Βράβευση των σχολείων των Βριλησσίων για τον διαγωνισμό «Ανακυκλώνουμε Γιατί Μετράει»
Κοινωνία

Βράβευση των σχολείων των Βριλησσίων για τον διαγωνισμό «Ανακυκλώνουμε Γιατί Μετράει»

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 και ώρα 11:00 στην αίθουσα «Νίκος Εγγονόπουλος» στο πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης» θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας του Δήμου Βριλησσίων για τη συμμετοχή τους στον σχολικό διαγωνισμό «Ανακυκλώνουμε Γιατί Μετράει».

Ο μαθητικός διαγωνισμός υλοποιήθηκε από τον Δήμο Βριλησσίων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), την ΑΦΗΣ Α.Ε., την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και την Oil4Life, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας followgreen.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Βριλησσίων, στον διαγωνισμό συμμετείχαν 6 Νηπιαγωγεία, 7 Δημοτικά, 2 Γυμνάσια, 1 Λύκειο, 3.131 μαθητές με στόχο τη συλλογή και ανακύκλωση 4 ρευμάτων υλικών, χαρτί, συσκευές, τηγανέλαιο και μπαταρίες σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία τους. Κάθε φορά που ανακύκλωναν κέρδιζαν πόντους για να αναδείξουν το σχολείο τους πρώτο.

Ενεργό ρόλο στον διαγωνισμό, όμως, είχαν και όλοι οι γονείς-μέλη του Followgreen, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να δωρίζουν πόντους επιβράβευσης στο σχολείο της επιθυμίας τους, ώστε να ενισχύσουν τις προσπάθειες των παιδιών.

Η πορεία κάθε σχολείου είναι διαθέσιμη στην σελίδα ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα βραβευθούν με επαίνους και δώρα συμμετοχής για τις σχολικές τους μονάδες.

Προσκαλώντας τους πολίτες ο Δήμος επισημαίνει:

Σας περιμένουμε όλους, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, στην εκδήλωση βράβευσης των σχολείων μας, μαζί με τα παιδιά σας για να γνωρίσετε τον κόσμο της ανακύκλωσης, να συμμετέχετε στην έκθεση κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά των μαθητών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, καθώς και στα περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά παιχνίδια Followgreen.

Πρόσκληση στη βράβευση των σχολείων του Βριλησσίων για τον διαγωνισμό «Ανακυκλώνουμε Γιατί Μετράει»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet