Λ. Μαγιάκης: 10 δεσμεύσεις της Ενότητας, παρουσία των εργαζομένων
Κοινωνία

Λ. Μαγιάκης: 10 δεσμεύσεις της Ενότητας, παρουσία των εργαζομένων

Στη συνάντηση που διοργάνωσαν το Σωματείο και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου, στο δημαρχείο στις 21 Μαρτίου 2019, με τους υποψηφίους δημάρχους, παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρης Μαγιάκης.

Ο Λ. Μαγιάκης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την πρόσκληση, αλλά και την αναντικατάστατη συμβολή τους στην παροχή των υπηρεσιών του Δήμου προς τους πολίτες. «Αποδείξατε ότι δεν είστε εδώ για να αναπαράγετε τις θέσεις σας και σας αξίζει η αναγνώριση και η επιβράβευση», τόνισε, ενώ επίσης ευχαρίστησε επίσης και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες για τη συνδρομή τους στην εκτέλεση του έργου της παράταξης ως μείζονος μειοψηφίας κατά τη δημοτική περίοδο που λήγει.

Ο επικεφαλής της Ενότητας ανέπτυξε τις πάγιες θέσεις της παράταξης για τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τις οποίες και πρόβαλλε στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα συνδικαλιστικά όργανα της Αυτοδιοίκησης και την κοινωνία σε όλη την προηγούμενη περίοδο.

Συνόψισε δε το πρόγραμμα της παράταξης για την επόμενη δημοτική περίοδο και άσκησε κριτική στην απερχόμενη διοίκηση Πατούλη για την πολιτική της στα θέματα αυτά. Τόνισε, ακόμη, ότι και ορισμένοι εκ των  συνυποψηφίων δημάρχων δεν είναι άμοιροι ευθυνών αφού, με τη στάση τους, αλλά και τη συμμετοχή τους σε καίριες διοικητικές θέσεις, στήριξαν και προσωπικά τις πολιτικές αυτές.

Συνοπτικά οι θέσεις της παράταξης, όπως διατυπώθηκαν από τον κ. Μαγιάκη, είναι οι εξής:

  1. Μόνιμη και σταθερή εργασία σε όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Κατάργηση των συμβάσεων με οκτάμηνα. Διεκδίκηση προσλήψεων, παρά και ενάντια στους μνημονιακούς περιορισμούς στην Αυτοδιοίκηση.
  2. Πλήρης κάλυψη των εργασιακών δικαιωμάτων (13ος και 14ος μισθός, βαρέα και ανθυγιεινά, μονιμοποιήσεις)
  3. Πλήρης εφαρμογή του Ν.3850/2010 για θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας σε ό,τι αφορά το προσωπικό, τα μέσα ατομικής προστασίας, τη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού και όλων των κτηριακών υποδομών.
  4. Κατασκευή σε οικόπεδο του Δημοσίου ενός σύγχρονου αμαξοστάσιου, κτηρίου συνεργείων και αποθηκών, με χρηματοδότηση του Δήμου από το πλεόνασμα των ανταποδοτικών τελών (70 εκατ. ευρώ)
  5. Νέος σύγχρονος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, συνταγμένος από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και με ουσιαστική συμμετοχή όλων των εργαζόμενων, που να κατοχυρώνει τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου.
  6. Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου, ιδιαίτερα στην Κοινωνική Πολιτική, τη Διαχείριση των Απορριμμάτων, τον Ηλεκτροφωτισμό, την Ασφάλεια των πολιτών και των εγκαταστάσεων του Δήμου, τον Πολιτισμό.
  7. Χρηματοδότηση των έργων υποδομών από κρατικούς και δημοτικούς πόρους και όχι από ιδιωτική χρηματοδότηση, μέσω ΣΔΙΤ.
  8. Πλήρης εφαρμογή της μελέτης του ΕΜΠ για το Τοπικό Σχέδιο  Διαχείρισης  Απορριμμάτων, που έχει παραδοθεί στον Δήμο από το 2017 και προβλέπει διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, με δημόσιο χαρακτήρα.
  9. Άμεση επιλογή και κατασκευή, με δημοτική χρηματοδότηση, των Πράσινων Σημείων, σύμφωνα και με τη διαβούλευση του 2017.
  10. Να εφαρμοστεί ο περιφερειακός σχεδιασμός (ΠΕΣΔΑ) που ενέκρινε η Περιφέρεια το 2016 και έκτοτε παραμένει στα χαρτιά. Άμεσο κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.

Κλείνοντας την παρέμβασή του και απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, ο κ. Μαγιάκης δήλωσε:

«Στις επόμενες δημοτικές εκλογές ζητάμε να μας κρίνετε για το έργο και τη συνεχή παρουσία μας όλα αυτά τα χρόνια. Συνδυάζουμε γνώση, εμπειρία, συνέπεια, αλλά και μαχητικότητα.

»Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση της καθημερινότητας του πολίτη, με καθοριστική τη δική του συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων. Και ταυτόχρονα ο συνεχής αγώνα μας για την απόκρουση των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται και σήμερα στην Αυτοδιοίκηση, τη διεκδίκηση για αύξηση των οικονομικών πόρων, των προσλήψεων προσωπικού,  παράλληλα με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων, για την ανύψωση του κύρους και της αξιοπιστίας του Δήμου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet