Συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ με τη νέα πρέσβη του Μαυροβουνίου στην Αθήνα
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ με τη νέα πρέσβη του Μαυροβουνίου στην Αθήνα

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, με τη νέα πρέσβη του Μαυροβουνίου στην Αθήνα, Ana Vukadinovic, στα γραφεία της Ένωσης.

Ο κ. Πατούλης καλωσόρισε την κ. Vukadinovic και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά της.

Κατά τη συζήτηση επιβεβαιώθηκαν και από τις δύο πλευρές οι διαχρονικά φιλικές σχέσεις που διατηρεί η Ελλάδα με το Μαυροβούνιο και εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, μέσω αδελφοποιήσεων πόλων, σε τομείς όπως είναι ο πολιτισμός, ο τουρισμός, ο αθλητισμός και η εκπαίδευση.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε στην ΚΕΔΕ τη νέα πρέσβη του Μαυροβουνίου, με την οποία είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών σε τοπικό επίπεδο.

»Έμφαση δόθηκε στην ενθάρρυνση πρωτοβουλιών και ενεργειών για την αδελφοποίηση πόλεων των δύο χωρών και την ενίσχυση της συνεργασίας μας σε πυλώνες με αναπτυξιακό πρόσημο που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω εξωστρέφεια της Αυτοδιοίκησης και στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

»Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βρίσκεις άξιους συνομιλητές και συνοδοιπόρους στην προσπάθεια που καταβάλουμε προκειμένου η ελληνική Αυτοδιοίκηση να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναπτυξιακή προοπτική και την έξοδο από την κρίση της χώρας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet