«Torremolinos 73» στο Cine ΑΡΓΩ Χαλανδρίου
Πολιτισμός

«Torremolinos 73» στο Cine ΑΡΓΩ Χαλανδρίου

Την ταινία «Torremolinos 73» παρουσιάζει το Cine ΑΡΓΩ του Πολιτιστικού – Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ» την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 στις 20:30 στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Αντιγόνης 56 & Δαναΐδων), με ελεύθερη είσοδο.

Προσκαλώντας τους πολίτες να παρακολουθήσουν την προβολή ο Σύλλογος επισημαίνει τα εξής:

Ο ισπανικός κινηματογράφος κατά καιρούς μας έχει προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις, με τους Ίβηρες δημιουργούς να διαπρέπουν διαχρονικά στα προσωπικά δράματα και τις ανθρώπινες ιστορίες.

Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ο χώρος της σινεφίλ περιπέτειας, ενώ στην κατηγορία των ψυχολογικών θρίλερ και των ταινιών τρόμου, οι Ισπανοί έχουν πια ίσως την πιο αναγνωρίσιμη σχολή παγκοσμίως μαζί με τους Ιάπωνες.

Με το Cine ΑΡΓΩ ταξιδεύουμε αυτή τη φορά στη Μεσογειακή Ισπανία, με μία ταινία διαφορετική από τα παραπάνω. Μία πολύ ιδιαίτερη και έξυπνη κωμωδία, ταυτόχρονα όμως μία αιχμηρή κριτική στην ισπανική κοινωνία του ΄70!

Και με ένα από τα πιο απολαυστικά πρωταγωνιστικά ζευγάρια που έχουν περάσει από την οθόνη μας!

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο Αλφρέντο, Ισπανός πλασιέ εγκυκλοπαιδειών, γίνεται σκηνοθέτης «εκπαιδευτικών» ταινιών πορνό, με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τη γυναίκα του και «μαθητές» το σουηδικό κοινό. Παθιάζεται τόσο που αποφασίζει να γυρίσει την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους.

Παραγωγή: Ισπανία, Δανία – 2003

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Pablo Berger

Πρωταγωνιστούν: Javier Camara, Candela Pena, Mads Mikkelsen, Juan Diego, Fernando Tejero, Malena Alterio, Ramon Barea

Μουσική: Nacho Mastretta

Φωτογραφία: Kiko de la Rica

Κουστούμια: Estibaliz Markiegi

Διάρκεια: 91΄.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet