Συνάντηση Γ. Πατούλη με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος
Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση Γ. Πατούλη με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ), με το οποίο αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος και ενημερώθηκε εκτενώς για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν. Η ιστορική Ομοσπονδία εκπροσωπεί 200 ενεργά σωματεία προσφύγων της ελληνικής επικράτειας με καταγωγή από Μικρά Ασία, Πόντο, Ανατολική Θράκη, Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το αίτημα της ΟΠΣΕ για τη δημιουργία Μουσείου προσφυγικού ελληνισμού στον χώρο των «προσφυγικών» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ο κ. Πατούλης άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα του μεταφέρθηκαν, σχετικά με την πάγια διεκδίκηση της Ομοσπονδίας για την παραχώρηση τεσσάρων πολυκατοικιών από τις οχτώ των προσφυγικών, που βρίσκονται σήμερα στην ιδιοκτησία της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία διαχείρισης με την Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε., για τη δημιουργία του Μουσείου.

Στη συνάντηση με τον κ. Πατούλη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της ΟΠΣΕ, Γιάννης Τριανταφυλλίδης, ο γενικός γραμματέας, Δημήτριος Παντέλας, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Απόστολος Δαγδελένης, καθώς και η υποψήφια σύμβουλος Νοτίου Τομέα του συνδυασμού Νέα Αρχή για την Αττική και ενεργό μέλος συλλόγων Κωνσταντινούπολης, Μαίρη Ανανιάδου-Παγουρτζή.

Οι εκπρόσωποι διατύπωσαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις καθυστερήσεις που υπάρχουν για την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, ώστε να προχωρήσει η εκτέλεση του έργου. Επιπρόσθετα, έγινε αναφορά για το ιδιοκτησιακό καθεστώς που υπάρχει σήμερα, τους πιθανούς τρόπους χρηματοδότησης του έργου καθώς και άλλες γόνιμες προτάσεις για την αξιοποίηση του χώρου. Τονίστηκε, επίσης, ότι ο χώρος των «προσφυγικών» αποτελούν την ταυτότητα της ιστορικής και εθνικής συνείδησης για όλο τον ελληνικό πολιτισμό.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη του το δίκαιο αίτημα της ΟΠΣΕ, προσθέτοντας ότι πρέπει να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις για το ιδιοκτησιακό και να προχωρήσουν άμεσα όλες οι νόμιμες διαδικασίες για να μπορέσει ο συγκεκριμένος χώρος να αγκαλιάσει τα εκθέματα της πλούσιας ιστορικής κληρονομιάς των συμπατριωτών μας. Ως Νέα Αρχή για την Αττική δεσμεύθηκε ότι το Μουσείο θα γίνει και θα αποτελέσει τον άσβεστο φάρο της ελληνικής προσφυγιάς.

Ο κ. Πατούλης τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Είμαστε δίπλα στην Ομοσπονδία και όλα τα προσφυγικά σωματεία. Αφουγκραζόμαστε τα δίκαια αιτήματά τους και δεσμευόμαστε ότι θα πράξουμε το αυτονόητο ως νέα περιφερειακή διοίκηση της Αττικής, προωθώντας όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη λειτουργία Μουσείου προσφυγικού Ελληνισμού».

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Μαρω

    Πειτε του Πατουλη πως το εργο αποκαταστασης των προσφυγικών ειναι ηδη εργο που εχει ανακοινωθει και υλοποιειται απο την Περφιερεια Αττικής. Ας μην μας κοροιδευει. Επειδη δεν εχει δικο του προγραμμα ειπε να χρησιμοποιησει οχι μονο το προγραμμα αλλα το ηδη εφαρμοζον εργο της Δουρου; Συμβουλους δεν εχει να τον σωσουν απο το ρεζιλικι;

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet