ΚΕΔΕ: Ζητεί απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για ιδιοκτήτες ακινήτων σε πληγέντες από καταστροφές Δήμους
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Ζητεί απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για ιδιοκτήτες ακινήτων σε πληγέντες από καταστροφές Δήμους

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη και την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, με την οποία ζητεί την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, σε όλους τους Δήμους της χώρας που έχουν πληγεί από πλημμύρες, φωτιές και άλλα έκτακτα φυσικά φαινόμενα, απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Σε αυτό το πλαίσιο όπως επισημαίνει ο κ. Πατούλης, «η ΚΕΔΕ στηρίζει το αίτημα της δημάρχου Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ιωάννας Κριεκούκη, η οποία με σχετική επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ζητεί την πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, όσων επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι «οι όροι και οι προϋποθέσεις απαλλαγής τους, μπορούν να είναι κατά τα πρότυπα των αποφάσεων που εφαρμόστηκαν και για τους πληγέντες από την πυρκαγιά στο Μάτι και τη Ραφήνα» και σημειώνεται χαρακτηριστικά:

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι η πολιτεία οφείλει με ισότιμο και δίκαιο τρόπο να ενσκήψει στο πρόβλημα όλων των συμπολιτών μας οι οποίοι είδαν τις περιουσίες και τις επιχειρήσεις τους να καταστρέφονται από τις φυσικές καταστροφές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet