Τραγικό φινάλε στην Κρήτη: Εντοπίστηκαν νεκροί και οι τέσσερις επιβάτες του αυτοκινήτου
Κοινωνία

Τραγικό φινάλε στην Κρήτη: Εντοπίστηκαν νεκροί και οι τέσσερις επιβάτες του αυτοκινήτου

Νεκροί εντοπίστηκαν μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητο οι τέσσερις αγνοούμενοι στην Κρήτη. Το αυτοκίνητο της οικογένειας εντοπίστηκε στον Γεροπόταμο, θαμμένο στη λάσπη, σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο με καλαμιές. Οι σοροί των τεσσάρων αγνοουμένων βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο στην κοίτη του ποταμού.

Το όχημα εντοπίστηκε περίπου 1-2 χιλιόμετρα από το σημείο όπου είχε γίνει η τελευταία κλήση. Οι σοροί ανασύρθηκαν και μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και μετά στο Ιατροδικαστικό Εργαστήριο του ΠΑΓΝΗ.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν η 30χρονη Ροδούλα Τσαγκαράκη, ο 29χρονος σύζυγός της Κώστας Γιαννακάκης, η 21χρονη αδερφή της, Μαριλένα Τσαγκαράκη και η 58χρονη μητέρα της, Μαρίνα Χατζηπανάμου.

Τα ίχνη τους εξαφανίστηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής όταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στον Γεροπόταμο Μεσαράς, στο Τυμπάκι. Οι επιβαίνοντες στο Ι.Χ. δεν γνώριζαν καλά την περιοχή, αφού είχαν μεταβεί εκεί από τον Άγιο Νικόλαο, το ζευγάρι και από τις Αρχάνες η μητέρα με τη μικρή της κόρη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, οι έρευνες αναζήτησης ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου περί ώρα 01:00 και άμεσα κινητοποιήθηκαν 45 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 5 δύτες, ένα μη στελεχωμένο αεροσκάφος (drone) του Πυροσβεστικού Σώματος, ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, η ΕΛ.ΑΣ. και μηχανήματα έργου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

«Δεν γνωρίζουμε ποιος οδηγούσε – Ήταν πολύ επικίνδυνο σημείο»

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια ποιος ήταν και σε ποια θέση μέσα στο αυτοκίνητο» είπε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής Πυροσβεστικής, Γιώργος Τσικαλάς, που διευκρίνισε ότι αυτή την ώρα μια τέτοια εκτίμηση θα ήταν παρακινδυνευμένη.

Για μια δύσκολη επιχείρηση έκανε λόγο ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, που εξήγησε ότι πρόκειται για μια οικογενειακή τραγωδία, ευχαριστώντας όσους συμμετείχαν στις έρευνες.

https://www.facebook.com/diasostetimesara/videos/1249257025230828/

«Είναι ψυχοφθόρες αυτές οι καταστάσεις. Ξεκληρίστηκε μια οικογένεια και λυπόμαστε πολύ. Όλοι οι συνάδελφοι υπερέβαλαν εαυτόν, ιδιαίτερα χθες που ήταν αντίξοες οι συνθήκες» είπε ο κ. Λαγουδάκης, που εξήγησε ότι το όχημα εντοπίστηκε από πεζοπόρο τμήμα που ερευνούσε στις όχθες του ποταμού. «Είχε πέσει η στάθμη του νερού και φάνηκε η οροφή του αυτοκινήτου» είπε ο κ. Λαγουδάκης.

Ο δήμαρχος Φαιστού, Γιώργος Αρμουτάκης, επεσήμανε ότι στο συγκεκριμένο πέρασμα, το οποίο προσπάθησαν να διασχίσουν οι τέσσερις άτυχοι επιβάτες του οχήματος, είναι πολύ επικίνδυνο όταν βρέχει. «Υπάρχουν περίπου 10 τέτοια σημεία στην περιοχή. Είναι πολύ επικίνδυνα όταν βρέχει, γιατί περνάει πολύ νερό» τόνισε ο κ. Αρμουτάκης.

Πατέρας 29χρονου: Με πήρε τηλέφωνο τελευταία φορά τα μεσάνυχτα

Από το σημείο όπου παρακολουθούσε με αγωνία τις έρευνες, ο πατέρας του 29χρονου, Μανώλης Γιαννακάκης, εξέφρασε στους δημοσιογράφους χθες το βράδυ την ελπίδα του για ένα αίσιο τέλος αυτής της δραματικής περιπέτειας. «Εγώ επικοινώνησα μαζί τους στις 12 τα μεσάνυχτα για τελευταία φορά», είπε.

Ο ίδιος απάντησε ότι δε γνωρίζει αν οδηγούσε το αυτοκίνητο ο γιος του ή η νύφη του, αφού και οι δύο συνήθιζαν να το οδηγούν, ενώ πρόσθεσε ότι λογικά τους ήταν άγνωστη η περιοχή και έτσι έπεσαν θύματα του συγκεκριμένου σημείου-παγίδα, όπου δεν υπήρχε καμία σήμανση επικινδυνότητας. «Δεν ξέρω αν είχαν ξαναέρθει για εκδρομή, αλλά πιστεύω πως σε αυτά τα μέρη είχαν έρθει για πρώτη φορά», είπε ο κ. Γιαννακάκης.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet