Συνάντηση Γ. Πατούλη με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση Γ. Πατούλη με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής

Τα ζητήματα που απασχολούν τις τρίτεκνες οικογένειες και η υλοποίηση δράσεων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου και Δευτέρου Βαθμού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και αντιπροσωπείας του Συλλόγου Τριτέκνων της Περιφέρειας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η πρόεδρος του Συλλόγου, Θεοκλήτη Μεσουρίδου, ευχαρίστησε τον Γ. Πατούλη, καθώς, όπως είπε, ως δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ έχει στηρίξει έμπρακτα τόσο τον Σύλλογο Τριτέκνων, όσο και τις τρίτεκνες οικογένειες.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Δημογραφικό και ζήτησε τη συνδρομή της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις και απαλλαγές των τριτέκνων στους Δήμους.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν κατάλληλες υποδομές και προγράμματα στήριξης των τρίτεκνων – πολύτεκνων οικογενειών, καθώς η συμβολή τους σε μία χώρα με σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα είναι πολύτιμη.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει έμπρακτα ότι βρίσκεται στο πλευρό τους. Η πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες και να δρομολογήσει πολιτικές οι οποίες θα ενθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά. Απαιτείται συνολική επαγρύπνηση προκειμένου να μην εξελιχθεί η Ελλάδα σε χώρα γερόντων» επισήμανε.

Τέλος ο Γ. Πατούλης πρόσθεσε ότι ως περιφερειάρχης θα επενδύσει σε υποδομές και προγράμματα που θα διευκολύνουν τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

«Οφείλουμε να σας  στηρίξουμε ουσιαστικά. Είναι σημαντικό να δώσουμε κίνητρα στα νέα ζευγάρια να κάνουν παιδιά. Αποτελεί καθήκον και υποχρέωση μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet