Θ. Αμπατζόγλου: Να γίνει το Μαρούσι «ανοιχτή πύλη του Πολιτισμού της Πρωτοπορίας»
Κοινωνία

Θ. Αμπατζόγλου: Να γίνει το Μαρούσι «ανοιχτή πύλη του Πολιτισμού της Πρωτοπορίας»

Θεόδωρος Αμπατζόγλου, υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου:

Εγκαίνια του Φεστιβάλ ARTΕΜΕΙΣ – Χαιρετισμός του Υποψήφιου Δημάρχου Αμαρουσίου, Θεόδωρου

Πραγματοποιήθηκε η έναρξη του διήμερου Φεστιβάλ ARTΕΜΕΙΣ, που διοργανώθηκε με συμμετοχή εικαστικών καλλιτεχνών και μουσικών συγκροτημάτων «που διεκδικούν την αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής στο Μαρούσι και στηρίζουν την πρωτοβουλία του υποψήφιου Δημάρχου Θόδωρου Αμπατζόγλου για την ίδρυση υπερκομματικού ραδιοφωνικού σταθμού», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού Μαρούσι-Νέα Εποχή.

Στον χαιρετισμό του κατά τα εγκαίνια του φεστιβάλ ο κ. Αμπατζόγλου τόνισε:

Ο Πολιτισμός είναι κάτι που συμβαίνει γύρω μας καθημερινά, κάτι που δεν λογίζεται ως περιττό ή πολυτέλεια, αλλά ως ανάγκη. Δεν παράγεται κατευθυνόμενα, δεν υποδεικνύεται.

Ένα τέτοιο δείγμα πολιτισμού, ένα επιπλέον βήμα και μεγάλη συμβολή για την αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της πόλης, αποτελεί το Φεστιβάλ «ARTΕΜΕΙΣ» που ξεκινά σήμερα και θα συνεχιστεί αύριο, σε αυτόν τον όμορφο και εμβληματικό για το Μαρούσι χώρο, όπως είναι το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής.

Φίλες και φίλοι συνδημότες,

Η προώθηση του πολιτισμού για το Μαρούσι μας αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την εναρμόνιση της ζωής των δημοτών με την πόλη που γεννήθηκαν ή ζουν, εργάζονται, δημιουργούν και ψυχαγωγούνται.

Εκδηλώσεις που μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση και σύσφιξη των σχέσεων των δημοτών με την πόλη τους.

Εκδηλώσεις που προσφέρουν ευχαρίστηση και δυνατότητα, έστω και στιγμιαία, παραμερισμού των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Που ενισχύουν τη συλλογικότητα και δημιουργούν αυτό που ονομάζεται πολιτισμός.

Φιλοδοξούμε και ελπίζουμε – ως αυριανή δημοτική αρχή – παρόμοιες εκδηλώσεις όπως αυτή που σχεδίασε και υλοποιεί η ομάδα διανοουμένων, καλλιτεχνών και εικαστικών «ARTΕΜΕΙΣ» να καταστούν θεσμός, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας, τώρα και στο μέλλον, τον χαρακτήρα της πόλης.

Πεποίθησή μας είναι ότι, προωθώντας και ενισχύοντας έμπρακτα αντίστοιχες πρωτοβουλίες και παρόμοια πολιτιστικά δρώμενα, όπως ανεξάρτητες μουσικές σκηνές, λογοτεχνική, εικαστική και θεατρική δημιουργία, περιβάλλουμε με αγάπη την ίδια μας την πόλη.

Το Μαρούσι-Νέα Εποχή αγκαλιάζει τον πολιτισμό σε όλες του τις εκφάνσεις, δίνει διέξοδο και στηρίζει πρωτοβουλίες που ενισχύουν την ελεύθερη έκφραση και τις δημιουργικές ανησυχίες πολιτών και καλλιτεχνικών συλλογικοτήτων.

Είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και προτάσεις, γι’ αυτό προτρέπουμε και τους πολίτες να συμμετάσχουν σε κάθε πολιτιστική διεργασία, παρέχοντάς τους κάθε δυνατή υλικοτεχνική υποστήριξη.

Δέσμευσή μου, η αξιοποίηση και προβολή κάθε ελεύθερης και πλουραλιστικής έκφρασης των ανεξάρτητων δημιουργών της πόλης, όπως επίσης των πολιτιστικών υποδομών και των κτηρίων που αποτελούν δημοτική περιουσία.

Όραμά μου, να γίνει το Μαρούσι μια «Ανοιχτή πύλη του Πολιτισμού της Πρωτοπορίας», με διαφάνεια και διασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους. Φιλοδοξία μας το άνοιγμα στα νέα σύγχρονα ρεύματα, στην ερασιτεχνική καλλιτεχνική δραστηριότητα και στους μεμονωμένους δημιουργούς που υποτιμούνται ή αγνοούνται παντελώς.

Ενίσχυση των ενεργών πολιτιστικών σχημάτων και των εκπολιτιστικών συλλόγων, στην κατεύθυνση εκδηλώσεων διατήρησης των παραδόσεων της πόλης.

Προτροπή και τόνωση της συμμετοχής των παιδιών, σε συνεργασία με τα σχολεία, στις διαδικασίες πολιτισμού, αλλά και δημιουργία προϋποθέσεων για συμμετοχή της τρίτης ηλικίας, στις πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης.

Αγαπητοί φίλοι,

Σήμερα ξεκινά η ανάπτυξη της αμφίδρομης σχέσης Δημοτών και Αυτοδιοίκησης, που θα οδηγήσει σε παραγωγικό και ωφέλιμο αποτέλεσμα.

Ένα καινούργιο όραμα που θα κινητοποιήσει τους δημότες στην κατεύθυνση μιας τοπικής πολιτιστικής συνειδητοποίησης, ικανής  να αναπτύξει μεταξύ τους δεσμούς αλληλεγγύης και να τους κάνει να αγαπήσουν ξανά την πόλη τους, ώστε να αναπτυχθούν συνέργειες και όχι ανταγωνισμοί.

Όπως έχω αναφέρει πολλές φορές, ένας βασικός στόχος του νέου Δήμου, είναι η δημιουργία ραδιοφωνικού σταθμού που θα αναδείξει τη δουλειά των δημιουργών και των καλλιτεχνών και θα συμβάλλει στην αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών.

Μας αξίζει μια νέα μέρα, μια Νέα Εποχή για το Μαρούσι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet