«Το 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ έδειξε τι μπορεί να κάνει το Δημόσιο Σχολείο»
Κοινωνία

«Το 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ έδειξε τι μπορεί να κάνει το Δημόσιο Σχολείο»

Με τη διεξαγωγή των αθλητικών αγώνων, την Παρασκευή 19 Απριλίου, έσβησαν τα φώτα του 13ου Μαθητικού Φεστιβάλ που φέτος ήταν αφιερωμένο στην Ειρήνη.

Όπως αναφέρει το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής, «οι μαθητές των δημοσίων σχολείων γέμισαν με χρώματα, αισιοδοξία, δυναμισμό και χαμόγελα τις σκηνές των σχολικών θεάτρων και γηπέδων και εμείς οι γονείς δώσαμε το πιο ζεστό χειροκρότημά μας στα παιδιά μας».

Και η ανακοίνωσή της Ένωσης συνεχίζει ως εξής:

«Παρακολουθήσαμε εικαστικές παρουσιάσεις, χορούς, θεατρικά έργα, χορωδίες και ορχήστρες  από τους μαθητές της πόλης μας. Μέσα σε λίγες μέρες παρουσιάστηκε το αποτέλεσμα της δουλειάς που συντελείται με πολύ κέφι, αλλά και κόπο, σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και βασίζεται στη συνεργασία και την στήριξη όλης της σχολικής κοινότητας.

»Για δεύτερη χρονιά είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Μάνδρας, που χόρεψαν  παραδοσιακούς  χορούς. Για δεύτερη χρονιά, επίσης, εντάχθηκε η Γιορτή του Αθλητισμού  στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ, με αγώνες  μπάσκετ, ποδoσφαίρου και βόλεϊ μεταξύ των δημοτικών σχολείων. Το πρόγραμμα της άθλησης στις αυλές των σχολείων παρέχεται δωρεάν από τον ΠΑΟΔΑΠ».

Αίτημα της Ένωσης και των Συλλόγων είναι το πρόγραμμα αυτό να συνεχιστεί απρόσκοπτα και τη νέα σχολική χρονιά, με έγκαιρη έναρξη από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά και έγκαιρη και τακτική πληρωμή των προπονητών.

Η Ένωση ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης: τον Δήμο και το τμήμα Παιδείας, τους εκπαιδευτές των παιδιών, τα μέλη της  Επιτροπής Φεστιβάλ, το διοικητικό προσωπικό, τους καθαριστές και τους φύλακες και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς των σχολειών «που απέδειξαν για ακόμα μια φορά ότι το Δημόσιο Σχολείο και μπορεί και θέλει να καλλιεργήσει τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την ισότητα».

«Πάνω από όλα όμως», σημειώνει η Ένωση, «θέλουμε  να ευχαριστήσουμε τα παιδιά, που μας μετέδωσαν το κέφι και την αισιοδοξία τους και  τους Συλλόγους Γονέων, που κόπιασαν όλη τη χρονιά στηρίζοντας τις προσπάθειες και τις αναζητήσεις των παιδιών μας. Αποδείχθηκε, για μια ακόμη, φορά ότι το Δημόσιο Σχολείο, όταν του δίνουμε τα αναγκαία εφόδια,  μπορεί να αναδείξει ταλέντα, να αποκαλύψει κρυφές πτυχές, να εξομαλύνει διαφορές και να δημιουργήσει το όραμα για έναν καλύτερο κόσμο. Έχει μεράκι, δασκάλους και καθηγητές άξιους και ικανούς. Γι’ αυτό κι εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα Δημόσιο Σχολείο που δεν θα περιορίζεται σε στείρα γνώση και αποστήθιση. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τον χώρο που χρειάζεται ο πολιτισμός και οι τέχνες στα Δημόσια Σχολεία. Σκοπός του Φεστιβάλ δεν είναι, αν και μπορεί, να αναδείξει τους αυριανούς πρωταγωνιστές, αλλά να χαρτογραφήσει τον δρόμο και να δείξει την μαγεία της ίδιας της ζωής. Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά, για το 14ο Μαθητικό Φεστιβάλ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet