Γιώργο Πατούλη στηρίζει στην Περιφέρεια Αττικής η Δήμητρα Κεχαγιά – Τι του ζήτησε για τον Δήμο Πεντέλης, αν εκλεγεί
Περιφέρεια Αττικής

Γιώργο Πατούλη στηρίζει στην Περιφέρεια Αττικής η Δήμητρα Κεχαγιά – Τι του ζήτησε για τον Δήμο Πεντέλης, αν εκλεγεί

Τη στήριξη και την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη εξέφρασε η υποψήφια δήμαρχος Πεντέλης Δ. Κεχαγιά, κατά τη συνάντηση που είχαν.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την ανάγκη ανάπλασης του Πεντελικού Όρους με έμφαση στην ανάδειξη της περιοχής των παλιών λατομείων, για πολιτιστικούς, ιστορικούς και τουριστικούς λόγους.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι πρέπει να δρομολογηθούν έργα και παρεμβάσεις για να σταματήσει η περιβαλλοντική υποβάθμιση με στόχο την προβολή της ιστορικότητας της περιοχής.

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης της απορροφητικότητας των ευρωπαϊκών κονδυλίων προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ισότιμης ανάπτυξης όλων των Δήμων της Αττικής.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε την κ. Κεχαγιά για τη στήριξη της και επισήμανε ότι Περιφέρεια και Δήμοι σε αγαστή συνεργασία θα εργαστούν από κοινού για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής.

Η υποψήφια δήμαρχος Πεντέλης, αμέσως μετά τη συνάντηση, δήλωσε σχετικά:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Του έθεσα  τα ζητήματα που απασχολούν την πόλη μας, στα οποία η περιφέρεια Αττικής μπορεί να συνδράμει. Πιο συγκεκριμένα:

1. Τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής του συνόλου του κόστους της απομάκρυνσης των πυλών της ΔΕΗ στη Νέα Πεντέλη

2. Τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής τριών μεγάλων αστικών αναπλάσεων βιοκλιματικού χαρακτήρα, μία σε κάθε δημοτική κοινότητα του Δήμου μας.

3. Τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής δικτύου ομβρίων στην Πεντέλη και όπου αλλού είναι απαραίτητο, δεδομένου του ενδιαφέροντος που έχει εκδηλώσει ο κύριος Πατούλης για τα έργα αυτά.

4. Τέλος συζητήσαμε εκτενώς το ζήτημα της συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πεντέλης με στόχο την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του Πεντελικού, την ανάδειξη του αρχαίου λατομείου, της οδού Λιθαγωγίας, καθώς και των λοιπών ανενεργών λατομικών χωρών του Πεντελικού, σύμφωνα με όσα προβλέπει το προεδρικό διάταγμα προστασίας για το βουνό μας.

Ευχαριστώ τον κύριο Πατούλη για την στήριξη του. Μαζί Περιφέρεια Αττικής και Δήμος Πεντέλης θα συνεργαστούμε προς όφελος των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet