H «ΑΡΓΩ»… εκτοξεύει τα ταξίδια της στον κόσμο του Διαστήματος!
Κοινωνία

H «ΑΡΓΩ»… εκτοξεύει τα ταξίδια της στον κόσμο του Διαστήματος!

O Επιστημονικός-Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΡΓΩ» προσκαλεί τη Δευτέρα 13 Μαΐου, στις 7μ.μ., στο αμφιθέατρο του 1ου Λυκείου Χαλανδρίου (Διονύσου 20), στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με τους νέους πρωτοπόρους επιστήμονες της SPIN -Space Innovation,  με θέμα τη Διαστημική και Πυραυλική Επιστήμη, την εκτόξευση πυραύλων, τους δορυφόρους, τις διαστημικές αποστολές, το διάστημα, τις δυνατότητες που ανοίγονται και πολλά ακόμη, παρουσιάζοντάς μας πραγματικούς μικροδορυφόρους και πυραύλους.

Η SPIN -Space Innovation ασχολείται με την ανάπτυξη και την προώθηση διαστημικών τεχνολογιών και αποτελεί μια προσπάθεια νέων ανθρώπων με κοινό τους όραμα τη συνεισφορά στην ανάπτυξη του τομέα του διαστήματος.  Η SPIN -Space Innovation είναι ο πρώτος οργανισμός στην Ελλάδα που σχεδίασε, κατασκεύασε και εκτόξευσε πύραυλο υψηλής ισχύος στερεού καυσίμου!

Η SPIN δημιουργήθηκε από φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Στόχος των ανθρώπων της είναι η έρευνα και η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών σχετικών με τη διαστημική, την πυραυλική και τη ρομποτική. Μεγάλη σημασία για τη SPIN έχει, επίσης, η δημιουργία δράσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα για την ενίσχυση των δεξιοτήτων και τη διεύρυνση των γνώσεων των νέων. Η μεγαλύτερη δράση της είναι ο πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής CanSat in Greece στον οποίο κάθε χρόνο συμμετέχουν εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές. Φέτος διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία για 3η φορά, με συμμετοχή ομάδων από σχολεία και πανεπιστήμια.

Η επόμενη δράση της είναι τα δωρεάν Arduino Workshop, με τα οποία έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 500 καθηγητές λυκείων και φοιτητές.  Μία επίσης σημαντική δράση της αφορά στην ομάδα Rocketry με την οποία προχωρά στην κατασκευή και την εκτόξευση δικών της πυραύλων.

Οι επικεφαλείς της SPIN  συμμετείχαν πριν λίγους μήνες στην ελληνική αποστολή για την εκτόξευση του ελληνικού δορυφόρου Hellas Sat 4 στο Διαστημοδρόμιο της Ευρώπης στη Γαλλική Γουινέα. 

Ο Σύλλογος ευχαριστεί το 1ο Λύκειο και τη διευθύντριά του για τη φιλοξενία της εκδήλωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet