Συνάντηση Εκτός των Τειχών με τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης Αμαρουσίου
Επιχειρήσεις – Αγορά

Συνάντηση Εκτός των Τειχών με τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης Αμαρουσίου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 συνάντηση του επικεφαλής της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Εκτός των Τειχών, υποψήφιου δημάρχου Αμαρουσίου, Δημήτρη Πολυχρονιάδη, με το Διοικητικό Συμβούλιου του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Αμαρουσίου, ύστερα από πρόσκληση του τελευταίου, στο πλαίσιο των επαφών του με τους δημοτικούς συνδυασμούς και τους υποψήφιους δημάρχους που συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 στον Δήμο Αμαρουσίου.

Σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι η ενημέρωση για τις δραστηριότητες και τα προβλήματα του ομώνυμου συλλόγου και τις θέσεις της κάθε συνδυασμού για θέματα που αφορούν στον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης Αμαρουσίου και την πόλη του Αμαρουσίου γενικότερα. 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Δημήτρης Πολυχρονιάδης απάντησε σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Αμαρουσίου, και συγκεκριμένα από τους Λιόνα Δημήτρη, πρόεδρο, Πατίλα Αριστοτέλη, γραμματέα και Αντωνέτση Αθηνά, μέλος του Δ.Σ.

Από την πλευρά της η παράταξη Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου τόνισε με βάση τις ερωτήσεις που τέθηκαν από την πλευρά του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Αμαρουσίου τις πάγιες θέσεις της που αφορούν, όπως τις καταγράφει η ίδια η παράταξη:

  • Την προστασία και αναβάθμιση των δημόσιων χώρων προς όφελος των κατοίκων – Δημοτών της πόλης μας, σε αντιδιαστολή με τις προσπάθειες εκχώρησής τους στα ιδιωτικά συμφέροντα και στο μεγάλο κεφάλαιο, στη βάση της διεκδίκησης μιας ανθρώπινης πόλης για να ζούμε πάνω κι έξω από τη λογική της πρόταξης του κέρδους πριν από τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων κατοίκων, δημοτών του Αμαρουσίου.
  • Την αντιμετώπιση με ενιαία κριτήρια όλων των κεντρικών πλατειών του Δήμου Αμαρουσίου (Αγίας Λαύρας, Κασταλίας, Ηρώων, Αλεξάνδρου Γαρδέλη, Εθνικής Αντιστάσεως – ΗΣΑΠ, Ευτέρπης) και των προβλημάτων τους (έλλειψη καθαριότητας, περιποίηση και αναβάθμιση του πράσινου, επαρκής φωτισμός, δημόσιοι – επαρκείς χώροι υγιεινής, αναβαθμισμένες παιδικές χαρές, επαρκείς κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης κ.ά.), στο πλαίσιο ενός οργανωμένου Δήμου με δημόσιες αποκλειστικά δομές και επαρκή αριθμό εργαζομένων με μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις πέρα και έξω από τις επιταγές των νόμων Καλλικράτη και Κλεισθένη που ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες των Δήμων και εισάγουν τη λογική των ΣΔΙΤ και της ανάθεσης των δραστηριοτήτων – έργων των Δήμων σε ιδιώτες εργολάβους.
  • Την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων της πόλης μας με δημιουργία περιφερειακών χώρων στάθμευσης στις παρυφές του κέντρου της πόλης, την ανάπτυξη της Δημοτικής Συγκοινωνίας με δωρεάν χρήση για τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης και με τους ίδιους όρους εργασίας με τα Δημόσια Συγκοινωνιακά Μέσα.
  • Την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την οικοδόμηση του υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στην πλατεία Ευτέρπης (ο οποίος παραχωρήθηκε με επιζήμια σύμβαση – αποικιοκρατικών όρων για το Δήμο Αμαρουσίου στην εταιρία ΕΡΕΤΒΟ) με την κατεδάφιση του τοίχους που έχει οικοδομηθεί μπροστά από την είσοδο του σταθμού ΗΣΑΠ Αμαρουσίου κ.ά.
  • Την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης για το κέντρο της πόλης του Αμαρουσίου και την πραγματοποίηση έργων υπογειοποίησης των γραμμών του ΗΣΑΠ και της Λεωφόρου Κηφισιάς στο ύψος του κέντρου του Αμαρουσίου, ώστε να μην τριχοτομείται η πόλη και αυξάνονται τα κυκλοφοριακά προβλήματα.
  • Τη μεταφορά των πολιτιστικών δράσεων του Δήμου Αμαρουσίου στις κεντρικές πλατείες της πόλης με έμφαση στην παραγωγή πολιτιστικών δράσεων από τους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους της πόλης μας με τη στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.
  • Τις προτάσεις μας για αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων συμπολιτών μας με θέσπιση κατώτατου εισοδήματος – βοηθήματος από την πολιτεία για τους άνεργους και άστεγους συμπολίτες μας και την παρέμβαση του Δήμου για τη στέγασή του σε Δημοτικά Ακίνητα τα οποία εκχωρούνται στο Υπερταμείο (πρώην ΤΑΙΠΕΔ) για την εξυπηρέτηση του Δημόσιου Χρέους, το οποίο δεν δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και δεν το αναγνωρίζουμε – διεκδικούμε την πλήρη διαγραφή του.
  • Την κάθετη αντίθεσή μας στο «θεσμό» των Λευκών Νυκτών και στη μετατροπή του κέντρου της πόλης σε χώρο αποκλειστικά και μόνο εμπορικών δραστηριοτήτων χωρίς να αποτελεί πλέον χώρο κατοικίας – γειτονία της πόλης μας.
  • Την κατάργηση – αντικατάσταση του νόμου του 2014 για το ρυθμιστικό σχέδιο της Αττικής και την ανάπτυξη ειδικών χωρικών σχεδίων με χρήσεις υπερτοπικού χαρακτήρα μέσα στον αστικό ιστό – π.χ. ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου και μετεγκατάσταση του καζίνο της Πάρνηθας στο κτήμα Δηλαβέρη στο Μαρούσι (με το οποίο είμαστε κάθετα αντίθετοι και αντιδρούμε με κάθε κινηματικό μέσο).
  • Την εκπόνηση και ανάπτυξη ενός σύγχρονου με βάση τις λαϊκές ανάγκες σχεδίου οικονομικής ανάπτυξης της πόλης μας (Αμαρουσίου) και της χώρας μας έξω και πέρα από τις επιταγές της Ε.Ε. και του Δ. Ν. Τ. που επιβουλεύονται και καταργούν καθημερινά τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και των μικροεπαγγελαματιών – μικροκαταστηματαρχών ευνοώντας τις εμπορικές αλυσίδες μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και το μεγάλο κεφάλαιο εν γένει.

Η παράταξη επισημαίνει:

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω, δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα και πλάι στις διεκδικήσεις των κατοίκων – δημοτών – εργαζομένων και επαγγελματιών της πόλης μας  στην πάλη για καλύτερες συνθήκες ζωής στην πόλη μας το Μαρούσι, με στόχο να φτιάξουμε μια πόλη καλύτερη και πιο ανθρώπινη, μια πόλη που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων για αξιοβίωτη ζωή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet