Μαρίνα Πατούλη: Η σημερινή επέτειος αφορμή για νέο εθνικό προσκλητήριο
Κοινωνία

Μαρίνα Πατούλη: Η σημερινή επέτειος αφορμή για νέο εθνικό προσκλητήριο

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης-Πεύκης και πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, στο μήνυμά της για την επέτειο της Επανάστασης του 1821, αναφέρει:

Η φετινή επέτειος της ηρωικής Επανάστασης του 1821 βρίσκει τη χώρα μας σε κρίσιμο σταυροδρόμι, με ανοιχτά μέτωπα στην κοινωνία, στην οικονομία, στα εθνικά θέματα. Εν μέσω προεκλογικής χρονιάς, η Ελλάδα προσπαθεί να κλείσει τις «πληγές» που έχει προκαλέσει η πολύχρονη οικονομική κρίση και να προχωρήσει μπροστά.

Ιερό χρέος, αδιαπραγμάτευτη πίστη στην πατρίδα και προσήλωση σε ιδανικά και οράματα, που δεν ξεχωρίζουν σύνορα και ανθρώπους, μας καλούν να αποτίσουμε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, φόρο τιμής στους αγωνιστές του 1821.

Η ιστορική μνήμη, συλλογική και ατομική, είναι το «οχυρό» που διαφυλάττει τα ιδανικά, τις αξίες, όλα εκείνα για τα οποία οι πρόγονοί μας έδωσαν τη ζωή τους, για να μπορούμε σήμερα να απολαμβάνουμε μία ελεύθερη πατρίδα.

Οι πράξεις και τα διδάγματα του παρελθόντος είναι η κινητήριος δύναμη για να τροφοδοτήσει την υπέρβαση που χρειάζεται να κάνουμε ως κοινωνία, ως έθνος, ως αντάξιοι απόγονοι ηρώων, ώστε αυτή την κρίσιμη στιγμή να μπορέσει η χώρα μας να κάνει μία δημιουργική επανεκκίνηση.

Οφείλουμε όλοι μαζί να θέσουμε κοινά οράματα και να εργαστούμε σκληρά για να τα πραγματοποιήσουμε. Όλοι μαζί, και καθένας από εμάς ξεχωριστά, οφείλουμε να τραβήξουμε μία κόκκινη γραμμή στις κακές πρακτικές του παρελθόντος και να χαράξουμε μία νέα, ελπιδοφόρα και γόνιμη πορεία, να αναδείξουμε τα στοιχεία εκείνα που θα κάνουν ξανά την Ελλάδα δυνατή, τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ξανά υπερήφανους.

Έχουμε ηθικό χρέος να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μία υπερήφανη και αλώβητη πατρίδα. Ας είναι η φετινή επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας αφορμή για ένα νέο εθνικό προσκλητήριο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet