Σπ. Παπασπύρος: Παίξτε fair play
Αθλητισμός

Σπ. Παπασπύρος: Παίξτε fair play

Η έρευνα που διεξάγει η δημοτική παράταξη Αλλάζουμε σχετικά με το εγκαταλελειμμένο κολυμβητήριο της Αγίας Παρασκευής μπαίνει στο «στόχαστρο» του οργανωτικού γραμματέα της παράταξης Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, Σπύρου Παπασπύρου.

Ο κ. Παπασπύρου επισημαίνει ότι στο πλαίσιο της έρευνας τίθενται «παραπλανητικές» ερωτήσεις και ζητεί από την παράταξη να «παίξει fair play».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Παπασπύρου:

Παίξτε fair play

Μια δημοτική παράταξη, που ο επικεφαλής της διεκδικεί τη δημαρχία, διενεργεί μια ηλεκτρονική έρευνα της γνώμης των πολιτών για το θέμα του Κολυμβητηρίου. Αυτή καθ΄ εαυτή η έρευνα δεν είναι κάτι το μεμπτό. Όταν όμως διενεργείς μια έρευνα, πρώτον θέτεις υπ΄ όψιν των ερωτωμένων όλα τα στοιχεία και δεν τον παραπληροφορείς εμμέσως. Και δεύτερον, δεν θέτεις την ερώτηση έτσι που να οδηγήσει στις απαντήσεις που θέλεις εσύ. Εάν οι ερωτήσεις που θέτεις έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, τότε θεωρούνται παραπειστικές (παραπλανητικές) και η όλη έρευνα καταλήγει σε «μπακαλίστικα» αποτελέσματα.

Οι τρεις επίμαχες ερωτήσεις, είναι:

Ερώτηση 1. Θεωρείτε σωστή ή λανθασμένη την απόφαση του κ. Ζορμπά το 2013, όταν ήταν δήμαρχος, να ακυρώσει τον διαγωνισμό για την κατασκευή του κολυμβητηρίου;

Α. Σωστή, Β. Λανθασμένη, Γ. Δεν ξέρω/Δεν απαντώ

Ποια στοιχεία δίνει ο ερωτών, για το τι υποχρέωσε τον τότε δήμαρχο κ. Ζορμπά να ματαιώσει (και όχι ακυρώσει) τον διαγωνισμό; Κανένα. Και βάσει ποιών στοιχείων θα απαντήσει ο ερωτώμενος;.

Μήπως όμως η παράταξη Αλλάζουμε θα έπρεπε να ενημερώσει τους πολίτες που ερωτά, ότι η απόφαση για τη ματαίωση ήταν υποχρεωτική, αφού η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου (2007-2010) δεν είχε κατακυρώσει τη δημοπρασία έως 31-12-2009 που ήταν η καταληκτική ημερομηνία; Αν δεν το γνωρίζουν ούτε οι Αλλάζουμε, έπρεπε να ρωτήσουν τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ή αυτούς που γνωρίζουν. Νομίζω, όμως, ότι το γνωρίζουν πολύ καλά, γιατί ο επικεφαλής αυτής της παρατάξεως, ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης, ήταν ιδιαίτερα προβεβλημένος δημοτικός σύμβουλος της τότε διοικήσεως, ήταν μάλιστα πρόεδρος του Οργανισμού Αθλήσεως του Δήμου (ΟΑΔΑΠ). Άρα γνώριζε, και πολύ καλά μάλιστα. Και τον καλώ να μας πει γιατί, ως τότε διοίκηση, δεν προχώρησε στις ενέργειες που έπρεπε για να γίνει το Κολυμβητήριο μεταξύ 2007-2010 και χάσαμε και χρηματοδότηση 3.500.000 ευρώ. Να του υπενθυμίσω δε, ότι ούτε ο ίδιος ούτε η τότε παράταξή του είχαν αντιταχθεί στη ματαίωση του διαγωνισμού το 2013.

Ερώτηση 2: Πιστεύετε ότι η σημερινή δημοτική αρχή και ο κ. Σταθόπουλος έκαναν όσα έπρεπε προκειμένου να κατασκευαστεί το κολυμβητήριο ή επέδειξαν ολιγωρία; 

Α. Έκαναν όσα έπρεπε, Β. Επέδειξαν ολιγωρία, Γ. Δεν ξέρω/Δεν απαντώ

Δεν κάνω τον συνήγορο του κ. Σταθόπουλου, αλλά γιατί θέτουν τέτοιο ερώτημα στους πολίτες; Γιατί δεν το θέτει ο επικεφαλής των Αλλάζουμε στα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της ηγετικής ομάδος της παρατάξεώς του, που μέχρι πρόσφατα ήταν στελέχη της δημοτικής Αρχής του κ. Σταθόπουλου, άρα και συνυπεύθυνοι των τυχόν ολιγωριών του; Μάλιστα, η κ. Πετσατώδη, μια από τους τέσσερις,  ήταν και αντιδήμαρχος αρμόδια για το θέμα. Οπότε και θα μας διαφώτιζε πλήρως.

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την πρόταση του Αλλάζουμε και του Γιάννη Μυλωνάκη για άμεση ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου στον χώρο που υπάρχει σήμερα; 

Α. Συμφωνώ, Β. Διαφωνώ, Γ. Δεν ξέρω/Δεν απαντώ

Θα μπορούσε κάποιος από τους Αλλάζουμε, ο κ. Μυλωνάκης ίσως, να μας πει ποια είναι η πρότασή του στους πολίτες, πώς εννοεί το «άμεσα» (σε πόσο χρόνο το προσδιορίζει), αλλά και τον τρόπο;

Εν κατακλείδι, αντιλαμβάνομαι το άγχος, την αγωνία κάποιων υποψηφίων δημάρχων να «βγουν στον γιακά». Αλλά σε έναν προεκλογικό αγώνα δεν επιτρέπονται όλα, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Ιδίως το unfair play, τα «πισώπλατα μαχαιρώματα». Με αυτά ούτε αλλάζουμε ούτε νέα αρχή κάνουμε ούτε πάμε μπροστά. Πάμε πίσω, πάρα πολύ πίσω.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet