολυδρόσου και, όπως σημειώνει η παράταξη, συζήτησαν με τους κατοίκους για «τα προβλήματα της περιοχής, την κακή ποιότητα του ποδηλατόδρομου, το κυκλοφοριακό μετά τη διάνοιξη της Φραγκοκλησσιάς, τους αδιάνοιχτους δρόμους, τη μη προστασία από τον Δήμο και τη μεταφορά στο Υπερταμείο της παραρεμάτιας ζώνης».

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 η παράταξη παραβρέθηκε σε εκδηλώσεις του Συλλόγου Αγ. Φιλοθέης, των Φίλων του Δάσους Συγγρού και του Αθλητικού Σωματείου Νίκη Αμαρουσίου.

Σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι ευχαρίστησε τα Διοικητικά Συμβούλια και τους προέδρους Ν. Αρβανιτάκη, Χρ. Θεοδωρακοπούλου και Αντ. Τσέκενη, αντίστοιχα, για την πρόσκλησή τους προς την παράταξη για να παραστεί στις εκδηλώσεις των φορέων τους. Κατά τη διάρκεια παρέμβασής της στις εκδηλώσεις, η παράταξη ανέδειξε τους κινδύνους που υπάρχουν για την περαιτέρω υποβάθμιση της πόλης μας από τη μεταφορά του καζίνο της Πάρνηθας, τη μεταφορά στο Υπερταμείο του Δάσους Συγγρού, του Δάσους Παραδείσου, των ΧΕΥ και άλλων 160 περίπου δημόσιων ακινήτων που βρίσκονται στο Μαρούσι.

Στον πρόεδρο της Νίκης Αμαρουσίου, Αντ. Τσέκενη, τα μέλη της Ενότητας δήλωσαν ότι η παράταξη στηρίζει τα αθλητικά σωματεία της πόλης και τον μαζικό αθλητισμό για όλους τους κατοίκους κάθε ηλικίας. «Αποτελεί λάθος της δημοτικής Αρχής να παραχωρεί γήπεδα της πόλης σε σωματεία εκτός Αμαρουσίου με στόχο την καλλιέργεια πελατειακών σχέσεων του κ. δημάρχου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολιτικές του επιδιώξεις» τόνισε η Ενότητα.

Από πλευράς παράταξης παραβρέθηκαν ο επικεφαλής, Λ. Μαγιάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αικατ. Ψάλτη και Β. Ελευθερίου και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρ. ΑθανασάκηΓ. Αναλυτής, Βαγ. Γραβάνης, Δ. Δαβή, Χρ. Κιτσάκη, Αικ. Μανούσακα, Γ. Παϊλόπουλος, Γ. Σπαθόπουλος και Γ. Τσόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet