Στα Πατήσια ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης
Περιφέρεια Αττικής

Στα Πατήσια ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

O υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε περιοχές του Λεκανοπεδίου προκειμένου να ενημερωθεί από τοπικούς φορείς και πολίτες για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, μετέβη σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, στην περιοχή των Πατησίων.

Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα, το ΚΕΠ, τα Δημοτικά Ιατρεία και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, το Σπόρτινγκ και δημοτικό γυμναστήριο Γκράβας που πραγματοποιούσαν εκδήλωση τα ΚΑΠΗ. Νωρίτερα παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στη Λ. Αχαρνών.

Κατά την περιοδεία του διαπίστωσε ότι η περιοχή έχει ανάγκη από σημαντικά έργα υποδομών, καθώς επικρατεί εικόνα εγκατάλειψης με συνέπεια να δυσχεραίνεται η καθημερινότητα των κατοίκων.

«Πρωταρχικό μέλημα μας η ασφάλεια των πολιτών»

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων ο Γ. Πατούλης ενημερώθηκε από τον διοικητή της Ασφάλειας για τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε επίπεδο προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής.

Μεταξύ άλλων το Αστυνομικό Τμήμα ενώ θα έπρεπε να διαθέτει 36 αστυνομικούς, λειτουργεί με μόλις 17, ενώ το Τμήμα Ασφάλειας διαθέτει ένα όχημα το οποίο μάλιστα είναι ακινητοποιημένο. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακόμα και με τη διάθεση αναλώσιμων και ειδών καθαριότητας.

Ο Γ. Πατούλης  χαρακτήρισε από την πλευρά του απογοητευτική την κατάσταση και επισήμανε ότι τα ζητήματα ασφάλειας είναι στις βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού Νέα Αρχή για την Αττική.

«Τα στελέχη της Αστυνομίας καταβάλουν ηρωικές προσπάθειες για να ανταπεξέλθουν στην αποστολή τους. Δε νοείται αποτελεσματική αστυνόμευση χωρίς σύγχρονα οχήματα και εξοπλισμό, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για τους αστυνομικούς μας, που ρισκάρουν καθημερινά τις ζωές τους στον δρόμο. Ως Νέα Αρχή, δίδουμε μεγάλη βαρύτητα στα θέματα της ασφάλειας. Με ίδιους πόρους, θα εξασφαλίσουμε στα αστυνομικά στελέχη μας τον εξοπλισμό που χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά τους, με ασφάλεια για τους ίδιους και αποτελεσματικότητα για την κοινωνία» επισήμανε.

«Η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των δομών υγείας»

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης στο πλαίσιο της περιοδείας του επισκέφθηκε τα Δημοτικά Ιατρεία και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Κατά την επίσκεψη του ο Γ. Πατούλης ενημερώθηκε για το σημαντικό έργο το οποίο επιτελούν, ενώ μοιράστηκε μαζί τους την αγωνία τους, καθώς λήγουν οι συμβάσεις του ιατρικού και επικουρικού προσωπικού στο τέλος του μήνα. 

Ο Γ. Πατούλης αναφερόμενος στο θέμα επισήμανε ότι η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των δομών υγείας και είναι απαράδεκτο λίγες ημέρες πριν τη λήξη των συμβάσεων οι εργαζόμενοι να μη γνωρίζουν τι θα γίνει, αφήνοντας στην τύχη τους χιλιάδες συμπολίτες μας που απευθύνονται σε δομές όπως είναι τα δημοτικά Ιατρεία.   

«Η τρίτη ηλικία έχει ανάγκη από τη στήριξή μας»

Ο Γ. Πατούλης βρέθηκε και στην εκδήλωση που πραγματοποιούσαν τα ΚΑΠΗ σε αίθουσα του δημοτικού γυμναστηρίου Γκράβας. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του τόνισε ότι όπως τώρα από τη θέση του δημάρχου Αμαρουσίου, του προέδρου της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, έτσι και στο μέλλον από τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής θα εργαστεί προκειμένου να εξασφαλιστεί καλύτερη ποιότητα παροχών προς τους ηλικιωμένους.

«Προς την κατεύθυνση αυτή θα υλοποιήσουμε προγράμματα που θα σχετίζονται  με την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο. Επιπλέον είναι σημαντικό να  διασφαλιστεί η διάθεση ιατρικού προσωπικού στα ΚΑΠΗ των δήμων, προκειμένου να γίνεται συνταγογράφηση  σε χρονίως πάσχοντες» τόνισε.

Επίσκεψη στο Σπόρτινγκ

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Πατήσια ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις στο γήπεδο του Σπόρτινγκ και συναντήθηκε με τη διοίκηση του.

Όπως του επισημάνθηκε από το προεδρείο απαιτούνται έργα αποκατάστασης και συντήρησής του, καθώς πρόκειται για ένα γήπεδο το οποίο φιλοξενεί πολλές αθλητικές δραστηριότητες και συμβάλλει στην άθληση ενός σημαντικού αριθμού παιδιών σε μια περιοχή η οποία έχει ανάγκη από δομές που θα υποστηρίζουν δράσεις και του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στην ιστορική παρουσία του αθλητικού  σωματείου και επισήμανε ότι είναι απογοητευτικό αθλητικές υποδομές να εμφανίζουν εικόνα εγκατάλειψης. «Θα επενδύσουμε στον αθλητισμό με στόχο να μυηθούν όλο και περισσότεροι νέοι στις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι και να έχουν κίνητρα να απασχολούνται δημιουργικά στις γειτονιές που μεγάλωσαν και ζουν», σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην περιοχή ο Γ. Πατούλης συναντήθηκε με υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, με πολίτες, καθώς και με επιχειρηματίες της περιοχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet