Η Συμπολιτεία παρουσίασε το πρόγραμμά της για την Πεντέλη
Πολιτική

Η Συμπολιτεία παρουσίασε το πρόγραμμά της για την Πεντέλη

Στην αυλή του εστιατορίου Πηλιορείτικο στην Πεντέλη, σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου, η υποψήφια δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά παρουσίασε το πρόγραμμα της Συμπολιτείας για το σύνολο του Δήμου, αλλά κυρίως για τα ζητήματα που αγγίζουν περισσότερο τη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης.

Η κ. Κεχαγιά αρχικά παρουσίασε τους τρεις βασικούς άξονες πάνω στους οποίους κινείται το πρόγραμμα της Συμπολιτείας, δηλαδή:

  • Τη βελτίωση της καθημερινότητας, με έμφαση στην καθαριότητα, στην ασφάλεια, στη βελτίωση των δρόμων και των πεζοδρομίων, στην κυκλοφορία και τη στάθμευση.
  • Τη διαμόρφωση του μέλλοντος της πόλης, με πολεοδομικό σχεδιασμό, με διασφάλιση μεγάλων χώρων, με υποδομές.
  • Την τεχνολογική και ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου.

Επιπρόσθετα, για τα βασικότερα θέματα της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, η κ. Κεχαγιά ανέφερε τα εξής:

  • Για την καθημερινότητα: Αρχικά για την αύξηση του επιπέδου ασφάλειας θα διατεθούν, σε συνεργασία με εταιρεία security, 5 οχήματα, τα οποία θα περιπολούν σε όλη την Πεντέλη, ενώ ο Δήμος θα ενισχύσει το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης με υλικοτεχνική υποδομή. Σε ό,τι αφορά την καθαριότητα, η Δήμητρα Κεχαγιά δεσμεύθηκε σε άμεση απομάκρυνση κλαδιών και μπάζων, ενώ παράλληλα για να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ανακύκλωση και στην κομποστοποίηση, θα δημιουργηθούν στην Πεντέλης 2 Πράσινες Γωνιές Ανακύκλωσης (1-2 στην Πεντέλη).
  • Για τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, η υποψήφια δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά είπε ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν Ολοκληρωμένες Βιοκλιματικές Αναπλάσεις σε τέσσερα σημεία του Δήμου, ένα από αυτά θα είναι στην περιοχή του Μορτερό. Όσον αφορά τα πεζοδρόμια δεσμεύθηκε να γίνουν στην περιοχή δύο μεγάλα πεζοδρόμια, ένα στην Καλλιθέα Πεντέλης και ένα από Ναυτική Βάση μέχρι Ι.Μ. Πεντέλης.
  • Όσον αφορά την Πολιτιστική Ανάπτυξη, η Δήμητρα Κεχαγιά έθεσε ως στόχο να παραχωρηθεί νόμιμα η χρήση του Μεγάρου της Δούκισσας της Πλακεντίας στον Δήμο από την ΕΤΑΔ. Κάτι τέτοιο είναι εφικτό, όπως φάνηκε από τη συνάντηση που έκανε με στελέχη της εταιρείας. Παράλληλα, έθεσε ως στόχο τη δημιουργία μεγάλου θεατρικού χώρου στην Πεντέλη, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ δεσμεύθηκε στην αναβίωση των Κρυσταλλείων.
  • Για την Πολιτική Προστασία, τόνισε ότι θα δοθεί έμφαση σε αυτή με πλήρη αναδιοργάνωσή της, έτσι ώστε να υπάρξει Κέντρο επιχειρήσεων στον Δήμο, έτοιμο να αντιμετωπίζει τόσο την καθημερινότητα, όσο και έκτακτα περιστατικά. Στο σημείο αυτό τόνισε ότι η ίδια είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, με ειδίκευση στην Πολιτική Προστασία.
  • Για τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό, η υποψήφια δήμαρχος Πεντέλης δεσμεύθηκε για ένα ενιαίο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για όλο τον Δήμο. Με αυτό τον τρόπο και η Πεντέλη θα αποκτήσεις ΓΠΣ που δεν είχε τόσα  χρόνια. Έτσι θα μπορέσουν να ενταχθούν στο σχέδιο πόλης οι οικισμοί που είναι σήμερα εκτός σχεδίου και να θεσμοθετηθούν οι απαραίτητοι κοινωφελείς και κοινόχρηστοι χώροι. 
  • Σε ό,τι αφορά τους μεγάλους χώρους πρασίνου στην περιοχή, στάθηκε στο Δάσος Αγίου Σεραφείμ στην Πεντέλη, που θα πρέπει να πάρει ο Δήμος την ιδιοκτησία και τη φροντίδα του, στους πρώην μεγάλους κατασκηνωτικούς χώροους στην Πεντέλη, τους οποίους είπε ότι θα διεκδικήσει, καθώς και στον Λόφο της Μικρής Καλλιθέας, που πρέπει να περάσει στην ιδιοκτησία του Δήμου για να πάψει οριστικά η διεκδίκησή του από τους συνεταιρισμούς.
  • Όσον αφορά στις υποδομές, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην Πεντέλη (σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής), καθώς και δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή της Καλλιθέας Πεντέλης και όπου αλλού απαιτείται (σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ).
  • Για την αξιοποίηση του Πεντελικού βουνού, η Δήμητρα Κεχαγιά παρουσίασε μία σειρά από άμεσες παρεμβάσεις, αλλά και τον μακροχρόνιο σχεδιασμό, που δεν είναι άλλος από την εφαρμογή του Π.Δ. Προστασίας του Πεντελικού ειδικά στα ανενεργά λατομεία Μουζάκη, Μαλτέζου και Ράικου
  • Για την είσοδο του Δήμου στην ψηφιακή εποχή, επικεντρώθηκε εκτός των άλλων στη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας για μεγαλύτερη ασφάλεια των πολιτών, για καλύτερη προστασία των δασικών εκτάσεων και για έλεγχο της παραβατικότητας στη δόμηση σε όλο τον Δήμο και στο Πεντελικό ειδικότερα.

Η παρουσίαση του Προγράμματος της Συμπολιτείας για την Πεντέλη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet