Β. Νικολακοπούλου: Ο «αυτοδιοικητικός» ως «σωτήρας»
Πολιτική

Β. Νικολακοπούλου: Ο «αυτοδιοικητικός» ως «σωτήρας»

Τις ιδιότητες και τα προσόντα ενός «αυτοδιοικητικού» αναλύει η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αγίας Παρασκευής Βάνα Νικολακοπούλου.

Η υποψήφια με την παράταξη Νέα Αρχή για την Αττική επισημαίνει τα εξής:

Ο «αυτοδιοικητικός» ως «σωτήρας» (Ιδιότητες και προσόντα)

Όσο πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές, τόσο συχνότερα θ΄ ακούτε διάφορους συμπολίτες μας ν΄ αυτοπροσδιορίζονται ως «αυτοδιοικητικοί», σε μια προσπάθεια ν΄ απαλλαγούν από τον όρο «υποψήφιος» ή «πολιτικός»,  μια και τα αλλεπάλληλα μνημόνια, οι ιδιοτελείς κινήσεις και οι κομματικές μεταγραφές, μερίδας πολιτευτών, που κινούνται σε εθνικό επίπεδο, έχουν θολώσει την εικόνα της «άμεμπτης ηθικής» που όχι μόνο θα έπρεπε να διαθέτουν όσοι αποζητούν ν΄ασχοληθούν με τα κοινά, αλλά και που θα έπρεπε να την αναδεικνύουν καθημερινά μέσα  από την κάθε πράξη τους, πολιτική ή μη.

Ας δούμε λοιπόν με πιο προσεκτικό μάτι μέσα από τα πρακτικά του Δημοτικού μας Συμβουλίου, τα  ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα προσόντα και τα ταλέντα που διέθεταν πολλοί από τους «αυτοδιοικητικούς» που κατά καιρούς έχουν «σώσει» την Αγ. Παρασκευή τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς και τις διαφορές τους από τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους που πέρασαν και κανείς σχεδόν δεν τους θυμάται, ενώ προσέφεραν αθόρυβα και κινήθηκαν με ευπρέπεια και ήθος.

Ξεκινώντας λοιπόν διαπιστώνουμε ότι οι «αυτοδιοικητικοί» έχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά, όπως π.χ. το γεγονός ότι συνήθως εκλέγονται επί σειρά ετών, έχουν ασκήσει διοίκηση κι αποκτούν προνομιακή σχέση με πολίτες και συναλλασσόμενους με τον Δήμο, ενώ παράλληλα γνωρίζουν πολύ καλά «διαδικασίες» και τερτίπια που ακροβατούν μεταξύ του νόμου και καταστρατήγησης αυτού.

Οι «αυτοδιοικητικοί», επικαλούνται επίσης το γεγονός, ότι η κάθε ενέργεια τους γίνεται μόνον για το «καλό του Δήμου», μιλούν συχνά για «συναινέσεις» και «πολιτικό πολιτισμό» αλλά ουδέποτε προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη παρά το γεγονός ότι με κάθε ευκαιρία κατηγορούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους για «σκάνδαλα», «αυθαιρεσίες» και «κακοδιαχείριση».

Οι «αυτοδιοικητικοί», αν παρακολουθήσετε κάποιο δημοτικό συμβούλιο, «σκοτώνονται» μεταξύ τους, ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες, προσβάλλουν και λοιδορούν τα «πιστεύω» των πολιτικών τους αντιπάλων, προσπαθούν να επικρατήσουν με κάθε τρόπο, αλλά επειδή στην ουσία παίζουν μια σκυταλοδρομία εναλλασσόμενοι στη διοίκηση του Δήμου, αλληλοπροστατεύονται και συσπειρώνονται μπροστά στον κίνδυνο του καταλογισμού ευθυνών για ενέργειες που έβλαψαν οικονομικά τους συμπολίτες τους.

Επίσης, το γεγονός ότι έχουν ασκήσει εξουσία, τους έχει βοηθήσει στη δημιουργία κρυφού και φανερού στρατού από κομματικούς και προσωπικούς πραιτοριανούς, οι οποίοι λειτουργώντας με το δόγμα όσοι δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας, φροντίζουν για τη δημιουργία κλίματος υπέρ του «αρχηγού», εξυμνώντας το έργο του, ενώ παράλληλα λασπολογούν και κατασυκοφαντούν τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Παράλληλα, οργανώνουν και πρωτοστατούν στις «εκδηλώσεις» και τις δημόσιες εμφανίσεις του, στελεχώνουν τα πολιτικά του γραφεία, μοιράζουν τα φυλλάδια  και κολλούν τις αφίσες του, αλλά κυρίως  φροντίζουν ν΄ αποτρέψουν με κάθε μέσο όποιον συμπολίτη τους αντιληφθούν ότι θα ήθελε ν’ αναμιχθεί με τα «κοινά».

Οι «αυτοδιοικητικοί» δημιουργούν δημοτικές παρατάξεις, που λειτουργούν με μια παράπλευρη μυστική οργανωτική δομή που κρύβεται επιμελώς πίσω από έναν δημοκρατικό μανδύα μιας συλλογικότητας. 

Δηλαδή, ένας πολύ μικρός αριθμός ανθρώπων, σχηματίζει ένα «Ιερατείο» το οποίο γνωρίζει και αποφασίζει για τα πάντα, επιμερίζει τις σημαντικές  ευθύνες σε αποδεδειγμένα έμπιστα και εχέμυθα στελέχη, αναθέτει τα δευτερεύοντα ζητήματα σ΄ όσους δεν του ανήκουν «ψυχή τε και σώματι» (αλλά είναι σημαντικοί ψηφοσυλλέκτες), και τέλος φροντίζουν για την ικανοποίηση των όποιων αναγκών ζητήσουν οι «υπόλοιποι» της παράταξης  για τους ίδιους ή για κάποια κοντινά τους πρόσωπα.

Στις δημοτικές παρατάξεις των «αυτοδιοικητικών» δεν υπάρχουν «διαδικασίες» και διάλογος ούτε για τις βασικές επιλογές της παράταξης, αλλά ούτε και για τα προς ψήφιση θέματα. Τα «Ιερατεία»  ισχυρίζονται  και οι πραιτοριανοί προπαγανδίζουν ότι η «παράταξη» διαθέτει «Όραμα και πρόγραμμα» για την πόλη και υπόσχονται ότι «μόνο οι ίδιοι» είναι ικανοί να λύσουν τα μεγάλα και μικρά προβλήματα της πόλης και συμπολιτών τους.

Είναι όμως προφανές, ότι εάν έλεγαν την αλήθεια και μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης τους με τα κοινά, δεν θα έπρεπε να έχουν μείνει και πολλά θέματα προς επίλυση και βεβαίως εμείς θα επανέλθουμε και θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε περισσότερο φως στα πράγματα εκείνα που θα ήθελαν πολλοί να παραμείνουν στο σκοτάδι ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet