Γ. Πατούλης: Περιφέρεια και ΕΒΕΑ μπορούν να μετατρέψουν την Αττική σε κοιτίδα επιχειρηματικότητας
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Περιφέρεια και ΕΒΕΑ μπορούν να μετατρέψουν την Αττική σε κοιτίδα επιχειρηματικότητας

Το πλαίσιο συνεργασίας και οι δράσεις που μπορεί να αναπτύξει η Περιφέρεια Αττικής με το ΕΒΕΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες, Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με το προεδρείο του Επιμελητηρίου.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κ. Μίχαλος, ο  Β’ αντιπρόεδρος, Ι. Mπρατάκος, ο γενικός γραμματέας, Χ. Mωραΐτης, το μέλος της Δ.Ε. και υπεύθυνος συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων, Δ. Δημητρίου, καθώς και τον Ν. Βασιλείου, μέλος Δ.E. και υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τις δυνατότητες συνεργασίας στο επίπεδο της εθνικής προσπάθειας της αναπτυξιακής επανεκκίνησης.

Προς την κατεύθυνση αυτή συζητήθηκε και η προοπτική περαιτέρω συνεργασίας με το Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας του ΕΒΕΑ το οποίο αποτελεί Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων. Μάλιστα η τρέχουσα περίοδος χαρακτηρίζεται ως ορόσημο καθώς το ΕΒΕΑ κλείνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του.

Ο Γ. Πατούλης επισήμανε: «Η ετυμηγορία των πολιτών θα είναι εκείνη που θα μας δώσει τη δυνατότητα, μέσα από την συνεργασία με φορείς όπως το ΕΒΕΑ να δημιουργήσουμε μια ισότιμη και δίκαιη ανάπτυξη που θα συμβάλει στη μείωση της ανεργίας, στην αύξηση των θέσεων εργασίας και της ανάσχεσης του κύματος εξόδου από τη χώρα νέων ανθρώπων.

»Με οδηγό την εμπειρία του παρελθόντος μπορούμε να χτίσουμε γερές βάσεις για το μέλλον αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία και ευρωπαϊκούς πόρους.  

»Ως αυριανός περιφερειάρχης από την πρώτη στιγμή που θα αναλάβω καθήκοντα θα θέσω σε προτεραιότητα έργα υποδομών, που θα συμβάλλουν στη βελτίωση και στην διευκόλυνση των επιχειρηματικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων. Ενδεικτικό παράδειγμα προς αυτή τη κατεύθυνση είναι η σύνδεση της περιφερειακής Αιγάλεω με την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου. Αντίστοιχα έργα θα υλοποιηθούν και σε άλλα οδικά δίκτυα που έχουν έντονη βιομηχανική και εμπορική δραστηριότητα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet