Ερωτήματα ενός πολίτη για τον «σάλο» με τον ΧΕΥ9 στο Χαλάνδρι
Κοινωνία

Ερωτήματα ενός πολίτη για τον «σάλο» με τον ΧΕΥ9 στο Χαλάνδρι

Ερωτήματα στον κ. Γιώργο Γεωργιάδη, πολίτη του Χαλανδρίου, εγείρει το ζήτημα που έχει τεθεί με τον ΧΕΥ9 και τη διαμαρτυρία πολιτών από το Πάτημα Χαλανδρίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος διευκρινίζει ότι δεν είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με κάποια παράταξη, έστειλε στο ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ το ακόλουθο κείμενο:

(Μη) συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου στο Χαλάνδρι

Προφανώς οι σκηνές που περιγράφονται στο δημοσίευμα δεν τιμούν ΚΑΘΟΛΟΥ τους εκλεγμένους μας άρχοντες.

Προφανώς ο δήμαρχος ΔΕΝ είναι φασίστας.

Προφανώς αυτοί που διαμαρτύρονται, κάποιο σοβαρό λόγο θα έχουν για να αφήνουν τα σπίτια τους και να μαζεύονται 2-3 φορές τη βδομάδα έξω από το δημαρχείο.

Προφανώς πληγωμένο και χαμένο από όλα αυτά βγαίνει το Χαλάνδρι.

Από όσα έχω καταλάβει από τις συζητήσεις που άκουσα έξω από το δημαρχείο, υπάρχει μια «κόντρα».

Ο δήμαρχος λέει ότι αυτά που προγραμματίζει να υλοποιηθούν έχουν υπερψηφιστεί από τη συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Δυμβουλίου το 2016 (δεν θα το αμφισβητήσω), οπότε θέλει να ανατεθούν οι αντίστοιχες μελέτες.

Οι κάτοικοι ζητάνε να μην προχωρήσει το θέμα.

Η αντιπολίτευση (σχεδόν όλη) ζητάει να αναβληθεί το θέμα για κάποιο διάστημα.

Επειδή, λοιπόν, σε έναν μήνα έχουμε εκλογές.

Επειδή θα φανούν σύντομα οι επόμενες πλειοψηφίες στον Δήμο μας και θα ξέρουμε ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος (συνεχίζει ο ίδιος ή εκλέγεται κάποιος άλλος), που το πρόγραμμά του θα έχει εγκριθεί με νωπή λαïκή εντολή.

Επειδή μια καθυστέρηση 45 ημερών στην ανάθεση των μελετών ΔΕΝ θα φέρει τον κατακλυσμό στην υλοποίηση του προγράμματος των διοικούντων.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν αναβάλλεται η οποιαδήποτε ενέργεια σχετίζεται με τον ΧΕΥ 9 για μετά τις εκλογές.

Αν επιβεβαιωθεί η εμπιστοσύνη στους σημερινούς, προχωράνε τον Ιούνιο τις όποιες διαδικασίες.

Αν εκλεγεί κάποιος άλλος, ας αναλάβει εκείνος τις όποιες επόμενες ενέργειες.

Αν ανατεθούν οι μελέτες σήμερα και εκλεγεί κάποιος άλλος που διαφωνεί με αυτά, είναι προφανές ότι ο Δήμος θα έχει δεσμευτεί να πληρώσει κάποιο σημαντικό κονδύλι, κάτι παραπάνω από 600.000 ευρώ όπως ακούω, για έργο που δεν θα υλοποιηθεί.

Νομίζω ότι η επιμονή στο να ανατεθούν οι μελέτες τώρα, αφήνει να δημιουργούνται δεύτερες σκέψεις, από κακές έως χειρότερες.

Επειδή εγώ είμαι πεπεισμένος ότι οι δεύτερες σκέψεις είναι λαθεμένες, αλλά θα πρέπει να πειστούν και «οι άπιστοι», τι πιο λογικό από μια μικρή αναβολή;

Δεν μπορεί το πείσμα που ακούγεται από πλευράς δημάρχου (φωνάζοντας «ποτέ, ποτέ»), να αφήνει περιθώρια σκιών. Νομίζω ότι ο δήμαρχος οφείλει να συμπεριφερθεί ως ΔΗΜΑΡΧΟΣ και όχι ως πεισματάρικο γυμνασιόπαιδο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet