Ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δημοτών στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δημοτών στον Δήμο Κηφισιάς

Σε λειτουργία (μέσω του portal του Δήμου) δίνεται από τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στον Δήμο Κηφισιάς το Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων για χορήγηση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών σε δημότες.

Η αυθεντικοποίηση του χρήστη μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

  • Μέσω κωδικών Taxisnet.
  • Μέσω φυσικής παρουσίας (άπαξ) στο Δημαρχείο όπου υπάλληλος θα ελέγχει τα στοιχεία ταυτότητας του και θα τον αυθεντικοποιεί.

Η αυθεντικοπιοίηση μέσω Taxisnet γίνεται στο πλαίσιο της Διαλειτουργικότητας των Συστημάτων των Δημοσίων Υπηρεσιών με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και είναι απόλυτα ασφαλής και γρήγορη διαδικασία διότι επιτρέπει στο Δημότη να καταθέσει ηλεκτρονικά την αίτηση από το σπίτι του χωρίς να χρειαστεί να μεταβεί στις υπηρεσίες του Δήμου (και να παραλάβει τη βεβαίωση ή το πιστοποιητικό πάλι στο σπίτι του, ταχυδρομικά).

Η εφαρμογή απομακρυσμένης αίτησης για βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά δικαιολογητικά είναι, όπως επισημαίνει η διοίκηση του Δήμου, μια καινοτόμα δράση.

Η διοίκηση του Δήμου επισημαίνει σχετικά: Η Κηφισιά είναι ο πρώτος Δήμος της Αττικής που παρέχει αυτήν τη σημαντική υπηρεσία προς τους δημότες, κάνοντας σημαντικά βήματα για την πάταξη της γραφειοκρατίας, γεγονός που αποτελεί πάγια μέριμνα του δημάρχου Γ. Θωμάκου.

Η δράση συντονίστηκε από την υπεύθυνη για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση αντιδήμαρχο Ζέτη Κασιμάτη σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Επιχειρηματικότητας και Πληροφορικής του Δήμου Κηφισιάς.

Η εφαρμογή αποκτήθηκε από τον Δήμο Κηφισιάς χωρίς επιβάρυνση του προϋπολογισμού, καθώς υπήρξε χορηγία της εταιρείας PublicOTA.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet