Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Ξεκίνησε η επέκταση του προγράμματος Waste4Think στο Χαλάνδρι

0
156 Προβολές

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 ξεκίνησε η επέκταση του προγράμματος του Δήμου Χαλανδρίου Waste4Think ξεχωριστής διαλογής στην πηγή και αποκομιδής οργανικών υπολειμμάτων κουζίνας στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και μέρους του Κάτω Χαλανδρίου.

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου είχε τοποθετήσει 100 νέους καφέ κάδους μόνο για οργανικά στην περιοχή.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου ο Γεράσιμος Λυμπεράτος, καθηγητής ΕΜΠ και δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος για την ανακύκλωση και ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις στο ερευνητικό πρόγραμμα Waste4Think, εξήγησαν τη λειτουργία του νέου συστήματος του καφέ κάδου και ανέπτυξαν το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου για τη μετεξέλιξη του Δήμου από παραγωγό σκουπιδιών σε παραγωγό χρήσιμων προϊόντων με αξία, με μείωση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων και σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη.

Οι παριστάμενοι εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον και έδειξαν με τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές για την επιτυχία του νέου συστήματος.

Ήδη μετά από δύο χρόνια πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος Waste4Think έχουν εξαχθεί πολύτιμα συμπεράσματα για τη διαδικασία διαλογής στην πηγή, αποκομιδής και αξιοποίησης των οργανικών υπολειμμάτων τροφής, και ο Δήμος εισέρχεται πια στο επόμενο στάδιο της σταδιακής επέκτασης του προγράμματος σε όλο το Χαλάνδρι.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up