Γ. Πατούλης: Από τα Κύθηρα στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει η Αττική σελίδα
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Από τα Κύθηρα στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει η Αττική σελίδα

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ολοκλήρωσε σήμερα τον κύκλο των περιοδειών του σε όλη την Αττική, με στόχο να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, από τα Κύθηρα σε μία επίσκεψη με ουσιαστικό, αλλά και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς πρόκειται για την πιο απομακρυσμένη περιοχή στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας.

Ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού, Σ. Χαρχαλάκη, με τον οποίο συζήτησε για τα έργα που είναι σε εξέλιξη, αλλά και όσα είναι σε προτεραιότητα στο νησί, επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού, συναντήθηκε με υποψήφιους δημάρχους και περιόδευσε σε εμπορικά καταστήματα.

«Προτεραιότητά μας η αναπτυξιακή επανεκκίνηση των απομακρυσμένων περιοχών της Αττικής»

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τον δήμαρχο Κυθήρων βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την ανάγκη δημιουργίας υποδομών με στόχο την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού, τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης με την ηπειρωτική χώρα, τα έργα οδοποιίας, αλλά και με την υποστήριξη της επικείμενης λειτουργίας του ΧΥΤΥ.

Ειδικότερα ο κ. Χαρχαλάκης υπογράμμισε την ανάγκη κατασκευής μαρίνας με στόχο την τόνωση της τουριστικής κίνησης, αλλά και δημιουργίας σφαγείων για να γίνεται η διαδικασία σφαγής ζώων σε χώρο που να τηρούνται οι απαιτούμενες προδιαγραφές, όπως και τυροκομείων προκειμένου να διασφαλιστεί η πιστοποίηση των παραγόμενων προϊόντων.

Μείζον ζήτημα αναδείχθηκε από το Δήμαρχο και η ανάγκη υποστήριξης της επικείμενης λειτουργίας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) με προσωπικό από τον Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο, με στόχο την αποτελεσματικότερη και αρτιότερη λειτουργία του.

Επιπρόσθετα, επισημάνθηκε η ανάγκη κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου, πύκνωσης των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών δρομολογίων για την καλύτερη διασύνδεση με την ηπειρωτική χώρα, αναπλάσεων στην οδοποιία και στα πεζοδρόμια.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης εστίασε στην ανάγκη να δοθεί έμφαση στη νησιωτικότητα επισημαίνοντας ότι δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά χρυσή ευκαιρία ανάπτυξης με στόχο ο νησιωτικός χώρος να μπορέσει να αποτελέσει πολλαπλασιαστή ισχύος της ελληνικής οικονομίας. Όπως ανέφερε βασική προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου είναι η αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων προς τους δύο βαθμούς Αυτοδιοίκησης. «Ως Περιφέρεια θα στηρίξουμε έμπρακτα τους νησιωτικούς Δήμους με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη όλων των περιοχών του Λεκανοπεδίου, μέσα από ένα στρατηγικό σχέδιο που θα καταρτίσει το συντονιστικό όργανο Περιφέρειας και Δήμων και το οποίο θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος», σημείωσε ο κ. Πατούλης.

«Θα εστιάσουμε στη θωράκιση της ασφάλειας των πολιτών»

Ο κ. Πατούλης κατά την επίσκεψη του στο Αστυνομικό Τμήμα, αλλά και στην πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού διαπίστωσε κατά την ενημέρωση του από τους διοικητές των τμημάτων, τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της έλλειψης προσωπικού και μέσων. Ενδεικτικό είναι ότι από τα τρία οχήματα που έχει στη διάθεση του το Αστυνομικό τμήμα, τα δύο είναι εκτός λειτουργίας, ενώ απαιτείται και ενίσχυση προσωπικού καθώς, όπως επισημάνθηκε από τις 15 οργανικές θέσεις, που σε κάθε περίπτωση δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών, οι 12 είναι επανδρωμένες.

Από τον διοικητή του Πυροσβεστικού Τμήματος ο οποίος και αυτός εστίασε στην ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού, υπογραμμίστηκε και η ανάγκη να δοθεί έμφαση στην πρόληψη προκειμένου να μην ξαναζήσει το νησί τις δραματικές επιπτώσεις από πυρκαγιές. «Η αποψίλωση σε εκτάσεις χαμηλής βλάστησης κοντά σε κατοικημένες περιοχές, είναι προτεραιότητα», τόνισε.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού και ανεπάρκειας μέσων στα τμήματα ασφαλείας της Αττικής είναι γενικευμένο και πρόσθεσε ότι σε αυτή την απαράδεκτη εικόνα θα μπει τέλος. «Θα επιδοτήσουμε με ίδιους πόρους την ενίσχυση των αστυνομικών οχημάτων» τόνισε και επισήμανε ότι θα δοθεί μεγάλο βάρος σε πολιτικές πρόληψης προκειμένου να μην ξαναζήσει η Αττική τραγωδίες από πυρκαγιές και πλημμύρες.

«Στόχος μας να γίνει η Αττική 12μηνος τουριστικός προορισμός»

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Κύθηρα ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες, εκπροσώπους τοπικών φορέων και πολίτες.

«Επιλέξαμε να κλείσουμε το οδοιπορικό μας σε όλη την Αττική από τα Κύθηρα μία επίσκεψη με ιδιαίτερο συμβολισμό για εμάς καθώς πρόκειται για τον πιο απομακρυσμένο Δήμο της Περιφέρειας. Από εδώ στέλνουμε μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι η Αττική στις 26 Μαΐου γυρίζει σελίδα. Στόχος μας είναι μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και αξιοποιώντας την ιστορική παράδοση, τον πολιτισμό και την τοπική παραγωγή, να μετατρέψουμε ακόμα και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Αττικής όπως είναι τα Κύθηρα, σε πόλους τουριστικής έλξης 12 μήνες τον χρόνο, επενδύοντας στον θεματικό τουρισμό και αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου.

»Μόνο έτσι θα φέρουμε ευημερία στις τοπικές κοινωνίες και θα διευρύνουμε τις αναπτυξιακές τους δυνατότητες, κρατώντας και τους νέους μας στον τόπο τους. Δεσμεύομαι ότι θα βάλουμε τέλος στην παρακμή και τις παθογένειες, με συνοδοιπόρους και συνεργάτες μας τους Δήμους προκειμένου να προβάλλουμε αυτά τα “διαμάντια” του τόπου μας, διεθνώς. Θα μιλήσουμε με έργα και όχι με λόγια. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε», διαμήνυσε.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Πατούλης συνοδευόταν από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους με τον συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet