Συνεχίζει τις εκπαιδευτικές δράσεις του ο ΠΕΣΥΔΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζει τις εκπαιδευτικές δράσεις του ο ΠΕΣΥΔΑΠ

Μεγάλη ανταπόκριση γνωρίζουν οι συμμετοχικές δράσεις με οικολογικό περιεχόμενο, που προωθεί ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), όπως ενημερώνει ο Σύνδεσμος. Αυτή την φορά, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου 25 μαθητές του 6ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου, με πρωτοβουλία του Δήμου Χαϊδαρίου.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με μια έκπληξη για τους οικοδεσπότες. Σε μια ημέρα που η Ε.Ε. μέσω του προγράμματος Erasmus+ καλεί τους πολίτες να ευχαριστήσουν τους εκπαιδευτικούς (#thankateacher), οι μαθητές προσέφεραν δώρα, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους για τη φιλοξενία και το έργο που επιτελείται.

Ακολούθησε εισήγηση από τον ειδικό σύμβουλο του προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ υπ. διδ. Δημήτρη Μπανούση σχετικά με θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Το ενδιαφέρον των μικρών συμπολιτών μας ήταν ιδιαίτερα μεγάλο, με αποτέλεσμα να ανταποκρίνονται στα ερεθίσματα της εισήγησης και να συμβάλλουν ενεργά στον διάλογο που ακολούθησε. Έντονο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και από την μεριά των εκπαιδευτικών. Μάλιστα με την ολοκλήρωση της εισήγησης οι συνοδοί εκπαιδευτικοί ζήτησαν την πραγματοποίηση μιας εκπαιδευτικής συνεδρίας στον χώρο του σχολείου, με στόχο τη λεπτομερέστερη ενημέρωση εκπαιδευτικών και μαθητών για τα περιβαλλοντικά θέματα της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, σε δήλωση του τόνισε ότι ο ΠΕΣΥΔΑΠ θα συνεχίσει τη δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών, καθώς και ότι θα προταθεί στις διευθύνσεις και στα γραφεία εκπαίδευσης να πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συναντήσεις εκπαιδευτικών ανά δήμο για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τους μαθητές να παρακολουθούν τη διαδικασία περίθαλψης και φροντίδας δυο υιοθετημένων αδέσποτων ζώων συντροφιάς που είχαν φέρει στελέχη του Δήμου Χαϊδαρίου για τον σκοπό αυτό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet