«Ταξίδι Πνοής» στις «Ημέρες Κινηματογράφου» της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς
Αυτοδιοίκηση

«Ταξίδι Πνοής» στις «Ημέρες Κινηματογράφου» της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου» και του αφιερώματος στο ελληνικό ντοκιμαντέρ,  η Ομάδα Πολιτισμού της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς του Δήμου Διονύσου κάνει αφιέρωμα στον θεατράνθρωπο Γιώργο Μεσσάλα, προβάλλοντας το ιδιαίτερο κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ του Χρήστου Καρακάση «Ταξίδι Πνοής», με την παρουσία των συντελεστών της ταινίας.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 στις 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς (Γρ. Λαμπράκη 19) και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς.

Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ είναι μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση στη ζωή και το έργο του Γιώργου  Μεσσάλα, ηθοποιού, σκηνοθέτη και ιδρυτή του Μοντέρνου Θεάτρου, που βασίζεται στις προσωπικές εξομολογήσεις του καλλιτέχνη, αλλά και σε μαρτυρίες συνεργατών, συγγενών και φίλων του.

«Οι ταινίες που σκηνοθετώ έχουν κινηματογραφικά και  καλλιτεχνικά χαρακτηριστικά», μας λέει ο σκηνοθέτης. «Υπάρχουν θέματα που με απασχολούν διαρκώς και την κατάλληλη στιγμή βγαίνουν προς τα έξω» τονίζει. Ο Γιώργος Μεσσάλας ήταν πάντα έτοιμος και πρόθυμος. Η ειλικρίνεια που είχε στα γυρίσματα έχει αποτυπωθεί στην ταινία…

Σενάριο-Σκηνοθεσία, φωτογραφία: Χρήστος Καρακάσης

Οργάνωση παραγωγής, μουσική σύνθεση και ερμηνεία, κείμενα: Βασιλική Κάππα

Φωτογραφία, συμπληρωματικές λήψεις: Ορφέας Δούρβας, Ορέστης Δούρβας.

Παραγωγή: Κινηματογραφική εταιρεία Κουίντα

Ελλάδα/ 2018/ 90΄.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet