Αριστερή Παρέμβαση Παπάγου-Χολαργού: Ποιο το ενδιαφέρον του Δήμου για τα αδέσποτα;
Κοινωνία

Αριστερή Παρέμβαση Παπάγου-Χολαργού: Ποιο το ενδιαφέρον του Δήμου για τα αδέσποτα;

Για το πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων των υποψηφίων δημάρχων Παπάγου-Χολαργού ζητεί να ενημερωθεί η Αριστερή Παρέμβαση Παπάγου-Χολαργού.

Παράλληλα, η Αριστερή Παρέμβαση κάνει λόγο για απευθείας αναθέσεις από πλευράς της διοίκησης του δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου για κτηνιατρικές πράξεις για τα αδέσποτα και για μηδενική επιχορήγηση για σίτισή τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης Παπάγου-Χολαργού:

Το Πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων των δήμων, σύμφωνα με τον Νόμο, περιλαμβάνει επιγραμματικά:

  1. Περισυλλογή αδέσποτων, καταγραφή στο ηλεκτρονικό μητρώο του δήμου, σήμανση (μικροτσιπ).
  2. Κτηνιατρικές πράξεις (περίθαλψη, στείρωση, εμβολιασμό, κ.λπ.).
  3. Φιλοξενία, υιοθεσία.
  4. Σίτιση.

Η κεντρική κυβέρνηση επιδοτεί κατά 70% τις κτηνιατρικές πράξεις, και κατά 50% τη σίτιση.

Παρ΄ όλα αυτά, στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, ο Δήμος πληρώνει για κτηνιατρικές πράξεις όποιο ποσό διαθέτει ο δήμαρχος σε απ΄ ευθείας αναθέσεις, για τις φιλοξενίες 12.000, και για σίτιση τίποτα!

Έχει ενδιαφέρον να κάνουμε μια σύγκριση με τον Δήμο Ορεστιάδας για παράδειγμα, ο οποίος καταθέτει προς επιδότηση για κτηνιατρικές πράξεις 43.000 ευρώ και για σίτιση 20.000, την ίδια ώρα που ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού καταθέτει για κτηνιατρικές πράξεις… 8.000 ευρώ και… τέλος  (Εφημερίδα της Κυβέρνησης – Φύλλο 5821, 24/12/2018)!

Σημειωτέον ότι ο Δήμος μας είναι ένας από τους πλέον εύρωστους οικονομικά! Και πρόκειται για έναν Δήμο όπου τα έκτακτα περιστατικά και οι παρεμβάσεις εισαγγελέα για αφαίρεση ζώου από τον ιδιοκτήτη έχουν γίνει συχνό φαινόμενο και τερματίζουν το πενιχρό του πρόγραμμα πολύ πριν την ώρα του!

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Η Αριστερή Παρέμβαση αναρωτιόμαστε, με βάση αυτά τα δεδομένα, κατά πόσον είναι αληθινό το ενδιαφέρον της σημερινής διοίκησης για τη φροντίδα των αδέσποτων που ζουν στην περιοχή ευθύνης της.

Εκφράζουμε δε την ανησυχία μας για την τύχη των αδέσποτων ζώων, αλλά και για την ταλαιπωρία των εθελοντών ζωόφιλων δημοτών Χολαργού – Παπάγου, που επιφορτίζονται με το ανεκπλήρωτο χρέος της δημοτικής Αρχής.

Αν οι υποψήφιοι για τη διοίκηση του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, γνωστοποιούσαν την πρόθεσή τους για το πώς σκοπεύουν να διαχειριστούν τα αδέσποτα ζώα, θα ήταν μια χρήσιμη ενημέρωση για τους δημότες – ψηφοφόρους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet