Video

6 νέοι του συνδυασμού Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή μιλούν στο «Ε» για τους λόγους που κατεβαίνουν στις εκλογές

Στις προεκλογικές περιόδους – και δυστυχώς, όχι μόνο σε αυτές – η νέα γενιά υπο-εκπροσωπείται και της δίνεται ελάχιστος χώρος για να εκφραστεί. Το ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ επέλεξε λίγο πριν το στήσιμο των αυτοδιοικητικών καλπών να απευθυνθεί σε κάποιους νέους υποψηφίους, οι οποίοι ξεπέρασαν τις αναστολές και τους φόβους τους και τολμούν να θέσουν τις υποψηφιότητές τους στην κρίση των συνδημοτών τους.

Πρόκειται για έξι νέους ανθρώπους, που ανήκουν στον δημοτικό συνδυασμό του Δήμου Πεντέλης Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή, με υποψήφιο δήμαρχο τον Αντώνη Φειδοπιάστη, και οι οποίοι μιλούν για τις αγωνίες, τα πιστεύω τους, το όραμά τους για τον Δήμο που ζουν, αλλά και παροτρύνουν τους συνομίληκούς τους να μην απουσιάσουν από το «ραντεβού» με την κάλπη, ώστε όλοι μαζί να αλλάξουν προς το καλύτερο το μέλλον τους.

Οι έξι υποψήφιοι που μίλησαν στο «Ε» είναι οι εξής:

  • Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (30 ετών, λογιστής, νυν και εκ νέου υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης)
  • Δημήτρης Στρατούλης (24 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Μελισσίων)
  • Ήρα Σαραντάκη (29 ετών, γυμνάστρια, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Νέας Πεντέλης)
  • Φρόσω Κολαξίδου (28 ετών, ελεύθερη επαγγελματίας, υποψήφια τοπική σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης)
  • Γιώργος Φιλιππής (25 ετών, απόφοιτος Οικονομικού Πανεπιστημίου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παλαιάς Πεντέλης)
  • Γιώργος Γιέτος (23 ετών, φοιτητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σπουδαστής Δραματικής Σχολής, υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων).

Όταν είπατε στους φίλους σας ότι θα κατέβετε υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές ποιο ήταν το πρώτο σχόλιο που σας έκαναν;

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Θα μιλήσω για το σχόλιο που μου είχαν κάνει στο παρελθόν, γιατί είμαι εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Πεντέλης. Μου είχαν πει ότι ήταν αναμενόμενο, γιατί πίστευαν σε μένα και θεωρούσαν ότι μπορώ να κάνω κάποια πράγματα για τον τόπο μου.

Δημήτρης Στρατούλης: Κάποιοι απόρησαν, αλλά κάποιοι άλλοι μου είπαν «γιατί όχι;», πιστεύοντας ότι οι νέοι άνθρωποι πρέπει να ασχολούνται με τα κοινά. Από εκεί και πέρα, είδα ποιες παρατάξεις υπάρχουν και αποφάσισα ότι το καλύτερο που είχα να επιλέξω ήταν να κατέβω με τον Αντώνη.

Ήρα Σαραντάκη: Για τους δικούς μου γνωστούς και φίλους ήταν λίγο έκπληξη, ωστόσο οι περισσότεροι ήταν θετικοί, γιατί θεωρούσαν ότι έχω πράγματα να δώσω.

Φρόσω Κολαξίδου: Το αστείο ήταν όταν το πρωτοείπα στην οικογένειά μου. Η μαμά μου γέλασε και μετά συνειδητοποίησε ότι μεγάλωσα. Όταν το είπα στους φίλους μου, μετά την αρχική έκπληξη, επειδή με ξέρουν αρκετά καλά, μου είπαν «προχώρα και είμαστε μαζί σου».

Γιώργος Φιλιππής: Για τους δικούς μου φίλους δεν υπήρξε έκπληξη, γιατί τα παιδιά που με ξέρουν από μικρό γνωρίζουν την αγάπη μου για την πόλη, για τον εθελοντισμό, όντας πρόσκοπος στην περιοχή, και θεωρούσαν αναμενόμενο κάποια στιγμή να ασχοληθώ με τα κοινά. Ε, λοιπόν, έφθασε το πλήρωμα του χρόνου…

Γιώργος Γιέτος: Όταν το είπα στην παρέα μου, μου είπαν όλοι ότι το περίμεναν. Πάντα ήμουν ένα υπερκινητικό άτομο, οπότε θεωρούσαν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα πάρω μέρος στα κοινά. Όταν βρήκα, λοιπόν, ένα συνδυασμό με νέες ιδέες, ως νέος κι εγώ σκέφθηκα ότι πρέπει να πάρω την ευθύνη και να δω τι μπορώ κι εγώ να κάνω για να βοηθήσω τον Δήμο μου.

Τι είναι τελικά αυτό που κάνει απωθητικό για τους νέους ανθρώπους το να εμπλακούν με τα κοινά;

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Συνήθως στους συνδυασμούς κατεβαίνουν άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, που έχουν περισσότερο χρόνο από τους νέους. Επίσης, δεν δίνουν την ευκαιρία στους νεότερους να πουν τις σκέψεις και τις ιδέες τους, που άλλοτε μπορεί να είναι υλοποιήσιμες και άλλοτε όχι. Ακόμη, κάποιοι νέοι θεωρούν ότι το να ασχοληθούν με τα κοινά είναι χάσιμο χρόνου, ιδιαίτερα καθώς απογοητεύονται από τη γενικότερη απραξία και θεωρούν ότι τα πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ. Το αποτέλεσμα είναι να αποτρέπονται από τη συμμετοχή στα κοινά και, πολλές φορές, να μην κατεβαίνουν καν να ψηφίσουν.

Δημήτρης Στρατούλης: Νομίζω ότι κυρίως φταίει ότι οι ίδιοι οι νέοι θεωρούν ότι, λόγω απειρίας, δεν έχουν να δώσουν και πολλά στα κοινά. Φοβούνται ότι μπορεί να μην καταφέρουν να προσφέρουν αυτά που θα ήθελαν και έτσι, αφήνουν μεγαλύτερο πεδίο στους μεγαλύτερους. Πιστεύω, όμως, ότι δεν πρέπει να αποκόβονται οι νέοι από τα κοινά, γιατί αυτοί μπορούν περισσότερο να δραστηριοποιούνται,

Ήρα Σαραντάκη: Νομίζω ότι ο λόγος είναι πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια, με τις πελατειακές σχέσεις και στην Αυτοδιοίκηση, δημιουργεί το άγχος στους νέους – τουλάχιστον σε μένα ισχύει αυτό – για το πώς θα τους δουν οι άλλοι απέξω όταν θα ενταχθούν σε κάποιον συνδυασμό. Ωστόσο, θα πρέπει να το ξεπεράσουμε αυτό, γιατί ως Νέοι Άνθρωποι πρέπει να κάνουμε μία Νέα Αρχή και να προχωρήσουμε σε κάτι καλύτερο.

Φρόσω Κολαξίδου: Το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν γίνονται πράγματα στον Δήμο μας δημιουργεί μια ανησυχία σε εμάς τους νέους για το εάν θα καταφέρουμε να αλλάξουμε κάτι. Εάν θα μπορέσουμε να δουλέψουμε πάνω στο όραμά μας ή κάποιοι μεγαλύτεροι θα μας αποτρέψουν. Όμως, πιστεύω ότι πρέπει να αποβάλλουμε αυτές τις φοβίες, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κάτι καλύτερο και για μας τους ίδιους.

Γιώργος Φιλιππής: Εγώ θεωρώ ότι όλο αυτό πηγάζει από την αδιαφορία των νέων. Και αφορά στο γενικότερο ατομιστικό πρόβλημα της κοινωνίας μας. Ο καθένας κοιτά την πάρτη του, δεν μας ενδιαφέρει το «εμείς», αλλά το «εγώ». Από τη στιγμή που το πρόβλημα δεν είναι στην πόρτα μου, δεν με αφορά, οπότε γιατί να ασχοληθώ και με τα κοινά…

Γιώργος Γιέτος: Είμαστε από τις γενιές που βιώνει μια μεγάλη κρίση, κοινωνική, οικονομική και φυσικά πολιτική. Έτσι, οι νέοι αποτρέπονται από κάθε είδους ενασχόληση με την πολιτική. Ζώντας, λοιπόν, σε αυτό το εχθρικό περιβάλλον – θα συμφωνήσω με τον Γιώργο – καταλήγουμε σε μια πιο ατομιστική συμπεριφορά του τύπου «γιατί να ασχοληθώ, αφού δεν θα ασχοληθεί κανείς μαζί μου;». Έτσι, ο νέος καταλήγει να μένει μόνος, σε τέσσερις τοίχους, κάτι που θεωρώ άδικο γιατί έτσι καταστρέφεται ο «σπόρος» της κοινωνίας. Πρέπει να δώσουμε τον λόγο στους νέους, γιατί – κακά τα ψέματα – αυτοί έχουν τη μεγαλύτερη ενέργεια για να κάνουν πράξη αυτά που συζητάμε ως ομάδες, ως Δήμος, ως Πολιτεία.

Εσείς γιατί τελικά το τολμήσατε; Τι νομίζετε ότι μπορείτε να αλλάξετε με τη δική σας συμμετοχή;

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω πολλά. Πρώτα απ’ όλα, μπορώ να προτρέψω τους νέους να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό, ως εθελοντής δασοπυροσβέστης εδώ και αρκετά χρόνια. Επίσης, μπορώ να τους προτρέψω να ασχοληθούν με συλλόγους που κάνουν πολιτιστικά δρώμενα, κάτι που λείπει από τον τόπο μας. Και κυρίως να αγωνιστώ για να έχουν λόγο οι νέοι σε όλα τα πράγματα. Ο Δήμος δεν αποτελείται μόνο από τον δήμαρχο, τους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, αλλά από όλους εμάς. Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε τον Δήμο κάπου καλύτερα.

Δημήτρης Στρατούλης: Θα προσπαθήσω να συμβάλλω με όλες τις δυνάμεις μου να υλοποιηθούν όλα εκείνα που έχουμε συζητήσει ως συνδυασμός όλο αυτό το διάστημα. Και βέβαια, θεωρώ ότι η συμμετοχή μας θα πρέπει να λειτουργήσει ως παράδειγμα προς μίμηση, ώστε όλο και περισσότεροι νέοι να ασχοληθούν με τα κοινά, να κινητοποιηθούν, να μιλήσουν για ό,τι δεν τους αρέσει στον Δήμο τους και στο γενικότερο περιβάλλον γύρω τους.

Ήρα Σαραντάκη: Κι εγώ θεωρώ ότι η συμμετοχή μας στις δημοτικές εκλογές θα ανοίξει τον δρόμο ώστε στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις να συμμετάσχουν περισσότεροι νέοι. Από εκεί και πέρα, προσωπικώς με ενδιαφέρει να αναπτυχθούν κομμάτια που αφορούν στην Παιδεία και τον Αθλητισμό, τόσο στις μικρές ηλικίες, όσο και στην τρίτη ηλικία, κάτι που νομίζω έχει μείνει πολύ πίσω στον Δήμο μας, αλλά και στην Ελλάδα. Επίσης, θα αγωνιστώ για να βελτιωθεί το επίπεδο της ποιότητας ζωής μας, το οποίο, ξέρετε, ξεκινά από την πόρτα του σπιτιού μας, αρκεί να μην λέμε «δεν πειράζει» και «άστο, δεν γίνεται».

Φρόσω Κολαξίδου: Σίγουρα υπάρχουν πολλά προβλήματα που βλέπω στον Δήμο μας και στα οποία θα ήθελα να συμβάλλω για την επίλυσή τους. Για παράδειγμα, επειδή ασχολούμαι καθημερινά με παιδάκια, διαπιστώνω και στη Νέα Πεντέλη και στον υπόλοιπο Δήμο, σοβαρές ελλείψεις σε θέματα παιδικών χαρών, στην επίλυση των οποίων θα ήθελα να συμβάλλω. Από εκεί και πέρα, θα ήθελα μέσα από τη συμμετοχή μου να παροτρύνω κι άλλους νέους να πράξουν το ίδιο και να μην μένουν αμέτοχοι στα κοινά του τόπου τους.

Γιώργος Φιλιππής: Ο λόγος που το τόλμησα ήταν γιατί τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω μου στην κοινωνία είναι πλέον άμεσα αντιληπτά. «Πέφτεις» πάνω τους από τη στιγμή που θα βγεις από το σπίτι σου. Και δεν έχει να κάνει με την ηλικία αυτό, όσο με την αντίληψη που έχεις ως άνθρωπος για τις λύσεις που πρέπει να δοθούν στα καθημερινά προβλήματα. Δεν σας κρύβω πάντως ότι αυτό που συνέβαλε σημαντικά στην απόφασή μου ήταν η ομάδα και ο επικεφαλής της. Αν και είμαστε νέοι, έχουμε θέση και άποψη μέσα στον συγκεκριμένο συνδυασμό, κάτι που δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ σε άλλες περιπτώσεις, τόσο σε τοπικές, όσο και σε εθνικές εκλογές.

Γιώργος Γιέτος: Ως φοιτητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, με ενδιαφέρει άμεσα το Περιβάλλον και ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τον Δήμο Πεντέλης. Επίσης, επειδή από μικρός συμμετέχω σε ομάδες που ασχολούνται με το θέατρο, τη μουσική, τον χορό κ.λπ. και έχω ακούσει πολλά «όχι» σε σχέση με όσα μας ενδιαφέρει και θέλουμε να κάνουμε, θα επιθυμούσα να βρεθώ σε μια θέση από την οποία να μπορώ να ακούσω τους νέους που ασχολούνται με αυτά τα θέματα και κυρίως να ακούσουν κι αυτοί μερικά «ναι»…

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στον Δήμο Πεντέλης εσείς, ως νέοι άνθρωποι, ποιες ελλείψεις εντοπίζετε που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητά σας;

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Πρώτα απ’ όλα, δεν υπάρχουν χώροι στον Δήμο Πεντέλης για να δραστηριοποιηθούν οι νέοι. Για παράδειγμα υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική, αλλά δεν έχουν χώρους να κάνουν εκδηλώσεις, να ηχογραφούν τις μουσικές τους κ.λπ. Και αυτό συμβαίνει και σε πολλούς άλλους τομείς που, ενώ υπάρχουν νέοι με ιδέες, δυνατότητες, ταλέντα, όρεξη για δημιουργία, δεν τους παρέχονται τα κίνητρα και οι υποδομές για να τα εκδηλώσουν. Θα πρέπει να κρατήσουμε τους νέους στον Δήμο Πεντέλης και να μην τους αφήνουμε να «ξενιτεύονται» σε γειτονικούς Δήμους για να καλύψουν τις ανάγκες τους να εκφρασθούν. Να κάνουμε τον Δήμο Πεντέλης, Δήμο για νέους.

Δημήτρης Στρατούλης: Έχει δίκιο ο Δημήτρης. Το σημαντικότερο είναι να μην φεύγουν οι νέοι από τον Δήμο τους επειδή δεν μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε αυτόν. Ωστόσο, νέα είναι και μια μαμά που θέλει να βγάλει βόλτα το παιδί της και δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, για να κινηθούν με ασφάλεια, δεν υπάρχουν παιδικές χαρές. Άρα, λείπουν εκείνες οι βασικές υποδομές που θα επιτρέψουν και στους νέους ανθρώπους να λειτουργήσουν μέσα στον Δήμο τους κι αυτό πρέπει να αλλάξει, γι’ αυτό κι εμείς μπήκαμε στον συνδυασμό Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή.

Ήρα Σαραντάκη: Για εμένα το πρώτο είναι να μπορείς να έχεις λόγο στον Δήμο σου κι αυτό αφορά όλους μας. Να μπορείς να κάνεις ένα αίτημα για κάποιο πρόβλημα που έχεις εντοπίσει στη γειτονιά σου ή αλλού και σε αυτό να υπάρχει άμεση ανταπόκριση από τη διοίκηση. Κάτι που δεν ισχύει σήμερα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη μετακίνηση μέσα στην πόλη, τόσο για τις μητέρες, όσο και για τα ΑμεΑ, ενώ σημαντική είναι και η έλλειψη οργανωμένων πάρκων, και μάλιστα σε έναν Δήμο με πράσινο, όπως είναι αυτός της Πεντέλης.

Φρόσω Κολαξίδου: Τα παιδιά ανέφεραν τα περισσότερα προβλήματα. Υπάρχει τεράστιο κενό στις υποδομές που θα έδιναν διέξοδο στα ταλέντα των νέων ανθρώπων, στον Αθλητισμό, στον Πολιτισμό, είτε οπουδήποτε αλλού. Νομίζω ότι σιγά-σιγά, μπορούμε, βάζοντας ο καθένας το λιθαράκι του, να το αλλάξουμε αυτό.

Γιώργος Φιλιππής: Θα ξεκινούσα ανάποδα. Τι υπάρχει στην πόλη μας; Θα απαντούσα, τίποτα. Και το λέω με την έννοια ότι, ακόμη και αυτά που υπάρχουν, δεν λειτουργούν σωστά. Τις αθλητικές εγκαταστάσεις τις έχουν «καπηλευθεί» κάποιες ομάδες, αποκλείοντας κάποιους άλλους συλλόγους, υπάρχουν χώροι παρατημένοι, χώροι που απαγορεύεται να μπεις μέσα, είναι μόνο να τους κοιτάς! Απαγορεύονται τα ζώα, τα ποδήλατα, το παιχνίδι των παιδιών… Δεν έχουμε ούτε ένα πάρκο να βγάζουμε τα ζώα μας, κυκλοφορούμε στον δρόμο με τα τετράποδα και μας κοιτούν σαν να έχουμε έρθει από το… διάστημα. Δεν γίνονται οργανωμένες δραστηριότητες στον Δήμο μας, όπως δενδροφυτεύσεις στο Πεντελικό, που είναι η «αυλή» μας, όπως πολιτιστικές εκδηλώσεις, παιχνίδια για παιδιά και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες. Γιατί να πληρώνουν οι γονείς σε ιδιώτες για να τους παρέχονται πράγματα που θα μπορούσε να τους προσφέρει ο Δήμος τους; Να μην αναφερθούμε στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, για τα οποία δεν θα έπρεπε καν, εν έτη 2019, να συζητούμε.  

Γιώργος Γιέτος: Ο Δήμος Πεντέλης έχει πολλούς αναξιοποίητους χώρους. Για παράδειγμα, πληροφορήθηκα μόλις τον προηγούμενο μήνα ότι υπάρχει βιβλιοθήκη. Υπάρχει ο χώρος, τα βιβλία, αλλά δεν το λέμε πουθενά! Άρα, θα πρέπει να αναδείξουμε όσους χώρους υπάρχουν, να φέρουμε τους δημότες πιο κοντά σε αυτούς. Επίσης, επιτέλους πρέπει να εκσυγχρονισθούμε. Έχουμε μπει στην ψηφιακή εποχή και η σελίδα του Δήμου Πεντέλης «σέρνεται». Και κυρίως να δώσουμε χώρους και κίνητρα στις νεανικές ομάδες των πολυτάλαντων παιδιών που έχουμε στον Δήμο – και είναι πολλά – ώστε να βγάλουν αυτό που έχουν.

Γιατί πιστεύετε ότι μπορείτε, μέσα από τον συνδυασμό Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή, να αλλάξετε όλα όσα αναφέρατε και να κάνετε τον Δήμο Πεντέλης πιο φιλικό στη νέα γενιά;

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Γιατί ο συνδυασμός αυτός αποτελείται από πολλούς νέους ανθρώπους, που με τις ιδέες που έχουμε μπορούμε να προχωρήσουμε τον Δήμο μπροστά. Η παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή δίνει άπλετη πρόσβαση στη νέα γενιά, της δίνει το «πάτημα» να κάνει πράξει τα οράματά της.

Δημήτρης Στρατούλης: Θεωρώ ότι μόνο μέσα από αυτόν τον συνδυασμό θα μπορέσει να γίνει η κατάσταση καλύτερη σε όλον τον Δήμο, διότι είμαστε μια παρέα, λειτουργούμε φιλικά, με μεράκι κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μια παρέα μπορεί να καταφέρει πάρα πολλά πράγματα.

Ήρα Σαραντάκη: Γιατί αυτή η παράταξη δίνει λόγο στους νέους, ακούει αυτό που έχουν να πουν, παίρνει τις ιδέες τους, τις επεξεργάζεται, μέσα από την εμπειρία των παλιότερων, και τις κάνει υλοποιήσιμες.

Φρόσω Κολαξίδου: Προσωπικά διάβασα το πρόγραμμα του συνδυασμού και με «άγγιξε» πάρα πολύ. Γνωρίζοντας τον Αντώνη, τους υπόλοιπους νέους ανθρώπους του συνδυασμού, πείστηκα ότι μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα στον Δήμο μας, ότι είμαστε ικανοί να το κάνουμε, γιατί διαθέτουμε και όραμα και πρόγραμμα.

Γιώργος Φιλιππής: Γιατί αυτός ο συνδυασμός λειτουργεί με αρχές και αξίες και είναι πολύ δημοκρατικός. Γιατί παρ’ όλο που υπάρχουν σε αυτόν αρκετά στελέχη με μεγάλη εμπειρία στα αυτοδιοικητικά, μας αντιμετωπίζουν ισότιμα, μας κάνουν να νιώθουμε ότι έχουμε και θέση και άποψη μέσα στην παράταξη.

Γιώργος Γιέτος: Ο συνδυασμός λέγεται Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή. Είναι ένας συνδυασμός που δεν έχει μέσο όρο ηλικίας τα «εννιάμερα». Το ότι είμαστε Νέοι Άνθρωποι προκαταβάλει ότι θα είμαστε μια Νέα Αρχή, με νέες ιδέες και θα διεκδικήσουμε έναν Δήμο του 21ου αιώνα.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η εξουσία διαφθείρει. Δεν φοβάστε ότι, εάν τελικώς βρεθείτε στη διοίκηση, θα ακολουθήσετε την… πεπατημένη και θα γίνετε ίδιοι με αυτούς που σήμερα επικρίνετε;

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Δεν ισχύει για όλους αυτό. Η προσωπικότητα ενός ανθρώπου, εάν είναι διεφθαρμένη, θα ισχύει αυτό και εντός και εκτός κάποιας Αρχής. Στην αντίθετη περίπτωση, θα είναι καθαρός παντού.

Δημήτρης Στρατούλης: Πολλοί μπορούν να λένε πολλά. Όταν ένας άνθρωπος δεν έχει στο μυαλό του τη διαφθορά, όπου και να βρεθεί δεν πρόκειται να τον κερδίσει η διαφθορά. Από την άλλη, γι’ αυτό ενωθήκαμε όλοι μαζί, ώστε να μπορέσουμε να μειώσουμε τη διαφθορά στο μηδέν σε αυτόν τον Δήμο.

Ήρα Σαραντάκη: Και η δική μας γενιά βιώνει ήδη και έντονα τα αποτελέσματα της διαφθοράς στην οποία αναφερθήκατε. Και μόνο το γεγονός αυτό μας κάνει αποφασισμένους, όλους εμάς που επιλέξαμε φέτος να ασχοληθούμε με τα κοινά, να αλλάξουμε τη συγκεκριμένη κατάσταση. Θέλουμε κάτι καλύτερο και θα το διεκδικήσουμε μέσα από μια παράταξη που έχει «μότο» το Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή. Και σε μια τέτοια παράταξη η διαφθορά δεν έχει θέση. Και ας μην ξεχνάμε ότι στη συγκεκριμένη παράταξη υπάρχουν και άνθρωποι με μεγάλη διαδρομή, την καθαρότητα των οποίων τη γνωρίζει ο κόσμος…

Φρόσω Κολαξίδου: Πιστεύω ότι η ροπή στη διαφθορά έχει να κάνει με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του καθενός. Δεν νομίζω ότι κανένας από την παρέα μας κατεβαίνει στις εκλογές με αυτόν τον σκοπό.

Γιώργος Φιλιππής: Ο λόγος που δεν φοβάμαι είναι ότι με γνωρίζουν στην περιοχή και μέσα από τον εθελοντισμό, οπότε δεν θα ρίσκαρα – εάν δεν αισθανόμουν 100% βέβαιος ότι δεν θα διαφθαρώ – να κατέβω στις εκλογές. Και πιστεύω πως όταν μια ομάδα λειτουργεί σωστά, και με δημοκρατικές διαδικασίες, δεν μπορούν να υπάρξουν φαινόμενα διαφθοράς, οπότε δεν υπάρχει και φόβος.

Γιώργος Γιέτος: Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι η εξουσία διαφθείρει. Υπάρχει, ωστόσο, ένα μεγάλο όμως. Όταν στόχος σου είναι να ενεργοποιήσεις τους πολίτες και να τους βάλεις μέσα σε αυτό που κάνεις, έχεις τη «δικλείδα ασφαλείας» ότι εκείνοι δεν θα σε αφήσουν να διαφθαρείς.

Το τελευταίο ερώτημα που θέσαμε στους 6 νέους υποψηφίους αφορούσε στο μήνυμα που θα ήθελαν να στείλουν στους υπόλοιπους νέους του Δήμου ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και το οποίο απάντησαν on camera στο βίντεο που ακολουθεί:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet