Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Δήμου Αμαρουσίου

0
93 Προβολές

Από σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για τις εγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου για την περίοδο 2019 -2020.

Οι αιτήσεις εγγραφών υποβάλλονται μέχρι την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, αποκλειστικά μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://maroussiaitiseisvn.tcloudapp.net/

Με εισήγηση του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, θα ισχύσει για φέτος νέα μείωση έως και 20% στα τροφεία, που, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος, μαζί με την περσινή μείωση έως 40%, η μείωση τη διετία 2018 -2020 του κόστους των τροφείων φθάνει έως και 60%.       

Η νέα μείωση αφορά όλες τις κλίμακες και όλες τις ειδικές ρυθμίσεις καταβολής τροφείων.  

Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για τα παιδιά των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, με την απαλλαγή από τα τροφεία ή με ειδικές ρυθμίσεις, καθώς, και με τη συμμετοχή του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) και κατά το σχολικό έτος 2018-2019 στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» μέσω ΕΣΠΑ.

Στους Δημοτικούς Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Αμαρουσίου γίνονται δεκτά τα παιδιά με ημερομηνία γέννησης από 01/01/2016 έως και 01/09/2018.      

Για περισσότερες διευκρινήσεις σχετικά με τη διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα των Σταθμών και στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Φροντίδας στα τηλέφωνα 213-2031948 και 213 2031949 από 08:00 – 14:30.   

Τα έντυπα με τις αναλυτικές πληροφορίες και τις αιτήσεις εγγραφής έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Δήμου Αμαρουσίου: www.maroussi.gr

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε στην πράξη τις οικογένειες της πόλης μας και την εργαζόμενη μητέρα, μειώνοντας έως και 60% τα τροφεία τη διετία 2018 -2020, διατηρώντας ωστόσο σταθερές τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που προσφέρουμε στους 11 Δημοτικούς Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

»Παράλληλα στηρίζουμε τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με απαλλαγή από τα τροφεία ή με εδικές ρυθμίσεις.

»Ακλόνητος στόχος μας στα 13 χρόνια της Δημαρχιακής μας θητείας υπήρξε να μπορούν όλα τα παιδιά της πόλης μας να απολαμβάνουν ισότιμα το δικαίωμα στη γνώση και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, αλλά  και οι γονείς το δικαίωμα να μπορούν να εργάζονται».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρος Κόνιαρης, εύχεται: «Καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο» σε όλα τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και ευχαριστεί τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο έργο που παράγεται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς από το έμπειρο και ειδικευμένο προσωπικό των σταθμών.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up