Οι θέσεις της παράταξης Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη για την επιχορήγηση συλλόγων
Κοινωνία

Οι θέσεις της παράταξης Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη για την επιχορήγηση συλλόγων

«Σύλλογοι οι οποίοι είναι απλώς “φαντάσματα με σφραγίδα” θα αποκλείονται από τη διαδικασία της επιχορήγησης», εάν στο «τιμόνι» του Δήμου Αγίας Παρασκευής βρεθεί η παράταξη Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Φώτης Αλεξόπουλος, στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

Σύλλογοι οι οποίοι είναι απλώς «φαντάσματα με σφραγίδα» θα αποκλείονται από τη διαδικασία της επιχορήγησης
Στόχος μας η διαφάνεια στα χρήματα των δημοτών

Σχετικά με το μητρώο μελών πολιτιστικών & αθλητικών συλλόγων της πόλης μας όπου θα τηρείται από τον τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:

Επειδή στο πρόγραμμα της παράταξης της οποίας εγώ είμαι επικεφαλής ως υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής έχουμε αναφέρει τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση και προκειμένου να γίνει κατανοητό θα ήθελα να αναφέρω τα παρακάτω:

Από το 2019 που εμείς ως παράταξη θα λάβουμε τη λαϊκή εντολή να διοικήσουμε τον Δήμο Αγίας Παρασκευής θα δημιουργηθεί Μητρώο στο οποίο θα εγγράφονται υποχρεωτικά οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Η εγγραφή τους θα είναι υποχρεωτική προκειμένου να έχουν τα ιδία δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις ως προς τα μέλη και τον Δήμο, αλλά και η δημοτική Αρχή προς τα μέλη και τις διοικήσεις τους. Για να είναι σύννομη η εγγραφή θα πρέπει η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του εκάστοτε συλλόγου να έχει πραγματοποιηθεί με παρουσία δικαστικού αντιπρόσωπου καθώς και η εγγραφή των μελών στο ειδικό βιβλίων μελών να αποτελείται από ενεργά μέλη ταμειακώς  ενεργά. Ο Δήμος κάθε αρχή του νέου έτους θα απευθύνεται στις διοικήσεις προκειμένου να καταθέτουν την ετήσια δράση τους για να μπορούν να επιχορηγηθούν ανάλογα από τον Δήμο (σύμφωνα με τις νόμιμες και ισχύουσες διαδικασίες). Η δυναμική, ο αριθμός των ενεργών μελών, καθώς και πρόσθετα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα καθορίζουν το ύψος της επιχορήγησης που θα λαμβάνει ο κάθε σύλλογος. Σύλλογοι οι οποίοι είναι απλώς «φαντάσματα με σφραγίδα» θα αποκλείονται από τη διαδικασία της επιχορήγησης, καθώς και από δραστηριότητες του Δήμου.

Εμείς ως διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής θα αντιμετωπίσουμε όλους τους συλλόγους της πόλης μας με αντικειμενικότητα και ισότητα.

Δεσμευόμαστε να υπάρχει διαφάνεια και στο τελευταίο ευρώ του δημότη μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet