Για ανάγκη μείωσης των φόρων μίλησε στη Φιλοθέη ο Μανώλης Γραφάκος
Πολιτική

Για ανάγκη μείωσης των φόρων μίλησε στη Φιλοθέη ο Μανώλης Γραφάκος

Ομιλία στη Φιλοθέη πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας και πρώην δήμαρχος Μελισσίων, Μανώλης Γραφάκος, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στο παλαιό δημαρχείο της πόλης.

Η ομιλία του Μανώλη Γραφάκου είχε ως θέμα «Μικρότερο κράτος – Μεγαλύτερη Ανάπτυξη».

Τον Μανώλη Γραφάκο προλόγισαν ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης, και ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Φιλοθέης-Ψυχικού της Ν.Δ., Ζίνα Μπαμπή.

Ο δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης αναφέρθηκε στην «κοινή επιτυχημένη αυτοδιοικητική του πορεία με τον Μανώλη Γραφάκο, την εποχή που ήταν δήμαρχος Μελισσίων». Η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ αναφέρθηκε «στην εκπαιδευτική κατάρτιση του Μανώλη Γραφάκου», έδωσε στους παρισταμένους στοιχεία από το βιογραφικό του και αναφέρθηκε και «στην επιτυχημένη και δημιουργική συμμετοχή του στην κατάρτιση του Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας», ως αναπληρωτής γραμματέας Προγράμματος, μέχρι πρόσφατα.

Στην ομιλία του, ο Μανώλης Γραφάκος ανέλυσε διεξοδικά τι πρέπει να γίνει προκειμένου να πάει η χώρα να περάσει σε φάση ανάπτυξης, λέγοντας ότι τροχοπέδη είναι ο κρατισμός που εκτρέφει ένα αναποτελεσματικό, γραφειοκρατικό και κοστοβόρο κράτος, το οποίο με τον παρεμβατισμό του εμποδίζει την υγιή ανάπτυξη της οικονομίας και της χώρας.

Εξήγησε γιατί η χώρα χρειάζεται να πάψει να είναι εσωστρεφής και πλέον πρέπει επιτακτικά να παράξει και να πουλήσει στις ξένες αγορές υπηρεσίες και προϊόντα που θα εισφέρουν νέο χρήμα στην οικονομία. Προϊόντα καινοτόμα υψηλής τεχνολογίας και ποιοτικές υπηρεσίες τουρισμού, που αν οργανωθεί σωστά και φορολογηθεί λιγότερο, μπορεί να δημιουργήσει ακόμα πολύ περισσότερο εθνικό πλούτο, δεδομένου ότι ο αριθμός των τουριστών ανά τον κόσμο αυξάνεται συνεχώς με ποσοστά της τάξης του 5%, και η χώρα μας είναι παγκόσμιος προορισμός με το 2% των παγκόσμιων αφίξεων ετησίως.

Στη συνέχεια, ο Μανώλης Γραφάκος αναφέρθηκε στην πρώτιστη ανάγκη για μείωση των φόρων, «προκειμένου να πάρει μπρος η οικονομία», η οποία σε συνδυασμό με τη μείωση της γραφειοκρατίας και της κρατικής παρεμβατικότητας θα βοηθήσουν στην προσέλκυση επενδύσεων και άρα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Τελειώνοντας, ο Μανώλης Γραφάκος αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό και στην ανατροπή της δημογραφικής σχέση εργαζομένων συνταξιούχων, η οποία ανατροπή κατέστησε το ασφαλιστικό, μείζον πρόβλημα της χώρας και πρότεινε ως λύση τη μετατροπή του διανεμητικού συστήματος σε κεφαλαιοποιητικό, διότι είναι σύστημα πιο απλό, πιο κατανοητό, πιο αξιόπιστο, πιο διαφανές και παρέχει στον εργαζόμενο την πλήρη ελευθερία να διαμορφώσει τις συνθήκες της σύνταξής του.

Παρόντες στην ομιλία ήταν ακόμη ο πρώην δήμαρχος Φιλοθέης Θεόφραστος Οικονομίδης και η αντιδήμαρχος του Δήμου Κατερίνα Πετρίτση Μουράντ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet