Υποψήφιος με την παράταξη Πνοή – Ηράκλειο ο Γ. Αϊβάζης
Πολιτική

Υποψήφιος με την παράταξη Πνοή – Ηράκλειο ο Γ. Αϊβάζης

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Πνοή – Ηράκλειο θα είναι ο κ. Γιάννης Αϊβάζης στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Σχετικά με τη συμπόρευσή του με τον υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής Κυριάκο Κουτρούλη, ο Γ. Αϊβάζης σημειώνει:

Αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητοί φίλοι και φίλες

Η παράταξή μας, Πνοή Ηράκλειο με επικεφαλής τον Κυριάκο Κουτρούλη, αποτελεί προϊόν πρωτοβουλίας συμπολιτών μας και ώριμο αίτημα της κοινωνίας για Ενότητα και Ανανέωση. Η παράταξη στην οποία δραστηριοποιούμαι και μάχομαι θέλει να προσδώσει ένα σημείο αναφοράς που θα αναδείξει την πόλη μας το Ηράκλειο, σε πόλη για να ζεις, σε πόλη για να δουλεύεις, σε πόλη που αξίζει, σε μια πόλη πρότυπο.

Μια ανανέωση όχι μόνο πολιτικού χαρακτήρα, αλλά μια ανανέωση σε πρόσωπα, προτάσεις και πρακτικές. Γιατί γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι οι πολίτες του Ηρακλείου επιθυμούν και επιδιώκουν να συμμετέχουν στα κοινά και να διαμορφώνουν προτεραιότητες οι οποίες είναι αναγκαίες για τη βελτίωση της καθημερινής τους ζωής. Ξέρουμε ότι ο κόσμος αγωνιά για το Ηράκλειο της Νέας Εποχής, το Ηράκλειο που μας αξίζει.

Η Ενότητα απευθύνεται σε όλους τους δημότες και τους πολίτες της πόλης μας σε όποιο πολιτικό και ιδεολογικό χώρο ανήκουν. Τους στέλνουμε μήνυμα να συμπορευτούμε μαζί μας στο αύριο. Τους στέλνουμε μήνυμα ότι τους θέλουμε μαζί μας. Διότι μέσα από τις γόνιμες αντιπαραθέσεις και συνθέσεις το πολυδύναμο αίτημα της ενότητας παραμένει μόνιμο και διαχρονικό. Η πόλη μας το Ηράκλειο έχει ανάγκη από την επίλυση των προβΛήματων και μόνο των προβλημάτων. Αυτός είναι ο αντίπαλΌς μας, η χάραξη νέων στρατηγικών και θεραπειών που θα οδηγήσουν σε άμεσες και ρεαλιστικές λύσεις.

Το Ηράκλειο πρέπει να κάνει μια νέα αρχή απαλλαγμένο από τις παθογένειες των προηγούμενων ετών σηματοδοτώντας την ανάγκη από Αλλαγή. Αλλαγή στο πρόσωπο του Δημάρχου, αλλαγή σε νοοτροπίες και πολιτικές. Τα κριτήρια του κόσμου έχουν αλλάξει και κανένας μας δεν έχει την ανάγκη για «ξαναζεσταμένο φαγητό». Η Ηρακλειώτισσα και ο Ηρακλειώτης απαιτούν πορεία στο μέλλον και όχι επιστροφή στο παρελθόν.

Δυστυχώς η σημερινή διοίκηση του Δήμου δεν κατάφερε να διαχειριστεί σωστά τη δύναμη που της έδωσε ο πολίτης του Ηρακλείου.

Τα λάθη και οι παραλείψεις έχουν δημιούργησε δυσφορία στους δημότες. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με χρεοκοπημένες λογικές που ως μόνο σκοπό έχουν να επιβαρύνουν τον δημότη και να μας γυρίζουν σε συμπεριφορές του χθες. Η χαμηλή ποιότητα των υπηρεσιών που μας παρέχει, η λογική των «κολλητών», τα μεγάλα λόγια και τα φτωχά έργα, αντί να εξυπηρετούν, ταλαιπωρούν. Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια σε λάθη και αστοχίες, ειδικά τώρα που βιώνουμε συνθήκες σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας. Θα πρέπει να αποκατασταθεί ξανά η σχέση Δήμου – Δημότη έξω από τα πλαίσια πελατειακών συναλλαγών και μεθοδεύσεων. Να ξεφύγουμε από την λογική από τον «επαγγελματισμό» της πολιτικής και να την μετουσιώσουμε σε χώρο προσφοράς και συμμετοχής στα κοινά, για την πόλη που όλοι αγαπάμε. Ο Δήμος πρέπει να ξαναβρεί την χαμένη αξιοπιστία του, πάνω από όλα με ευγένεια, ανθρωπιά και κατανόηση κάτι που δυστυχώς δεν χαρακτηρίζει τη σημερινή διοίκηση.

Το σημαντικότερο κομμάτι στη διοίκηση του Δήμου είναι η σωστή διαχείριση και το σωστό νοικοκύρεμα στα οικονομικά, για να μπορέσουμε να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές πρωτοβουλίες των συμπολιτών μας, να συμπληρώσουμε τις δομές κοινωνικής προστασίας για να ξανακάνουμε το Ηράκλειο καλύτερο, καθαρότερο, πιο όμορφο και λειτουργικό. Για να ζούμε εμείς οι κάτοικοί του καλύτερα. Τελικός στόχος μας είναι ο Δημότης να είναι ένας καθημερινός πολίτης, απαλλαγμένος από κάθε είδους ρουσφετολογικής γραναζοποίησης, δίνοντας το παρών σε μεγάλα και μικρά προβλήματα του Δήμου.

Η δράση μας, η πολιτική μας και οι αποφάσεις μας θα στηρίζονται στις ακόλουθες αρχές:

  1. Στη συνεχή λογοδοσία με τον πολίτη του Ηρακλείου.
  2. Στον σεβασμό στο ευρώ του Δημότη, που το προσφέρει περιμένοντας ανάλογο επίπεδο υπηρεσιών και παροχών.
  3. Στη συνεχή διαβούλευση με τους πολίτες για την άμεση ενημέρωσή τους.
  4. Στην πλήρη σχέση Διαφάνειας και Νομιμότητας στη λήψη αποφάσεων.
  5. Στον αγώνα διεκδίκησης από την κρατική εξουσία για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της απέναντι στους Δήμους.

Αναφορικά τώρα με τις θέσεις μας και το πρόγραμμα μας υπάρχει αναρτημένο πλαίσιο προτεραιοτήτων. Αναφέρω ενδεικτικά:

Άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της διαμπερούς κυκλοφορίας στο κέντρο του Ηρακλείου: Προτείνουμε άμεσα τη μονοδρόμηση της οδού Ιφιγενείας προς Ν. Φιλαδέλφεια και την επέκταση της μελέτης ώστε η προτεινόμενη υπόγεια σήραγγα της Μελίνας Μερκούρη να καταλήγει στην Λεωφ. Κύμης και να είναι σκεπαστή σε όλο της το μήκος. Η πολιτεία οφείλει να δώσει στο Ηράκλειο ότι αυτό δεν πήρε από τους Ολυμπιακούς αγώνες και από την διέλευση της Αττικής οδού από τα σπλάχνα του.

Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών με κυκλοφοριακές παρεμβάσεις (Λεωφόρος Ηρακλείου κ.λπ.): Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που επιτακτικά πρέπει να γίνει είναι η διαπλάτυνση της Λεωφόρου Ηρακλείου. Σημαντική επίσης προτεραιότητά μας είναι η κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων, ώστε να μην μετατρέπεται το Ηράκλειο σε πλωτή πολιτεία σε κάθε μεγάλη νεροποντή. Η Λεωφόρος Ηρακλείου όμως δεν είναι ο μόνος δρόμος που απαιτεί την παρέμβασή μας. Το ίδιο χρειάζεται και η οδός Πλαπούτα.Κι άλλες περιοχές του Δήμου μας όμως, έχουν άμεση ανάγκη παρεμβάσεων, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, όπως η Καναπίτσα, το Παλαιό Ηράκλειο και το Κάτω Ψαλίδι.

Κτήμα Φιξ: Η παράταξή μας σκοπεύει να συνεχίσει με κάθε τρόπο τον αγώνα για τη διεκδίκηση του κτήματος από τον Δήμο και την απόδοσή του στους κατοίκους του.

Οικοδομικό Τετράγωνο 216: Η Πνοή διαφωνεί έντονα με τη καταστροφή του σημερινού χώρου πρασίνου για τη κατασκευή εμπορικών χρήσεων, υπαίθριας ανοιχτής πισίνας, αλλά και το σημαντικότερο, για τη δημιουργία καφετεριών και αναψυκτηρίων ακριβώς απέναντι και σε απόσταση μικρότερη των 150 μέτρων από τη πόρτα του σχολικού συγκροτήματος. Τη διαφωνία μας και την αγωνία μας για τα σχέδια που υπάρχουν για το Ο.Τ. 216 συμμερίζονται και 2.500 συντοπίτες μας, οι οποίοι είχαν ήδη υπογράψει ενάντια στα σχέδια της τότε δημοτικής αρχής.

Καθαριότητα & Φωτισμός: Δεσμευόμαστε να σταματήσουμε τις ασύδοτες σπατάλες στις επισκευές και  τα καύσιμα των οχημάτων και στους υπερπολυτελείας κάδους των 69.000 ευρώ τον ένα. Δεσμευόμαστε να αναπτύξουμε πολιτικές διαχείρισης των απορριμμάτων που θα “επιστρέφουν” στον δημότη την αξία των ανακυκλώσιμων σκουπιδιών, μειώνοντας το κόστος της καθαριότητας. Δεσμευόμαστε στην άμεση μείωση των δημοτικών τελών κατά 30%.Δεσμευόμαστε στην άμεση μείωση του ΦΗΧ κατά 50%.

Δημοτική Συγκοινωνία: Η Πνοή θα ζητήσει να μάθει γιατί οι 500 χιλιάδες ευρώ που δόθηκαν για τη Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου δεν προσφέρουν στους πολίτες τις υπηρεσίες που περιμένει.

Η τωρινή διοίκηση πλήρωσε 250.000 ευρώ για δύο λεωφορεία παλαιάς τεχνολογίας, πιθανόν τουρκικής προέλευσης, που δεν εξυπηρετούν ούτε τους ηλικιωμένους, ούτε τα ΑμεΑ, χωρίς και αυτή να αναζητήσει τους υπεύθυνους για την ζημία των 500.000 ευρώ που υπέστη ο Δήμος.

Δεσμευόμαστε για την καθιέρωση δρομολογίου για τους φοιτητές προς τις σχολές τους. Δεσμευόμαστε για την καθιέρωση δρομολογίου προς τα κοιμητήρια Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Κόκκινου Μύλου. Δεσμευόμαστε να αναζητηθούν ευθύνες και για τα παλιά και για τα νυν λεωφορεία, εφόσον υπάρχουν.

Αύξηση των δαπανών κοινωνικής πολιτικής-Παιδικοί Σταθμοί & ΚΑΠΗ

Διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων του Δήμου.

Αξιοποίηση των δημοτικών επιχειρήσεων για την παραγωγή έργου και την  δημιουργία θέσεων εργασίας

Ωστόσο, μια δημοτική παράταξη, ένας δήμαρχος και ένα Δημοτικό Συμβούλιο ΔΕΝ μπορούν να δημιουργήσουν ικανό πολιτικό και θεσμικό έργο, όσο ικανά και να είναι χωρίς την θεμελιώδη αρχή της συλλογικότητας. Για τις μεγάλες αλλαγές και ανατροπές απαιτείται συμμετοχή αλληλεγγύη και πάνω από όλα ειλικρίνεια. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Δώστε μας την ευκαιρία και να μας κρίνετε. Για να μπορέσουμε να σας κοιτάξουμε στα μάτια…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet