Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Μουσικές από όλον τον κόσμο στο 31ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Κηφισιάς

0
104 Προβολές

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 το 31ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Κηφισιάς που διεξήχθη στον αίθριο χώρο του δημαρχείου Κηφισιάς, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Μουσικές από όλον τον κόσμο ακούστηκαν για δύο ημέρες στην πόλη της Κηφισιάς.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, στον χαιρετισμό του κηρύσσοντας την έναρξη του 31ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Δήμου Κηφισιάς αναφέρθηκε «στην ξεχωριστή θέση που έχουν τα “Χορωδιακά” στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου, στην ιστορία της πόλης στη χορωδιακή μουσική, αλλά και στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει ξανά διεθνή χαρακτήρα».

Την αυλαία του 31ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ του Δήμου Κηφισιάς άνοιξε το Σάββατο 8 Ιουνίου η παιδική χορωδία του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας», υπό τη διεύθυνση του Θανάση Αρβανίτη.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παιδική χορωδία του ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων σε διεύθυνση Φάλιας Παπαγιαννοπούλου και η «Χορωδία Κηφισιάς 1937» με συνοδεία πιάνου τον Σάββα Σοράνογλου και διεύθυνση του Χαράλαμπου Μιχαηλίδη. Ακολούθησε η Μικτή Χορωδία ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αρβανίτη, ενώ τη βραδιά έκλεισε η μικτή χορωδία «Ave vita» από το Πανεπιστήμιο Vytautas Magnus της Λιθουανίας με τον μαέστρο της χορωδίας, καθηγητή Kastyti Barisa, η οποία κατέπληξε το κοινό!

Την Κυριακή 9 Ιουνίου, δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ, άνοιξε την αυλαία ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας», Νικήτας Κόκκαλης, ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε την αξία του χορωδιακού Φεστιβάλ που «αποτελεί την έναρξη των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου και την προσπάθεια που γίνεται με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων χορωδιών του εξωτερικού να αποκτήσει το Φεστιβάλ την αίγλη του παρελθόντος».

Πρώτη εμφανίστηκε η παιδική χορωδία «Con Anima» του Συλλόγου Γυναικών Γέρακα «Εργάνη» με μαέστρο την Ιουλία Τζανετουλάκου, ακολούθησε η Γυναικεία Χορωδία «Καλλιτεχνήματα» με διεύθυνση της  Μαρίας Μιχαλοπούλου και συνοδεία πιάνου της Χρυσάνθης Νικολοπούλου, ενώ τρίτη στη σειρά ερμήνευσε η νεανική χορωδία «Επτάχορδη Λύρα» του Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Χρυσούλας Τσιμούρη και συνοδεία πιάνου της Θεοδώρας Τσίγκου.

Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με τη Μικτή Χορωδία «Ave Vita» από τη Λιθουανία υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Kastyti Barisa.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ ήταν του μαέστρου Θανάση Αρβανίτη.

Τέλος στο Φεστιβάλ παραβρέθηκαν η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας», Σίσσυ Παπασπύρου, η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ, Έφη Κούτση, η δημοτική σύμβουλος Μαρία-Χριστίνα Τσιάμα και η νεοκλεγείσα δημοτική σύμβουλος Αγγελική Παπάζογλου.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up